Reklama

Reklama

Star Trek: Lower Decks

(seriál)
  • USA Star Trek: Lower Decks
Trailer
USA, (2020–2023), 17 h (Minutáž: 23–30 min)

Tvůrci:

Mike McMahan

Hrají:

Tawny Newsome, Jack Quaid, Noël Wells, Eugene Cordero, Dawnn Lewis, Jerry O'Connell, Fred Tatasciore, Gillian Vigman, Paul Scheer, Jessica McKenna (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Diskuze

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

SeTTi

ty tomuhle nesmyslu s Netflixem opravdu věříš? jakože stokrát opakovaná lež se opravdu v tvých očích stala pravdou. lidi, vy mi neustále berete víru v lidský rozum.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Přímo ne, ale neustále se tu jako jediný snažíš nějakým způsobem mé názory a hodnocení shazovat jako méněcenná či podřadná, přestože jde o názory a hodnocení rovnocenné se všemi ostatními tady, dokonce i těmi tvými ;) A děláš to vyloženě jenom ty jediný, protože se všemi ostatními se tu i při naprosté rozdílnosti názorů jsme schopni vzájemně respektovat, nebo si o tom, proč se v tom či onom rozcházíme, v klidu a pohodě popovídat :)
A co se kvality týče... Vážně je pro tebe takový problém přijmout fakt, že někdo může mít o kvalitě toho či onoho jiný názor a mínění? Zřejmě ano, jinak by jsi podobnou blbost asi nikdy neřekl. X-krát se zde už řeklo mnou i jinými, že kvalitu si každý určuje a hodnotí podle svých měřítek a ty se mohou člověk od člověka zásadně odlišovat. Že ty někde nevidíš kvalitu vůbec neznamená, že ji tam nemůže vidět někdo jiný a pokud máš s tímhle problém, jako že podle všeho máš, tak tě zřejmě asi doposud míjelo a míjí jedno z největších poslání Treku jako takového a je opět na místě se ptát, zda jsi z toho ST skutečně viděl to všechno co píšeš, protože vším co píšeš a děláš dokazuješ přesný opak...

na příspěvěk reagoval cyphercz

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

a kde ty jsi kdy historicky vzato nabídl jakýkoliv argument? tady se hádáš na téma, zda jsou seriály kvalitní či nekvalitní, a tvým "argumentem" je, že CBS vydalo tiskovou zprávu s oznámením projektu, který nebyl realizován? to je argument? mezi těmi dvěma věcmi neexistuje absolutně žádná jiná souvislost než ta, žes je obě napsal ty. jako kdybys napsal, že argumentem pro "citrón" je "delfín". asi takový to dává smysl. ty mi mluv o argumentaci. žalostnější už to být nemůže.

na příspěvěk reagoval Terepin

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

SSE , Shakaar

...to je úplně stejné, jako kdybys řekl, že v čemkoliv jen se Star Trek seriály 2015+ liší od Star Trek seriálů 1985+ je špatně, protože tehdy to bylo dokonalé.

což je dost úsměvné kor v kontextu příspěvku SSE, který tvrdí, jak všechny devadesátkové Treky jsou náramně věrohodné psychologicky i vědecky, zatímco všechno z dob předtím i poté je v tomto směru nesmysl. přitom je to přesný opak. TOS je na svou dobu vědecky relativně korektní. od té doby prošla fyzika a zejména astrofyzika obrovským vývojem, který ale na TNG+ seriálech nebyl znát. jako kdyby jejich tvůrci měli stále šedesátkové představy o vesmíru. v každé jednotlivé epizodě najdede dvacet prohřešků, kterých si nikdo nevšímá jen proto, že trekkies si namnoze na vědecky založené lidi pouze hrají a o věcí nevědí nic. ostatně ani já o tom nevím skoro nic, což mě ale nedělá slepým vůči tak absurdním jevům, jakože dvě lodě se vždy potkávají zásadně ve stejné prostorové rovině, jinými slovy že vesmír je plošina, nebo že postavy při bitvách hovoří o vzdálenostech mezi loděmi v řádech stovek kilometrů, ale ze záběrů kamery je na poměrech velikostí jasně vidět, že ty lodě jsou od sebe maximálně pár set metrů vzdálené. proč je jednou loď schopná střílet phaserem či torpédy na povrch planety z orbity třeba i ze vzdálenosti nekolika tisíc kilometrů, ale když má pálit po jiné lodi, musí se přiblížit na pár set metrů. a takových kravin je každá jednotlivá epizoda plná. nemluvě o zcela nepochopených astronomických jevech. jako kdyby tvůrce někdy slyšel slovo "pulsar", řekl si, že je to děsně cool věc, a aniž by o tom cokoliv věděl, namontoval to do nějaké epizody, a všichni byli děsně nadšení, jak je to úžasně vědecké... tedy s výjimkou těch, kteříí skutečně vědí, co to je pulsar. a mám začínat o tom, jak ve vesmíru není setrvačnost, ale loď se prostě zastaví na místě, když se vypne pohon? nebo když loď dostane zásah v bitvě v DS9 a je vyřazena, že začne padat "dolů"? nebo co skutečnost, že loď se pobyhuje v hlubinách vesmíru, kde na desítky světelných let kolem není žádná hvězdná soustava, a přesto je její trup rovnoměrně osvětlen ze všech stran. totální wtf. a to máš v každé epizodě tucetkrát. ...já to tedy vidím přesně opačně. co se fyziky vesmírných letů týče, nové seriály dávají daleko větší smysl. v tomhle ohledu došlo k velkému zlepšení. a že bylo načase.

na příspěvěk reagoval SSE

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

ENT byla rehabilitována dávno před DIS i PIC, takže ty seriály zcela logicky nemohou mít na její rehabilitaci pražádný vliv. A stejně tak nikdo netvrdí (teď, ani dříve), že by byla ENT lepší jak jiné, starší Treky. Jde o to, že v době uvedení nebyla ENT fanoušky vůbec považována za ST a jeho součástí (stejně jako tomu bylo u TNG, i DS9 a VOY), což se ale za nějaký čas změnilo a dnes je ENT zcela regulérně fandomem za ST považována...

na příspěvěk reagoval Eodeon

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

Já ti něco beru?:)) Jestli spíše jen nekonstatuji na základě doložených dat a pozorování, že jsi Kurtzman fanatik, co pálí 5 hvězdami opravdu všude kde to jen jde bez ohledu na kvalitu toho či onoho projektu:) Samozřejmě si to klidně dělej dál, já jen dál budu nevěřícně kroutit hlavou a zamýšlet se nad tvým psychickým stavem...:))

na příspěvěk reagoval Jakkob

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

Pokud byl nějak ENT rehabilitován, tak pouze ve srovnání s DIS a PIC, nikde nevidím, že by někdo najednou psal, že je ENT lepší jak DS9, VOY atd... čili ano, může se stát, že nějaký patlal natočí něco ještě horšího než DIS či PIC, to z nich ale najednou neudělá kvalitní a oblíbené seriály;)

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

zjevně jsi nezažil ENT premiérově, protože kdyby ano, to by byl tvůj nejlepší zdroj. o tom seriálu se mluvilo jako o nejhorším braku v dějinách televize. ostatně na to i dojel. a dnes? ticho po pěšině. takže ano, seriál rozhodně rehabilitován byl. a totéž v bleděmodrém každý seriál před ním už od TNG. a ano, ty možná zůstáváš ve svých názorech pevný a svým způsobem ti to slouží ke cti, ale většina fanoušků je názorově tvárnější, což zase jiným způsobem slouží ke cti jim, protože umět přehodnotit názor z dobrých důvodů je také ctnost. nesuď druhé podle sebe, protože v reálu to opravdu vnímá každý po svém, má vlastní měřítka, vlastní logiku a vůbec vlastní hlavu. navrhuji místo aby naprosto iracionálně předpokládal, že celý fandom sdílí tvé nahodilé mentální procesy, prostě se víc zajímej o to, co si o tom všem myslí druzí. jeden by řekl, že od toho tu tyhle diskuze ostatně jsou. ale vím vím, tobě stačí si přečíst počet likeů u nějakého buřičského videa průzkum veřejného mínění je hotov.

na příspěvěk reagoval cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Tvá starost o to, co a jak a proč hodnotím je skutečně dojemná, ale jak zde už celkem trefně poznamenal kolega Shaakar - je to moje věc a i když s tím on sám nemusí souhlasit, tak mi to nebere a stejně tak to ani já neberu jemu, nebo komukoli jinému. Mám ke svému hodnocení asi stejně tak pádné důvody, jako ty k tomu svému a nebo kdokoli jiný. A že se ve výsledku neshodneme a je úplně normální a běžná věc, když si to každý posuzuje podle svého.. ;) Ale jen tobě to, zdá se, leží v žaludku či co :D

na příspěvěk reagoval cyphercz

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

SeTTi

BSG je taky reboot, který v mnohém převyšuje původní serii ze 70.let. Ale to není zcela to, co jsem myslel. Měj jsem na mysli to, že se neustále odkazují tu na klasickou serii, tu na TNG, narvou tam hromadu easter eggů, které možná potěší starší fanoušky, ale ty noví jsou vesměs z toho zmatení. Není to správný přístup, jak udělat kvalitní seriál, nebo film. Na BSG je vidět, že sem tam se objeví odkaz na původní serii, ale seriál stojí hlavně na vlastních základech, to jsem měl na mysli. Moderní Star Trek má stejný problém jako Star Wars. Je příliš odkázán na původní serie, nevymýšlí nic moc nového. Jakkob řád říká, že nelze moc toho nového vymyslet a že je to prostě odkazen své doby. Já myslím že je to nesmysl, protože to že filmová či seriálová produkce je produktem současné tvorby, neznamená, že se nemůže nijak odlišovat od současné produkce. Záleží jen na tvůrcích jak hodně jsou ochotni jít do rizika, jak mají vizi, jak moc chtějí posunout Trek jako takový. Podobně jak posunul naprosto odlišným směrem Trek Moore v DS9, nebo jak rozvinul BSG. A příjde mi, že ať už CBS, nebo Kurtzman, prostě do toho rizika nejde, v tomto je naprosto stejný jako Rick Berman.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Shakaar

Na For All Mankind koukám. Moc povedený seriál. Jak se "za málo" dá natočit hodně sci-fi.

Jo TN byla drahá a nevyplatila se, ale nebyl to špatný seriál a oceňuji snahu, že do toho studio šlo.

Reboot ST mi nepřijde jako dobrý nápad. Už jich bylo strašně moc a upřímně mě už slavná Enterprise a Kirk lezou krkem. Celý vesmír se nemá neustále točit kolem jednoho bezpečného tématu. Prostě Kurzmanovu tvorbu označit jako další alternativní vesmír a nechat minulost minulostí. Pořád jim na hraní zůstane několik století a celý vesmír. To, že z toho neumí udělat kvalitní námět je k pláči.

na příspěvěk reagoval Shakaar

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

SeTTi

Kdyby měl jít Star trek na Foxu, musel by nějaká prává koupit Disney, což neříkám že by na to neměli peníze, ale zároveň mají Marvel, Star Wars a další produkty a Star trek by jim momentálně spíše prodělával než vydělával. Co se týče titulů co si napsal, Firefly vznikla pod Foxem, ale zároveň ji zařízla, u Stargate nevím nakolik se podílela na produkci seriálu, ale práva jak na serii, tak film drží MGM, kdyby byl zájem o serii, či film FOX, určitě by dávno něco vzniklo. Terra Nova byl jeden drahý špás, něco na způsob Discovery, který zařízli kvůli finanční náročnosti, která nebyla úměrná sledovanosti, kterou serie měla. Námět zajímavý, ale zpracování kulhalo.

Jinak mi nemusíš vysvětlovat co je na BSG, Expanzi, či DS9 skvělého. Dvě serie ve své době opravdu byli revoluční svým způsobem, Expanze patří momentálně k tomu nejlepšímu co dneska běží na malém plátně. Jak DS9, BSG jsou odrazem tvorby Ronalda D. Moora a pokud máš rád tyto seriály, doporučuji ti serii For All Mankind, pojednávající o alternativní historii, kdy koncem 60.let 20. století vyhrálo Rusko (nebo SSSR) vyhrálo "závod o měsíc" a byl to Rus, který jako první vystoupil na povrch měsíce a jak se historie dál lišila.

Rovněž souhlasím, kniha, je ten nejednodušší způsob jak získat kvalitní námět. Je to podobné jako ve SW, kterou má (nebo měla) obrovskou knižní historii, která byla považována za "Canon" a jediný důvod proč jej odstřelili, protože chtěli vydělávat na něčem novém, na nových postavách. Star trek na to byl vždy o poznání hůře, jedna kniha často odporovala druhé, já jsem knihy četl a co si tam autoři někdy navymýšleli, nad tím zůstává stát rozmum. Nicméně i zde platí to samé jako u Star Wars, chtějí si vytvořit svoje "nové" portfolio, to znamená že v rámci Star treku využijí to co se jim hodí (hlavně v rámci Easter eggů) a jinak vše má vypadat podle jejich vlastních představ. Navíc nevím jakou vizi vlastně Kurtzman má se Star trekem,podle jeho vyjádření, využívá Trek pouze jako dojnici peněz, proto megalomansky vytváří jeden projekt za druhým. Mě třeba by nevadilo, kdyby byly pouze dvě serie, ale kvalitněji udělané, vše mi připadá takové odfláknuté, ani vizuálně mi to nepřipadá až tak skvělé - přemíra využití holotechnologie, jako obrazovek vypovídá o lacinosti tvůrců, kteří tímto způsobem posunují děj - což bylo časté u Picarda.

Východisko pro Star trek vidím takové, zbavit se Kurtzmana a Secret Hideout, vyřešit problémy ohledně licence Star treku a začít na novém stole - to znamená rebootovat kompletně Star trek, žádný soft reboot, či rádoby propojené linie jako v Discovery. Jasně divákům dát najevo, že toto je reboot, který nepatří do toho či onoho Star trek vesmíru. Zaprvé si tím odvážou ruce scénaristům, zadruhé umlčí tím fandy, kteří neustále spekulují nakolik se to odlišuje od canonu a podobné, že toto nebylo v předchozím treku apod. V poslední řadě dát do čela člověka, který buď má zkušenost z tvorbou ze Star treku, jeden ze scénaristů jak TNG či DS9, nebo někoho kdo má zájem na Star trek takoví, či zkušenost s produkcí kvalitních serií a filmů, kdo bude mít jednoznačnou vizi, jak by měl aktuální Star trek vypadat a aby to nevypadalo pouze jako politický manifest Stewarta či někoho jiného.

Jinak

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Shakaar

To máš jako, když mi někdo řekne, že by si nikdy nekoupil notebook od Asusu, auto od Fordu, atd. Nedá se hodnotit celková produkce, ale jednotlivé výrobky. 

Navíc od Foxu je třeba Firefly, SG, Akta X, Terra Nova, takže je to jedna z nejvíce sci-fi friendly distribucí. Zato CBS.... produkuje jednu větší kravinu než druhou a to doslova. Co nový ST seriál, to pokles o jednu úroveň níže. Tak to dopadá, když o dané věci rozhoduje CEO, který ST nesnáší, který způsobil rozdělení licence a který do čela jmenuje lidí, kteří protlačují jeho pohled na směřování fančízy i poté, co byl odejit.

Když se třeba na DIS kouknu realisticky. Měl by se mi líbit. Převzal vše co 20 let před tím přinesla DS9 a co se mi líbilo - temný děj, silné ženské charaktery, rozhodnutí za hranicí Základní směrnice, děj provázaný do více dílů. Jenže se u něj tlačí ve všech směrech moc na pilu, epizody se píší bez konceptu a větší představy o tom, jak to bude vypadat za pár dílů / v další řadě nebo se od té představy úplně odchylují (což se stalo). To dříve u epizodního seriálu nebyl problém, tady to ale dělá paseku. Nejde vyprávět velký příběh, bez snah o to, aby si divák k postavám vytvořil kladný vztah. Stačí se podívat jak vypráví děj konkurence. BSG nahodí velký problém hned v úvodu na kterém dále pomalu pracuje a přitom rozvíjí malé příběhy osazenstva. Expanse zase řeší pomalu svou velkou záhadu, kterou opět dokáže vyplnit věrohodným podpůrným dějem. A to vlastně i převzala ST ENT ve druhé řadě. Ano bylo to kvůli snaze o přilákání diváků, ale už se mohli odrazit od toho, že jsme z předchozí řady znali postavy. Tady se bez nějakého zřejmého konceptu rozhodli převzít základní kostru úspěšné konkurence, kdy nás hodí do velkého problému, ale už nemají co dál vyprávět, protože vaří z vody. Čemuž nepomáhá ani krátká stopáž. Ta tu bude asi největším problémem. PIC nemá cenu řešit, jelikož jde jen o Stewartovu agendu jak zničit odkaz role, která ho zaškatulkovala a jeho postoj k Brexitu.

Včera jsem po dvou rocích koukl na první dva díly Orville. Jako pořád mi tam vadí chování postav a hloupé vtípky, ale jinak to, jak to je natočené je balzám na duši. Co je nepochopitelné, je fakt, že ten seriál není temný a má epizodní ztvárnění což spíše odpovídá TNG, kterou moc nemusím, ale přesto je mi blíže než vše nového od CBS. I tak bych ale raději než Orville uvítal kvalitní ST ideálně psaný podle knižní předlohy (Vanguard, Titan, CoE) prostě něco, co tvůrce, které beru jako neschopné povede za ručičku. GoT ostatně krásně předvedlo jak se kvalitní seriál zvrtne, když dojde předloha. Expanse má materiál ještě na 4 řady a také to půjde do kytek, s tím si nedělám iluze.

na příspěvěk reagoval Shakaar

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

cyphercz

i kdyby je to jeho věc, pro mě za mě, ať si klidně sleduje "My Little Pony", nemusím s ním souhlasit, ale taky mu to neberu. Jak jsem uvedl, dospěl jsem k názoru, že Kurtzmanův Trek tu ještě nějakou dobu bude, doufám že krátkou dobu, ale bude. Tudíš vím dopředu že kvalita bude kolísat. Zatímco u Discovery se mi mnohdy otvírala kudla v kapse, v Picardovi jsem se na styl už trochu zvykl a ke konci některé šílenosti ignoroval a u Lower Decks jsem šel do toho šel z dvěma věcmi, je to animováná komedie, takže některé věci je třeba brát s rezervou a za druhé, je to zase produkce od Kurtzmana, takže jsem byl předem varován. A díky tomu se na serii mohu dívat daleko klidněji, bez emocí. Zatím tři díly, vcelku průměr, jsou tam zajímavé momenty, ale celé to zase působí nekonzistentně, navíc tvůrci zase dokázali divákovi znelíbit minimálně jednu hlavní postavu - z čeho usuzuji, že je to snad záměrem Kurtzmana, něco jako "řízená provokace". Navíc jsem se utvrdil, že styl humoru bude takový jaký je a charaktery postav až tak moc nezmění, možná umírní jejich otravnost, ale spíše záleží na divákovi nakolik je schopen akceptovat a zvyknout si na danný styl. U mě to bude mít pravděpodobný efekt takový, že prostě přestanu mít o serii zájem, protože nevěřím, že by se to radikálně mělo změnit.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

první dvě epizody hodnotili 5 hvězdami pouze dva uživatelé - Jakkob a JORDY. Druhý jmenovaný u třetího dílu už své nadšení snížil na 4 hvězdy a tak Jakkob zůstává jediným střelcem co všemu od Kurtzmana slepě sype 5 hvězd:)) To je opravdu slušný fanatismus, myslím si, že i kdyby Kurtzman natočil pižmoně severního, který 20 minut tupě zírá do kamery a přežvykuje a plácnul na to nálepku "Star Trek - Wildlife of Rura Penthe", máme tu 5 hvězd od Jákkoba během prvních pár vteřin od uvedení:))

na příspěvěk reagoval Shakaar, Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

... a já bych zase velice nerad viděl Orville jako ST, protože na rozdíl od LD mě Orville absolutně nezaujal a jsem celkem rád, že si běží mimo linii Treku.

na příspěvěk reagoval cyphercz

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Jestli chtěli odlehčený ST, tak mohli poprosit FOX jestli mohou na první řadu Orvile přilepit štítek ST. U druhé řady by to nešlo, ta už musí zaujímat pozici právoplatneho nástupce ST seriálů.

na příspěvěk reagoval Shakaar, Jakkob

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Jakkob

Nevím jestli nejlepší, kvalita zatím je vcelku na stejné průměrné úrovni, ale řekl bych že je to asi nejlepší díl ve smyslu vyrovnanosti, zajímavosti zápletek, jak na lodi, tak na planetě. Psal jsem to ubrali pozornosti směrem k Mariner, nedělali až tak z ní supermana a ukázal se někdo, kdo jí byl schopen umlčet, navíc počínání prvního důstojníka bylo dle toho co se od něho čeká, zranil jí protože je jí tím dal větší šanci na přežití, jednou je odpovědný za ně, takže udělá cokoliv aby se tak stalo, třebaže by to znamenalo jeho smrt. Což bylo tématem mnoha epizod ve Star treku, ale i ve Stargate třeba. Takže nechápu za co se jí omlouval na ošetřovně, naopak je správně poslal do věznice. Je otázka nakolik to znamená, že někdo detailněji sledoval Star trek či TNG, nebo zda to vyplynulo z umu scénaristů.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Shakaar

Mě se zápletka na lodi líbila hodně, jako že přišlo mi dost zajímavé se dovědět, jak to mezi "lowerdecky" chodí s plněním úkonů a kterak k tomu přistupují. I zápletka na planetě s Mariner a zbytkem výsadku byl fajnový, a celkově se mi moc líbila dost velká míra odkazů a pomrknutí na fanoušky, což s povděkem kvituji. Za mě zatím asi nejlepší epizoda, bavil jsem se u ní fakt královsky, tak snad budou i další takové, nebo ještě lepší.. :)

na příspěvěk reagoval Shakaar

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

cyphercz

Já naopak jsem byl mírně překvapen, míra otravnosti u Marinera se snížila, ikdyž byla stále na pěst na ok, překvapivě zafungovalo že oddělili Marinera od Boimler, čímž měl Boimler mnohem více prostoru a Mariner jeho nešikanovala, a první důstojník zapíchl oštěp do nohy Marinera, o což si říkala už první dva díly. Celkově zápletka na lodi zase mírně zajímavější. Jinak nelze o čem mluvit, zase to bylo pojaté ve zběsilém tempu ale řekněme, že na to jsem stejně jako na fakt, že tomu říkají "Star trek" rezignoval a možná proto si to dokážu lépe užít.

na příspěvěk reagoval Jakkob

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

cyphercz

Koukej na to pozitivně. Byla tam loď připomínající lodě UFP a dokonce tam i řekli spoustu slov, které se ve ST říkají. A tím asi končí veškerá relevance.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jo a koukám, že epizodu napsal David Wright, který byl jedním ze soutěžících v Survivor: Millenials vs Gen X - mno, přežívání na ostrově mu šlo mnohem lépe než psaní scénářů...:)

na příspěvěk reagoval SeTTi

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Třetí epizoda zatím nejhorší, začínám si říkat která posádka je víc na pěst, jestli ta v DIS nebo LOW... všichni se tu chovaj jak naprostí rozumu zbavení idioti co nemaj ve Flotile absolutně co dělat a nejhorší na tom je, že to ani není vtipné, spíše naopak, smutný pohled na bandu hňupů co jednají jak smyslů zbavení...

na příspěvěk reagoval Shakaar

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Terepin

Jak jsem ti už psal o pár postů níže - mysli si pro mě za mě čemu chceš a stejně tak si i věř v co chceš... Je to čistě tvoje věc a mě je to ve finále úplně jedno. Nemám potřebu se starat, kor u cizích lidí, co a proč se komu honí v mozkovně. Máš pro to zřejmě nějaké své důvody... Budiž, já s tím nemám problém, resp. já se s těmi důvody, které udáváš jako samozřejmé, neztotožňuji a vůbec mi samozřejmé nepřijdou. Nic víc, nic míň.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Shakaar

Jak moc tvůrci DIS či PIC táhnou na jistotu nevím... Podle mě to zase tak moc jasný tah na jistotu není, min. pro ty mnohé faktory, z nichž je většina mnohými fanoušky kritizována. Z mého pohledu to byl spíše právě dosti odvážný krok přijít s něčím takovým, jako je DIS a právě v té podobě a stylu, v jakém ji známe. Ale jak jsem už zmínil, do hlav tvůrcům nevidím a jak moc to ve skutečnosti byl či nebyl jistý tah na branku nevím... Já osobně to ale jako odvážný krok vidím, a jsou za to bohužel kritizováni...

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Shakaar

Jako pozor DIS mělo od začátku problém s rozpočtem. Vlastně rozdělený do dvou fází. Netflix jim sice dal balík na natočení dvou řad, ale první tři díly značně přesáhly rozpočet a navíc se muselo v postprodukci dost přetáčet, takže náklady opět vzrostly. A v druhé už Netflix požadoval určité směřování, protože se jim nelíbila čísla. Ale zpočátku měli tvůrci co se zpracování a děje naprosto volné ruce. A to mi jako hraní na jistotu prostě nepřipadá. Všechny reference na známé postavy a loď ve druhé řadě tam byly přidány jako záchranné berličky. S těmi se původně nepočítalo.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Jakkob

Už si ako Eodeon: kopec omáčky okolo, ale žiadne protiargumenty k veci. Takže ešte raz: prečo by som mal veriť spoločnosti, ktorá celé roky klamala o projektoch, ktoré nikdy nevznikli?

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon

Reklama

Reklama