Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič starého náklaďáku Charvát (M. Perepeczko) se před půlrokem vrátil z vězení, kde byl za napadení. Kolegové jeho minulost znají, ale před svou bytnou Jarošovou (J. Obermaierová) a jejím desetiletým synkem Míšou vystupuje Charvát jako bezúhonný a spolehlivý člověk. Jedné víkendové noci muž sveze dvě studentky (J. Nagyová a D. Patrasová), kterým ujel poslední vlak. Neovládne své potlačované touhy a na odlehlém místě jednu z dívek znásilní a obě dvě zavraždí. Jejich těl se zbaví na velké skládce. Jenže mrtvoly druhý den objeví starý lesník, a tak se hned rozběhne pátrání. Vyšetřovatel Kameník (Z. Buchvaldek) se zpočátku nemá čeho chytit, tím spíš že korunní svědek záhy zemře na infarkt. Přesto se však díky pečlivé kriminalistické práci podaří dát dohromady několik stop, které ukazují správným směrem… (Česká televize)

(více)

Recenze (229)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem neviděl už léta a rád jsem se na něj po dlouhé době podíval. A ejhle, na to, že je to 30 let staré, to vůbec není zlé. Trapných momentů je tu pomálu, režie je jednoduchá, ale funkční a ten polský herec je velmi příjemným překvapením. Škoda že před několika lety zemřel. Celkově velmi slušná krimi, která až na pár vyjímek dobře vzdoruje zubu času. A ty dnešní kraviny s přehledem převálcuje. PS: Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, jak je možné, že u 30 let starého filmu, jsou líp udělané postsynchrony, než dnes u kteréhokoliv pořadu české televize? No, asi jsou záhady na které průměrný občan téhle republiky nikdy nepřijde... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nadčasová kriminálka. Na kterou jsem se nemohl jako dítě dívat nebot to bylo s hvězdičkou. Ale přesto jsme aspon tenkrát pár okamžiků viděl (ted už samozřejmě film dobře znám) a co mě zaujalo Arabela a Xénie. Závěrečná scéna s honičkou a zneškodnění vraha před očima malého chlapce je poměrně silný moment. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím, co proti této československé kriminálce někteří mají, ale mně se film líbil. Polský herec Marek Perepeczko předvedl velice dobrý výkon, který si určitě zaslouží uznání. Když jsem Smrt Stopařek viděl poprvé, byl jsem ještě docela malý a to vraždění mladých holek na mě dost zapůsobilo (teď nemyslím fakt, že je tam odhalená „Arabela“), ovšem své osobité kouzlo to má i teď po letech, přestože hlavně pronásledování a následné škrcení Dády vypadalo trochu komicky. Jinak má však příběh správnou atmosféru, která místy skvěle houstne, aby jí následovně vystřídala poněkud odlehčená pasáž. Tudíž určitě převládá spokojenost, kterou odměním nadprůměrným hodnocením. 70% ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Holky blbý, proč jste tam lezly? To vám nikdo nevysvětlil, že stopovat není zrovna nejbezpečnější způsob přepravy z místa na místo? Tak nakonec jste přepraveny byly, to je pravda... A ta vaše otevřená kukadla... Působivé. Téma zajímavé a o to víc děsivé, že to bylo podle skutečnosti. Herecké obsazení, řekla bych, velice dobré. A nemyslím jen skvělého hlavního hrdinu. Nejdřív jsem se celkem nudila, postupně mi celý film přišel zajímavější a zajímavější a v poslední třetině už jsem jen vnímala docela slušnou i poutavou detektivku. Bravo! Takže z tří hvězdiček jsem se nakonec vyšplhala na čtyři. Pro mne kvalitní česká kriminálka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na normalizační ,,krimi'' tvorbu oněch let je Smrt stopařek více než nadprůměrné drama. V době kdy jsem jej viděl poprvé mne šokovaly Arabela a Xénie (Jana Nagyová a Dáda Patrasová) v tak trochu jiné, nepohádkové roli :-). Věřím tomu, že tohle muselo být v době, kdy stopování bylo tak běžné jako mít dnes mobilní telefon pro řadu stopařek a možná i stopařů odstrašující! Závěrečná honička je zpracována napínavě a sniperská akce v té době zkrátka neměla obdoby. Velmi slušný průměr! * * * ()

Galerie (14)

Zajímavosti (22)

  • V jedné ze scén vrah Charvát (Marek Perepeczko) navštíví kino, kde právě běží komedie Křidýlko nebo stehýnko (1976). Ve scéně však zazní jiný dabing, který byl pro film pravděpodobně účelově vytvořený. (Haller)
  • Marek Perepeczko (Charvát) ve filmu řídí nákladní vůz. Řídit jej však neuměl, takže při natáčení jen markýroval jízdu a ve skutečnosti seděl v kabině posazené na korbě jiného náklaďáku. (sator)
  • Skutočný vrah Miroslav Somora nebol, ako ukazuje film, slobodný. Bol trikrát ženatý a s poslednou manželkou mal dve deti. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama