Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Popelka Kay Cannonové (Ladíme!) je moderní filmový muzikál a zároveň odvážné pojetí pohádkové klasiky. Naše ambiciózní hrdinka (Camila Cabellová) má velký sen. Její Famózní víla kmotřička jí pomůže vytrvat a uskutečnit ho. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Já jsem celkem otevřená všem moderním zpracováním klasických příběhů, o tomhle filmu jsem věděla jen to, že je to moderní, muzikál a hraje tam Minnie Driver, ale nakonec se mi to líbilo. Je to vpravdě hodně moderní a pro někoho určitě až moc, ale na druhou stranu, ten film se vážně nesnaží o nic jiného, nepředstírá, že to chce být klasická pohádka nebo film, který se má brát vážně. Je to muzikálová komedie podke klasického příběhu a hlásí názory, které jsou mi blízké. Songy se mi hodně líbily, jedinou výjimkou je snad jen Pierce, ze kterého si tu dobře udělali srandu. Úplně nejsem nadšena z prince, takový nematný neslaný hezounek, ale aspoň zpívat mu šlo. A líbil se mi jiný než klasický konec, i když jsem ho očekávala. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Asi najhoršia popoluška v dejinách. Takto pokaziť nesmrteľný príbeh. K historickým kostýmom dávať moderné tance, moderné piesne a moderné texty, čistá päsť na oko. A áno, nezabudlo sa na feminizmus. Kedysi princ bol niekto, ku komu sa v rozprávkach vzhliadalo, dnes je to priteplený popleta a všetci chlapi okolo neho sa správajú ako šašovia. A popoluška a ženy okolo nej majú všetky tú dievčenskú silu, častokrát prezentovanú pýchou a pohŕdaním. Camilla Cabello inak vie spievať, ale žiadna princezná to podľa posledných fotiek teda nie je. Vrcholom boli černošské gospely, rapové vsuvky a pokus o "spev" Piercea Brosnana. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Snaha se tvůrcům upřít nedá. Nápad vytvořit poněkud odvážnější, vtipnější a modernější Popelku v dobových kostýmech se současným stylem hudby a tance a dost netradičním koncem, no proč ne. Škoda, že to zůstalo tak nějak na půl cesty. Pohádka mě bavila, ovšem k naprosté dokonalosti tomu přeci jen něco chybělo. Možná to byla ona snaha být korektní a mít ve filmu ono multikulti obsazení, možná místy až moc moderna (bruska v úvodní scéně, dle mého názoru ne příliš vhodné závěrečné šaty Popelky - v porovnání s ostatními), možná dost nevýrazný padouch v podobě macechy a jejích dcer, a možná i dost netradiční pojetí víly kmotřičky (nevím, na mě to bylo trochu moc). Takže co napsat závěrem - pokus o netradiční zpracování Popelky si myslím, že vyšel, ale....... Za naprosto dokonalého krále Rowana musím jednu hvězdu přidat :) Byl to miláček :) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V rámci vánoc občas člověk začne sledovat i na věci, které by si standardně nepustil a dokouká je až do konce. Tato Popelka je takovým filmem. Není vyloženě zlá, ale dobrá také ne. Má víc svěžích myšlenek - Popelku, která dá přednost kariéře před princem, pěkné šaty bez ramínek, zřejmě nejférovější popelkovskou macechu, jakou jsem kdy viděl, rappující partu na železničním mostě, princovu mladší sestru (!?!) a cool černošského víla/sudičku, který se svým úborem vypadal doopravdy jako motýl. Jenže má taky WTF momenty, občas na hlavu padlý scénář a bezostyšně se inspiruje Popelkou od Branagha (myši) a Ella Enchanted, ze které si sebral song Somebody to Love a Minnie Driver (oba filmy jsou přitom kvalitativně jinde). Hm. Sledoval jsem to s našimi Prťaty (15) a ani jedna nebyla ochotna dát víc, než 2 hvězdičky. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Ouvej, už po 20 minutách jsem začal přemýšlet, zda má smysl se dodívat. Muzikálové aranžmá známých fláků se s dějem minula. Dialogy prostoduché, děj bez invence. Tady jde o snahu převést tuto tradiční pohádku do moderního pojetí, bohužel jen prostřednictvím hudby a herců, kteří ani nevěděli, jak to mají hrát. Tohle chtělo Buze Luhrmana. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Na rozdíl od většiny verzí klasického příběhu Popelky není Princ jedináček, ale má sestru. (Vitox)
  • Natáčení probíhalo v Pinewood Studios v Londýně. (noelcoward73)
  • První film od Columbia Pictures exkluzivně pro Amazon Studios. (Vitox)

Reklama

Reklama