Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 2
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (832)

dom156 

všechny recenze uživatele

Když se to k nám na přelomu tisíciletí rozšířilo, byli jsme všichni z toho úplně paf, kupovali si kartičky, vyměňovali je a chtěli všechny pokémony mít v albu. Již další rok, ale nadšená vlna upadla a já ani netušil, že jsou natáčeny pořád další a další série. Jak začala zas mánie tentokrát s hrou na mobily (2017), rozhodl jsem si tento kdysi dávný hit oživit. Viděl jsem celkem 5 sérií a pak díky špatné dostupnosti a nabalování dalších a nových pokemonů jsem již další sledování vzdal. Tudíž moje hodnocení se vztahuje pouze na těchto prvních 5 sérií. Nápad je to velmi zdařilý a primárně první série + bitvy na šampionátech a o odznaky jsou napínavé a i ve svých již dospělých letech jsem si dokázal je užít. Bohužel je zde plno dílů úplně o ničem, řekl bych, že od 2. série takových 50%. K tomu věčně otravní, neschopní a nudní záporáci Raketáci. Také v první sérii se alespoň trochu kladl důraz na procítěnost, zde se jede vše umělé a ploché. Dobrý potenciál ztracen v chaosu a honbě za výdělkem odsunují tento seriál do průměru. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Bože muj... tady je to zas samej intelektuální odborník. Odpad? Ani náhodou! Tohle je seriál mýho dětství, seriál na kterym sem vyrůstal, je to pro mě zkrátka nesmrtelná legenda kterou sem miloval. Nenechal jsem si ujít ani jeden jedinej díl, vstával jsem kvůli tomu vždycky v 7 ráno abych to neprošvih. To tu nikdo nebyl do tohohle seriálu stejnej blázen jako já? Nikdo permanentně neprosil rodiče o nový samolepky, pokeball, pokémony v plyšový podobě a tak? Já dávám jasnejch pět hvězd a pro mě za mě se z toho klidně poserte. /viděno v TV: 100% a 5*/ ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů, na které jsem za svých dětských let nedala dopustit. Každé ráno jsem svědomitě vstávala, aby mi nic neuniklo, sbírala kartičky a doma mám dodnes knížku "Pokémon - Útok prehistorických pokémonů" a "Oficiální Pokémon příručku". Dnes už to tolik nehltám a nové řady jako Diamant a perla mě vůbec nebaví, ale Pikachu zůstal mým hrdinou dodnes. ()

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Kdykoli slyším o Pokémonech, vybaví se mi taková drobná příhoda. Někdy v době jejich největší slávy jsem čekal na tramvajové refýži a všiml si, že jedno opodál stojící dítě má na batůžku tu hlavní žlutou příšerku (natištěnou, ne lezoucí). Pak jsem si všiml, že totéž trochu závistivě pozoruje asi pětiletý kluk a pokouší se upoutat pozornost své matky stejným směrem. Pořád do ní hučel, že by chtěl taky takový batůžek, ale musí na něm být stejný obrázek. Matka stále nechápala, o co se mu jedná, tak se zeptala "Co že bys to chtěl mít na batůžku, Petříčku?" "Pikaču!", odpověděl prosebně a dostal pohlavek, neboť se matka přeslechla. Z toho, milé děti, vidíte, jak jsou Pokémoni nebezpeční. 0% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem sledovala tento seriál pěkně dlouhou dobu v dětství a nechápu jak je možné, že jsem tomu natolik propadla. Asi právě díky tomuto mám averzi k anime jako takovému. Musím přiznat, že jsem byla náruživou sběratelkou nálepek s pokémony a vždy jsem si přála mít doma živého pikachua(měla jsem jen z plyše)a pokébal :-D. Nutno podotknout, že digimoni jsou jen trapnou napodobeninou a i když ani pokémoni nejsou zrovna inteligentní zábava, pak musím přiznat, že ta jedna hvězda je udělena ze sentimentu. Nyní si nedokážu představit, že bych sledováním tohoto zabila snad jen vteřinu svého života, protože to opravdu vymývá mozky. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (93)

  • Slovo "Pokémon" je odvodené od japonského originálu "Pokétto monsutaa", teda "Pocket Monsters". Dĺžeň nad e pridali kvôli anglicky hovoriacim krajinám, kde meno chybne čítali ako "poukmon". (rador)
  • Musashi (Jessie) a Kojiro (James) sú v Japonsku mená dvoch samurajských rivalov. (rador)
  • Devátou sérií se Pokémon stal v roce 2006 nejdéle běžícím seriálem podle počítačové hry. (patrik1177)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama