Reklama

Reklama

VOD (1)

Po krádeži Teseraktu se Loki ocitá před soudem Temporálně Variační Agentury. (Disney+)

Recenze (75)

Welulu 

všechny recenze uživatele

Z dosavadní trojice seriálových marvelovek se Loki může pochlubit zatím nejsilnějším startem. Nejen to, z hlediska konceptu by měl potenciál obstát i jako samostatný seriál (mimo mcu kolébku) vypořádavající se se slibnou (nejen) sci-fi tématikou a zápletkou. Zajímavé audiovizuální volby a zpracování. Pokud se podaří udržet nasazenou laťku, jednalo by se o jeden z nejzajímavějších počinů za uplynulý rok. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný vizuál, přesvědčivý Tom, kterému zdatně sekunduje Owen Wilson, ale s příběhem mám problém. Představuje se další možnost cestování časem a manipulace realit. S rozšiřujícím MCU je jasné, že přibudou alternativy a varianty již viděného, ale tím se míchá s dosavadním průběhem a vznikají tak plotholes, které už nezalepíte ani tunou Herkula. Navíc oba dosavadní seriály měly komplikace se zakončením první sezóny a Loki má náběh na opakující se mantru. Neočekávám náhlou změnu zaběhlého konceptu. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím 6 z 10 výše nejdu je tam více otázek než odpovědí například proč Lokimu z roku 2012 pouští život i toho druhého Lokiho? tak uvidíme co odpoví. Dále nechápu proč záporný Loki cestuje do 15 a výše století co tam jako mění za čas a k čemu to je? Jediný výrazný pozitiv co si z toho odnáším je to,  že spoiler Loki zavedl nevědomky temné elfy ke své matce a oni ji zabili. Dám zatím 60 nečekal jsem nic tak, že nejsem ani zklamaný ani nadšený to hodnocení je uvalené jako vždy na csfd u každé marvelovky. 60 procent ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstavte si Doctora Who spojeného s Rickom and Mortym v Marvel prevedení, a vznikne vám Loki. Loki je rozhodne jedna z najlepších postáv MCU a svoj vlastný projekt si plne zaslúžil. Seriál sa vydáva svojou vlastnou cestou a skrz cestovanie v čase a alternatívne reality je hneď jasné, že s pôvodnou timeline to bude mať pramálo spoločné, čo je aj dobre. Táto skutočnosť dáva Lokimu obrovský potenciál sa naplno prejaviť, odtrhnúť z reťazou a predviesť nám nejedno bláznivé dobrodružstvo. Loki má vskutku unikátny vzhľad a podmanivú vizuálnu stránku, je to jedno veľké kochanie sa nádherou, ktorou sa nebudete vedieť nabažiť. Potešenie prinesú i najrôznejšie inovatívne prvky, akými sú vychytávky TVA a fascinujúce hrátky s časom. Také spomaľovanie alebo zasmyčkovanie času zaručene pobaví. Najviac som si však užíval dynamiku a interakciu medzi Tomom Hiddlestonom a Owenom Wilsonom. Slovná konfrontácia Lokiho agentom Mobiusom a následná konverzačná scéna priniesla mnoho vtipných a sarkastických momentov, ale i psychologické prehĺbenie Lokiho a záverečné sebauvedomenie - náhľad do vnútra. A toto všetko bolo krásne zaobalené do vkusných metafor. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sorry, ale taková pecka to zase není. V polovině epizody jsem zvažoval i odpad. Prakticky neustále se žvaní o nesmyslech a koncept TVA vyvolává víc otázek než by bylo zdrávo. Za extra povedené považuji vsuvku o D.B. Cooperovi. Paradoxem je, že nejzábavnější moment je zároveň tím nejvíc zbytečným (pro děj epizody i čehokoliv co z MCU známe). Kdyby o tomto byl celý seriál (jak Loki vstupoval do dějin světa), byla by to pecka. A potenciál takřka nekonečný (mohl způsobit třeba výbuch v Černobylu, pád Hindenburgu, potopení Titaniku… prostě promarněný potenciál). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (13)

  • Vzhled TVA byl inspirován stereotypními vládními kanceláři ze 60. a 70. let. TVA též používá stejně zastarale vypadající technologii, od přístrojů po papíry či vzhled budov a místností. (NiWi)
  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) otevře šuplík s kameny nekonečna, si můžeme všimnout, že jeden chybí, konkrétně žlutý mind stone. V titulcích ho můžeme zahlédnout jako těžítko na stole. (kebabvchlebu)
  • Ve scéně, kdy je Loki (Tom Hiddleston) předveden před soud, můžeme vidět nástěnnou malbu s obrazem skupiny lidí. Muž vpředu vypadá jako mladý Stan Lee. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama