Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 1
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Recenze uživatele papadoce k tomuto seriálu (3)

Loki (2021) 

“Prosím, ja som nič neurobil.” “Ale urobíš, urobíš príšerné veci.” “Nepoznáte ma, nepoznáte moje srdce. Ja sa môžem rozhodnúť inak. Nie som ten za koho ma máte. Už viem čo chcem. Už viem akým bohom musím byť. Pre teba. Pre nás všetkých.” ()

Season 1 (2021) (S01) 

“Vráťme sa k útekom a psycho blábolom. Pred čím vlastne utekáte?” Loki, Boh falše, jeden z mojich naj naj antihrdinov, dostal vlastný seriál už skôr, ale až v tomto období prichádzam seriálom na chuť a teda prichádza rad aj na neho. Musím ale konštatovať istý vysoký stupeň sklamania. Z Lokiho je totiž strašne cítiť komerčný zámer vytrieskať z najobľúbenejších Marveláckych hrdinov čo najviac a teda smrdí na kilometre účelovosťou. Odzrkadľuje sa to najmä v dookola recyklovanej téme časových línií a mnohovesmíru. Po tejto stránke ma seriálovo jednoznačne viac dostal Peacemaker od DC. Tam som nečakal nič a dostal som najviac. Prvé diely Lokiho sú ukecané nad mieru, ale skôr nezáživne. Občas trocha vtipu to nezachráni a ani akcia bohužiaľ dych nevyrazí. Naozaj zaujímavé to pre mňa začalo byť od záveru druhej epizódy, no záujem netrval dlho a úplne zo sračiek to sériu nevytiahlo. Nerozumiem hodnoteniu 82. Určite si časom pozriem aj druhú sériu skôr než prejdem na další z mnohých seriálov v zozname, ale od jeho 85ky budem rozhodne čakať viacej. Avengeri nepatria do seriálu, aspoň tento prvý mi to naznačuje. 60% max. “Na zmenu nie je nikdy neskoro. Viem aký som bol a viem tiež prečo. Ona je môj život a je tomu tak, pretože tomu verím.” Z filmu, Tebe. ()

Season 2 (2023) (S02) 

Plynule sme začali kde prvá séria skončila a treba povedať, že hneď prvá epizóda bola lepšia ako ktorákoľvek predtým. Nádej na lepšie zajtrajšky? Matrix mal svojho Klíčnika, Loki zas Ouroborosa. To sú tie malé na prvý dojem slabé postavy, ktoré sú ale v skutočnosti kľúčové pre hlavného hrdinu. Triky boli taktiež v prvej epizóde na vyššej úrovni ako obvykle a tie tri vtípky boli úplne zabité. Kiežby tak vyzerala predchádzajúca séria. Bohužiaľ už hneď tretia epizóda stratila šťavu a štvrtá to potvrdila. Na jednej strane je dobré vidieť Lokiho, aby divák pochopil kto je Kang, ktorý je a bude významným zloduchom pre Marvelovky, no na strane druhej, vám seriál vezme tak desať hodín života a rozhodne ich nevyplní tak dobre ako päť filmov. Najlepšou epizódou bola päťka, šestka mala zaujímavé vyústenie. V komentári k celému seriálu budem iba citovať svojho hrdinu. Prosím. Prosim. ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama