Reklama

Reklama

VOD (1)

Dejové línie seriálu WandaVision vyústia do finále a tak sa rozhodne o osude všetkých protagonistov. (Disney+)

Recenze (57)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navazujeme přesně tam co minule. Nastává ale brutální nelogický bordel. Vyhalucinovaný Vision (červený) bojuje s restaurovaným Visionem (bílý)? Co to je pořad za hovadinu? Pak přichází ten novinka, která mi doslova zvedla žaludek. Scénář začal tvrdit, že výběr herce QuickSilvera nemá nic společného s postavou v X-menech…? Opravdu lze zastřelit halucinaci? Kam zmizel Vision bílý? A bublina, která drží čarodějnici na uzdě je po vypnutí “konstruktu pro halucinace” kde? A to nejzásadnější… KDE SE TAM AGATA VŮBEC VZALA!? ()

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja vám neviem, celkom som z finále sklamaný, ale menšie hodnotenie ako štyri hviezdičky nedokážem dať. White Vision o ničom, Darcy mala príliš málo priestoru, "dolapenie" Haywarda uponáhľané a po celý čas som mal pocit, že príde niečo veľkolepé, z čoho nám padne sánka. Nič také ale neprišlo. Kostým Scarlet Witch je úžasný. Po Jarvisovi z Endgame, tu máme ďalšie prepojenie vedľajších seriálov s hlavnou dejovou linkou v MCU, a to je kniha Darkhold, ktorá bola v Agents of S.H.I.E.L.D. a v Runaways. ()

Reklama

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-PG || Disney+/Marvel Studios || SPOILERY Epizoda 8 a 9 se snaží být finálním dvojdílem, jenomže každý má jiné tempo a obsah. Zatímco osmička byla vysvětlovacím dílem, který byl ale potřeba dříve, devítka je čistokrevná závěrečná bitva, kterou známe z MCU. Přestože je Agatha originálním záporákem, není to někdo, z koho by šel strach a jako ve spoustě jiným marvelovek je jen prostředkem ke konfliktu. Snaží se nám namluvit, že Wanda nemá okolní svět pod kontrolou, já mám ale pocit opaku. Wanda dokáže ovládat své schopnosti víc než dobře, pouze je občas sama překvapená. Samotná bitva tak není ničím extra v porovnání s celovečerními filmy, u seriálů jde o vysoký nadprůměr. Opět škoda malého prostoru vedlejších postav. Buď měla WandaVision příliš velké ambice, nebo jsem si je tak oblíbil, že bych Parka a Dennings viděl rád znovu. Bohužel náznak multivesmíru se nekoná (alespoň jsem ho nepostřehl) a veškeré troufalé teorie byly smeteny ze stolu jednoduchým vysvětlením. Skoro by se dalo říct, že malý vesmír byl samotný Hexagon, ve kterém se děly věci, které nemají důsledek pro okolní svět. Věřím, že Marvel má stále vše pod kontrolou a pouze nás koriguje správnou cestou (viz 1. potitulková scéna). Druhá série logicky nemá smysl a spíš bychom se měli těšit na Wandu v Doctor Strange 2, popř. Spider-Man 3. 80%. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Dostávame sa do veľkého finále. Wanda je postavená pred neľahkú úlohu. Vyberie si dobro pre obyvateľov mesta alebo uprednostní svoju imaginárnu rodinku? Prevedenie: Dostavili sa nám staré známe blockboosterové konce. Ale tu to nie je až také zlé nakoľko sme si k postavám dosť dlho budovali emocionálny vzťah. Preto aj v poslednej scéne filmu nie je žiadna hanba že Vám ukvapne slzička. 93% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je objektivně někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami - čili jedna z těch nejslabších epizod. Musím ale přiznat, že na celé WandaVision mě baví nejvíce to, jak šílení fanoušci spekulují a Marvel je v tom vesele podporuje. Fandové vidí Mephista za jedním rohem, Multiverse Quicksilvera za druhým a Nightmarea, který všechny pozoruje někde z příkopu. Pak ale přijdou poslední dvě epizody a scénář všem ukáže takový prostředníček, že to ani není možné. Je finále uspěchané? Rozhodně. Postrádala konfrontace s Agathou lepší build-up? Taktéž... Celkově se však nemůžu zbavit dojmu, že se to podařilo ukončit v rámci určitých mezí, se kterými jsem ještě docela spokojený. Jedna až dvě další epizody by tomu ale určitě prospěly. Když se na seriál podívám jako na celek, pár problémů s ním mám, ale k tomu se vyjádřím v rámci hodnocení celé série... ()

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kde Agatha Harkness (Kathryn Hahn) označí Wandu (Elizabeth Olsen), že je silnější než-li Sorcerer Supreme, tak tím odkazuje na Ancient One a potažmo na samotného Doctora Stephena Strange, který se po smrti Ancient One stal Sorcerer Supreme. To z Wandy, nebo-li Scarlet Witch, dělá nejmocnější bytost v MCU. (jajo161)
  • Když Agatha (Kathryn Hahn) čte stránku o Scarlet Witch v Darkholdu, tak si na druhé straně můžeme všimnout zmínky o multiversu. (Kubaaa97)
  • Na konci jsou 2 potitulkové scény. (jajo161)

Reklama

Reklama