Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo znásilnil a zabil čerstvou maturantku? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha gymnazistky, kterou našli znásilněnou a ubitou v rybníku nedaleko Brna. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), se brzy objeví hlavní podezřelý. Jeho podíl na vraždě ale nakonec není vůbec jednoznačný. Karin při své těžké práci řeší i problémy s bratrem, který se dostal za hranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

remy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu nečekaně "pozitivní", protože tu vidím díky bohu alespoň velmi průměrnou epizodu, což je po té tragické úvodní docela úspěch. Na druhou stranu čekat do příště ještě víc, než jen narativně tuctově vystavenou detektivku s až parodicky působícími konci s Heřmánkem (bojím se, že tohle je teprve začátek...) je spíš naivní sen. V pohodě koukatelný. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kupodivu jsem se bavil i u druhého dílu. Ten první měl možná o fous větší rajc, ale ani tady to nebylo špatný. Akorát ty konce mi přijdou takové jednotvárné. Mladej Heřmánek je prostě krásně brutálně ujetej. Jestli on nakonec nevyvraždí celý Brno. Ale jestli takhle dopadne i třetí díl, tak už půjdu o hvězdu dolů. Akorát ŠŠ (Štěpán Šafránek) mi s těma fousama připadal jako Lev Trockij :-)) ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vila Veberových je na adrese Květná 1. v Brněnských Pisárkách, restaurace Oáza je výletní restaurace Balaton v Brněnské Sokolnici, hned vedle se nachází i rybník, vazební věznice je skutečná vazební věznice na adrese Jihlavská 12, Brno, Gymnázium je na adrese Na Hrádku 20,v Tišnově, bezdomovecké centrum je na adrese nádraží Brno-Královo Pole. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ v uzavřeném kruhu podezřelých bývá z těch jednodušších, i tak jej lze docela zajímavě vystavět. Tak se vyvíjel i tento příběh zločinu. Přišel mi tak normální, až jsem čekal opět "fantastický" závěr. Ten bohužel přišel. Sice mě překvapil pachatel, ale v tom horším smyslu slova. Pavla Kříže jsem málem nepoznal a jasnovidecké vhledy šéfky do krimi nepatří. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Dno český filmový/seriálový produkce, která opět a víc než cokoliv v poslední době ukazuje, že nemáme a nejspíš ani nikdy mít nebudeme scénáristy s nápadem a režiséry s vizí. A tak sledujeme, kterak si banda netalentovaných tvůrců vydělává na živobytí bez jakýhokoliv zápalu nebo snahy. Kameraman si neumí vyvážit ani gimbal, důsledkem čehož se mu stabilizátor při chůzi klepe, jak kdyby to točit Greengrass, nemá smysl pro kompozici, nasvícení scény, natož pak třeba pro colorgrading. Renč se ztratil ve svý hlavě, když se snažil vybavit kriminálky ze 60s, a tak to nejspíš režiroval po slepu. Hudební skladatel do toho pouští soundtrack, kdy se ani jeden track do scény nehodí a nevytváří emoce ani atmosféru. No a stříhač podle mě použil Windows movie maker. Filipe, ty tvoje kecy z ČT, že jste to točili na moderní foťák, se kterým se všude vejdete a že podporujete moderní technologie a snažíte se je do svý tvorby implementovat, nijak nekorespondují s tím, co jste do tý televize poslali. S bráchou jsme před dvaceti lety s nulovým rozpočtem točili kvalitnější filmy a do televize to neposílali... bylo nám děvet a dvanáct! Kokoti! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Sokolnicích, Brně a Tišnově. Vila Veberových je na adrese Květná 1 v brněnských Pisárkách; restaurace Oáza je výletní restaurace Balaton v brněnské Sokolnici, hned vedle se nachází i rybník; vazební věznice je skutečná vazební věznice na adrese Jihlavská 12, Brno; Gymnázium je na adrese Na Hrádku 20,v Tišnově; bezdomovecké centrum je na adrese nádraží Brno-Královo Pole. (SONY_)
  • Karin (Jitka Čvančarová) ve večerce říká: „Cảm ơn,“ dostává se jí odpovědi: „Không có gì.“ Tedy vietnamsky děkuji a není zač. (sator)
  • Premiéru druhé epizody sledovalo 1,4 milionu diváků starších 15 let, což z něj činilo nejsledovanější pořad toho večera. (rublik05)

Reklama

Reklama