Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo znásilnil a zabil čerstvou maturantku? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha gymnazistky, kterou našli znásilněnou a ubitou v rybníku nedaleko Brna. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), se brzy objeví hlavní podezřelý. Jeho podíl na vraždě ale nakonec není vůbec jednoznačný. Karin při své těžké práci řeší i problémy s bratrem, který se dostal za hranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vila Veberových je na adrese Květná 1. v Brněnských Pisárkách, restaurace Oáza je výletní restaurace Balaton v Brněnské Sokolnici, hned vedle se nachází i rybník, vazební věznice je skutečná vazební věznice na adrese Jihlavská 12, Brno, Gymnázium je na adrese Na Hrádku 20,v Tišnově, bezdomovecké centrum je na adrese nádraží Brno-Královo Pole. ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli to sleduje nějaký kriminalista, psychiatr, vězeňský psycholog nebo na slovo vzatý scenárista, nepochybuju o tom, že se královsky baví. Anebo mu vstávají chlupy hrůzou po celém těle. Často nevhodně použitá hudba (která mi navíc přijde dost laciná, Doyle jr. má k otci tedy hodně daleko) mě vrací někam do 80. let. Je to záměr? To, jak kamera zabírá herce, je pro ně často velmi nelichotivé a v HD je to ještě horší. ()

Reklama

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od krimi tohoto typu očekávám zejména nějakou logiku příběhu, bohužel takové krimi už se u nás fakt netočí. Jen pár připomínek: 1/ tomu klukovi snad po propuštění ze záchytky hned odebrali DNA, při tom znásilnění se ta holka bránila, jeho DNA musela mít všude, za nehty, mezi nohama atd., v ústavu tu DNA nikdo nezkoumal a čekalo se až se najde bunda u bezdomovce???_____2/ znásilněná holka jde po činu zazvonit k domu kluka co jí znásilnil a myslí si, že jí tam pomohou???_____3/ znásilněná holka požádá matku pachatele, aby zavolala policii a jde se hned osprchovat, aby ze sebe umyla všechny důkazy???_____4/ policie neví kudy kam, tak seberou přítele mrtvé dívky a nutí ho k přiznání, když nemají žádný důkaz??? To běžně vídáme u Specialistů na NOVĚ_____5/ profesora jede sebrat komando asi 15 policistů???_____6/ vražedkyně je tak inteligentní, že po důkladném vyčištění koupelny, kde vraždila, zapomene na podlaze prsten a oblečení oběti si schová do garáže???_____7/ víme jak vypadá záznam z průmyslové kamery, ten Dvořák tam vytáhne detail obličeje, jak kdyby ho vyfotil nejmodernějším Samsungem, jako fakt???_____8/ Čvančarové brácha je magor, kdy v prvním dílu zabil dva lidi, nebo jednoho zabil a druhého přizabil, ve vězení už to vědí, dochází k psychiatrovi, ale nechají ho v klidu v cele s dalším vězněm, který to na konci dílu zase pěkně schytal… No a takhle bych mohl pokračovat asi ještě hodně dlouho. A to byl jen jeden díl. Opravdu něco hrozného!!! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle díle se projevuje další neduh Renčových děl, a to je používání "dramatické" hudby do scén, kde se vůbec nehodí. Tímhle trpěla hlavně Lída Baarová, kde duněli bubny skoro celý film, tady se zas setkáváme s depresivními houslemi a klavíry při scénách chůze po chodbě atp... Nebývám u kriminálek nikterak dobrý ohledně odhadnutí vraha, ale tady jsem si tipnul po deseti minutách, a fakt to tak bylo. Tak jako většina diváků, vůbec nechápu, z jakého důvodu musí mít Isteník hlas jak dement, když všude jinde mluví normálně. Zkusím ještě jeden díl, a když nepříjde zlepšení, tak konec... ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejné jako jednička. Zápletka budiž, zbytek slabota až bída. Kazí to nadále opuchlá škaredá baba s čepicí v hlavní roli a dívá se na to špatně i kvůli ujetému kameramanovi, který rád točí alternativně někde z výšky kolen až kotníků. Dál to kazí odporná všudypřítomná hudba, prostoje, rodinné kecy,... (15%) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Premiéru druhé epizody sledovalo 1,4 milionu diváků starších 15 let, což z něj činilo nejsledovanější pořad toho večera. (rublik05)
  • Karin (Jitka Čvančarová) ve večerce říká: „Cảm ơn,“ dostává se jí odpovědi: „Không có gì.“ Tedy vietnamsky děkuji a není zač. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Sokolnicích, Brně a Tišnově. Vila Veberových je na adrese Květná 1 v brněnských Pisárkách; restaurace Oáza je výletní restaurace Balaton v brněnské Sokolnici, hned vedle se nachází i rybník; vazební věznice je skutečná vazební věznice na adrese Jihlavská 12, Brno; Gymnázium je na adrese Na Hrádku 20,v Tišnově; bezdomovecké centrum je na adrese nádraží Brno-Královo Pole. (SONY_)

Reklama

Reklama