Reklama

Reklama

Hlava Medúzy

(seriál)
  • Slovensko Hlava Medúzy
Česko, 2021, 7 h 41 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Petra Bučková, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek ml., Pavel Kříž, Gabriela Štefanová, Štěpán Tuček (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Salvator k tomuto seriálu (6)

Hlava Medúzy (2021) 

Jeden z nejslabších seriálových počinů České televize za poslední roky. ()

Hlava Medúzy (2021) (E01) 

Jedinou uvěřitelnou postavu hraje Jiří Dvořák. Ostatní se topí v marastu zmateného scénáře. Tohle je prostě velký průšvih. ()

Vykročení do života (2021) (E02) 

Tentokrát skutečně hraje pouze Pavel Kříž. Jitka Čvančarová je v seriálu zatím dost zbytečná. A to by se hlavní postavě stávat nemělo. :o) Jinak jde vše podle klasického schématu - vztahy, nenávist, pomsta. Divákům dáme pár podezřelých, ať si tipnou, kdo je vrah. ()

Smrt na zámku (2021) (E03) 

Nacistický poklad a léčebna drogově závislých. K tomu dialogy jak na školní akademii. Smrtelná kombinace. ()

Reklama

Dům na konci ulice (2021) (E04) 

Přehlídka zoufalých pokusů o krimi pokračuje. Když se ale vypne zvuk a nemusí se poslouchat to rádoby logické uvažování vyšetřovatelů, docela by to šlo. ()

Královny krásy (2021) (E05) odpad!

Další pekelný díl. Doktor, který vypadá jak zřízenec z pitevny, oznamuje smrt pacientky suše na chodbě nemocnice. Chudák holka ještě ani nevychladla a už nad ní stojí podivná postava s kulichem a řeší, jestli mrtvá mohla či nemohla získat titul miss. ()

Reklama

Reklama