Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (231)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po remeselnej stránke sa nedá veľa vytýkať, subjektívne mi však trochu prekáža šablónovitosť a celková predvídateľnosť zápletky (možno až na jeden moment tesne pred záverom a úplný koniec, ktorý dokáže prinútiť k istému zamysleniu). Už len vďaka skvelo hrajúcej dvojici herečiek v hlavných úlohách by som sa sa pritom nebránil opatrnému odporúčaniu, no hoci je Chaganty nepochybne zaujímavý tvorca, vrcholná tvorba Hitchcocka respektíve i Shymalanana, ku ktorým ho poniektorí prirovnávajú, bola niekde inde. 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chaganty ma už milo prekvapil filmom Searching. Kupodivu som sa ale na jeho druhý počin značne odhodlával. Stále sú tu viditeľné znaky jeho rukopisu. Ono to z filmu cítiť, keď o ňom ako tvorca rozmýšľate a snažíte sa diváka prekvapovať a držať v napätí a zároveň byť trošku originálny, hoci ten žáner má svoje obmedzenia. Run je iným filmom ako Searching ale aj napriek tomu tam môžeme vidieť množstvo paralel. Tie filmy sa dávajú do krásnej opozície a vedia sa rozoberať z množstva strán. Ako psychologická štúdia rodiny a jej členov... napríklad. To, že to má presahy do reálnych príbehov je len bonus. Ide to do hĺbky. Nie je to hlúpe. Čím sme bližšie k finále tým istejší je ten film v tom čo nám chce ponúknuť. Ďalej už nepoviem, aby som to náhodou niekomu nepokazil. Sarah Paulson je fantastická a nováčik Kiera Allen jej skvelo sekunduje. Malý veľký film, ku ktorému sa oplatí raz za čas vrátiť. Takýto pocit som mal (v rámci žánru) len pri rannom Shyamalanovi. A som zvedavý s čím príde Chaganty nabudúce. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak zápletka není moc originální a popravdě by stačila i na jeden díl seriálu typu Bojíte se tmy, ale tenhle kousek je slušně natočený a dobře šlape hlavně díky výkonům dvou hlavních hereček. Obzvlášť Sarah Paulson (!spoiler!) v roli vyšinuté matky je fascinující - opravdu z ní máte nepříjemý pocit a rádi byste ji skopli ze schodů. Pamatuju si jí už z doby, kdy se objevila v American Horror Story a už tenkrát bylo vidět, že tahle dáma je něco extra. Sedm šedozelených prášků z deseti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

S prižmúrenými očami musím dať 4*, pretože to má viac plusov, ako mínusov, ale nedávam ich s čistým svedomím, ale len preto, aby som Run odlíšil od vyložene priemerných trilerov, spomedzi ktorých predsa len vykúka a je jednookým medzi slepými. Plusy: výkony Sarah Paulson a Kiery Allen, zábavný mix Misery, MacGyveraPsycha, množstvo mrazivých scén, napínavé finále, veľmi slušný pofinálny dojazd a šialený twist, ktorý všetko prevráti naruby. Mínusy: hoci sú scény mrazivé a napínavé, zároveň sa jedná o obrovské a predvídateľné klišé (odkiaľ mohla vedieť, že šla do lekárne?). A hoci onen zvrat je fakt desivý a nepríjemný, hoci som sa skutočne snažil, nakoniec som neuveril, že by niečo také bolo možné (SPOILERY Z čoho žila? Dostávala na dcéru peniaze od štátu? Ak áno, ako je to možné? Štát predsa musel vedieť o úmrtnom liste jej dcéry. SPOILERY). ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Šíleně instantní věc. Usledovat se to dalo, ale pár hodin po shlédnutí vlastně vůbec nevím ani na co poukázat, snad jen, že to obsahuje lékárnici (která se jmenuje Kathy Bates hýk hýk), která zpatra ví, že když někdo sežere konkrétní prášek určený pro psy, tak ztratí cit v nohách, ale nepozná před ní probíhající astmatický záchvat. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Kiera Allen (Chloe) používa invalidný vozík od roku 2014. Tvorcovia chceli obsadiť zdravotne postihnutú herečku s tým, že Hollywood len zriedka obsadzuje skutočne zdravotne postihnutých hercov do úloh so zdravotným postihnutím. (Arsenal83)

Reklama

Reklama