Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (231)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chaganty ma už milo prekvapil filmom Searching. Kupodivu som sa ale na jeho druhý počin značne odhodlával. Stále sú tu viditeľné znaky jeho rukopisu. Ono to z filmu cítiť, keď o ňom ako tvorca rozmýšľate a snažíte sa diváka prekvapovať a držať v napätí a zároveň byť trošku originálny, hoci ten žáner má svoje obmedzenia. Run je iným filmom ako Searching ale aj napriek tomu tam môžeme vidieť množstvo paralel. Tie filmy sa dávajú do krásnej opozície a vedia sa rozoberať z množstva strán. Ako psychologická štúdia rodiny a jej členov... napríklad. To, že to má presahy do reálnych príbehov je len bonus. Ide to do hĺbky. Nie je to hlúpe. Čím sme bližšie k finále tým istejší je ten film v tom čo nám chce ponúknuť. Ďalej už nepoviem, aby som to náhodou niekomu nepokazil. Sarah Paulson je fantastická a nováčik Kiera Allen jej skvelo sekunduje. Malý veľký film, ku ktorému sa oplatí raz za čas vrátiť. Takýto pocit som mal (v rámci žánru) len pri rannom Shyamalanovi. A som zvedavý s čím príde Chaganty nabudúce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem někdy v první polovině roku viděl hezky sestříhaný trailer na nový film RUN, jehož děj sice působil povědomě a předvídatelně, ale byl pod ním podepsaný Aneesh Chaganty, rejža výborného a překvapivého Pátrání, věřil jsem a říkal jsem si: "Jo, on si tam určitě vymyslel nějakej šokující zvrat a bude to pecka, stejně jako jeho prvotina". No, a ono houby. Run je sice dobře natočený, takže dokáže napnout, dobře zahraný, takže dokáže vzbudit zájem o hlavní hrdinku, dobře napsaný, takže nad konáním postav divák nemusí zoufale kroutit hlavou, ale k čemu to všechno je, když se to všechno ubírá přesně tím směrem, který asi každý odtuší po přečtení sysnopse / zhlédnutí traileru. Hodnotit se musí palcem nahoru, protože je tu všechno tak nějak správně na svém místě. Ale to je tak všechno, a v tomto konkrétním případě - a vzhledem k celkové sumě talentu na placu - je to málo. ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl The Act, nebo aspoň trošku zná skutečný příběh, kterým se tohle inspiruje, tak ho zvrat příliš nepřekvapí. Oceňuji tvůrce, že si tu pár věcí upravili podle svého a přidalo to trochu šťávy. Sarah Paulson je jako vždy skvělá a snímek na vás udělá docela i dojem. Jen nijak víc nezasáhne a neuvízne v paměti. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Spíš thriller, prvky hororu jsem nijak neregistrovala. Obsazení je dobře vybrané, scénář je přijatelně béčkový, místy úsměvný, ale zaujme. Sarah Paulson a Kiera Allen hrály obě velmi obstojně. Nic převratného, ale v rámci žánru se na film vcelku dobře kouká. Doporučuji všem, kdo mají slabost pro odlehčené krimi filmy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takový ten klasický skorothriller na jedno podívaní.Chvilku sice není úplně jasné o co jde,ale už cca v půlce se dá celkem dobře odhadnout kudy se bude film ubírat.Pravda konec mě trochu překvapil,ovšem ne proto že by se extra povedl,ale spíš proto že jsem chování Chloe úplně nepochopil.Obě herečky každopádně fajn a jsem zvědavý jestli si Paulsonka někdy zahraje někoho normálního...60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kde si Chloe (Kiera Allen) na YouTube přehrává video o univerzitě, na kterou se hlásí, je detailní záběr na jiné video s názvem „University of Washington Move-In Tips“. Na thumbnailu tohoto videa je vidět žena s krabicí v ruce. Je to herečka Erica Jenkins, která se objevila i v předešlém filmu režiséra V Zajetí, a to ve snímku Pátrání (2018). Tam ztvárnila reklamní modelku Hannah, která propůjčuje svou tvář propagaci nejrůznějších produktů. A stejnou roli (cameo) má i v tomto snímku. (Damarus)
  • V kanadské provincii Manitoba se natáčelo také ve Winnipegu, což je hlavní a největší město této provincie a je prvotní municipalitou oblasti Winnipeg Capital Region s více než polovinou manitobské populace. Natáčelo se od 31. října do 18. prosince 2018. (noelcoward73)

Reklama

Reklama