Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch domácej výučby čaká na Chloe (Kiera Allen) najväčší moment jej života. Po prvý raz od svojho detstva bude odlúčená od Diane (Sarah Paulson), ktorá je jej matkou, učitelkou a zároveň najlepšou kamarátkou. Dni sa míňajú, ale oznámenie o prijatí na jej vysnívanú školu sa akosi neobjavuje. Naviac sa Chloe zdá, že sa jej matka snaží odchodu za každú cenu zabrániť, čo nie je ďaleko od pravdy. - Pôvodne som chcel tento komentár venovať tomu, aký je Sarah ''I Take Responsibility'' Paulson nehorázny pokrytec, ale výkon slečny Kiery Allen ma tak očaril, že sa tu nebudem venovať žiadnym negatívam. Táto vozíčkarka má pred sebou velmi svetlú budúcnosť a vybavujem si len zopár hororov, v ktorých bola hlavná úloha hercom takto ušitá na mieru. Už pred pozretím mi bolo jasné, že film bude velmi predvídatelný, pretože len minulý rok mal jeden z kinohororov takmer totožnú zápletku, ale práve spomínaný herecký výkon Kiery Allen z toho urobil film, u ktorého som po dlhej dobe ani raz nemusel stlačiť medzerník, aby som ho zastavil. Velmi ma zaujala aj vynikajúca práca s kamerou a technologická vyspelosť filmu, ktorá zrejme iných neprekvapí, keďže sa režisérov debut zameriaval na túto tematiku. Dosť možno film, ktorý budem na Deň matiek, kedy mal byť pôvodne vydaný, spolu s Mother's Day pozerať každý rok. + Sarah Paulson + Pat Healy ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Od režiséra filmu Pátrání se nedalo očekávat nic jiného než horor roku a to taky splnil, Navíc jak se říká v jednoduchosti je síla nemusíte mít v hororu (tohle je spíše thriller, ale nevadí) milion postav stačí bohatě dvě, když to umí kvalitně zahrát a to se zde stalo. Chloe je diabetička, astmatička, má na zádech jakési vyrážky (na začátku to má název, ale nezapamatoval jsem si ho) a jezdí na invalidním vozíku tak, že se o ni musí starat její matka. Později, ale zjistí , že se věci mají jinak (nechci nějak spoilerovat) hned od cca 15 minuty se to rozjede nemá to hluché místa (The Dark and the wicked by se od toho mohl učit) jsou tam reálné emoce, které jim divák věří a pěkně to odsýpá co více si přát. Optimálně 80 za pozitivní dojem a vzhledem k tomu, že už letos asi nic kvalitního nevyjde nadhodnotím. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude film podle jedné podobné skutečné události, o které jsem kdysi četl. Nikde to však ve filmu nezmiňovali... za což jsem možná rád, protože mě otravuje, jak si někdo vezme 1 % ze skutečnosti, obalí to svými nápady a pak chce vyrazit divákům dech (v podstatě lží), že je to podle skutečnosti. Taky jsem se bál, jestli tenhle námět stačí na celovečerní film, ale zbytečně. Film je opravdu napínavý a velice dobře natočený. Podtrhují to výborné herecké výkony, obzvlášť bych rád pochválil Kieru Allen v roli mladé holky bojující se skutečností, že její milovaná matka ji dopuje prášky, aby ji znehybnila a celkově omezovala v jejím životě a ona mohla být navždy její malá holčička, o kterou se může starat. Jak jasně naznačuje původní název filmu Run, nejde o nějakou psychologickou sondu, ale o svižný thriller, u kterého občas nepříjemně zamrazí. Skvěle jsem se bavil, děj je šikovně vystavěný tak, aby v něm nebyla příliš velká smůla nebo nějaké postavy se nechovaly příliš hloupě. Bohužel se mi nelíbil úplný závěr, který udělal z poměrně realistického filmu trochu hloupější horor. Ale i tak opravdu vyvedený snímek. (8/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $3,207,375▐ Režisér Aneesh Chaganty sa začína dobre profilovať, len tak ďalej. Začína mi pripomínať Shyamalana. Sarah Paulson zas začína byť riadnou "filmovou" mrchou. Výborne vygradovaný taký skoro komorný thriller. /75%/ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takový ten klasický skorothriller na jedno podívaní.Chvilku sice není úplně jasné o co jde,ale už cca v půlce se dá celkem dobře odhadnout kudy se bude film ubírat.Pravda konec mě trochu překvapil,ovšem ne proto že by se extra povedl,ale spíš proto že jsem chování Chloe úplně nepochopil.Obě herečky každopádně fajn a jsem zvědavý jestli si Paulsonka někdy zahraje někoho normálního...60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Když je Chloe (Kiera Allen) venku na filmu se svou matkou, jeden z obchodů se jmenuje „Carry“, což je odkaz na slavný román Stephena Kinga „Carrie“. (LUKICKK)
  • V kanadské provincii Manitoba se natáčelo také ve Winnipegu, což je hlavní a největší město této provincie a je prvotní municipalitou oblasti Winnipeg Capital Region s více než polovinou manitobské populace. Natáčelo se od 31. října do 18. prosince 2018. (noelcoward73)
  • Kiera Allen (Chloe) používa invalidný vozík od roku 2014. Tvorcovia chceli obsadiť zdravotne postihnutú herečku s tým, že Hollywood len zriedka obsadzuje skutočne zdravotne postihnutých hercov do úloh so zdravotným postihnutím. (Arsenal83)

Reklama

Reklama