Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (230)

Othello 

všechny recenze uživatele

Šíleně instantní věc. Usledovat se to dalo, ale pár hodin po shlédnutí vlastně vůbec nevím ani na co poukázat, snad jen, že to obsahuje lékárnici (která se jmenuje Kathy Bates hýk hýk), která zpatra ví, že když někdo sežere konkrétní prášek určený pro psy, tak ztratí cit v nohách, ale nepozná před ní probíhající astmatický záchvat. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po remeselnej stránke sa nedá veľa vytýkať, subjektívne mi však trochu prekáža šablónovitosť a celková predvídateľnosť zápletky (možno až na jeden moment tesne pred záverom a úplný koniec, ktorý dokáže prinútiť k istému zamysleniu). Už len vďaka skvelo hrajúcej dvojici herečiek v hlavných úlohách by som sa sa pritom nebránil opatrnému odporúčaniu, no hoci je Chaganty nepochybne zaujímavý tvorca, vrcholná tvorba Hitchcocka respektíve i Shymalanana, ku ktorým ho poniektorí prirovnávajú, bola niekde inde. 70% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem netušil, že existuje český název pro Run, takže bych přišel i o těch prvních 20 minut, kdy divák přeci jen má alespoň šanci pochybovat o tom, že dívka žije vlastně v zajetí a třeba to s ní myslí její Mamá dobře. Na filmu se mě i přesto líbí, že se jedná o takový ten průměrný napínavý thriller, že je krátký, svižný a nebýt hloupého nemocničního finále, klidně bych své hodnocení o kousek pozvedl. V poslední době podobných filmů sice lítá éterem čím dál více, takže by snad leckdo mohl nabýt dojmu, že svět je plný vyšinutých věznitelů, když se to ovšem umí správně udělat, je to docela zábava. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá kingovka, která ale není od Kinga. Film je napínavý a výkony spolehlivě skvělé Sarah Paulson i debutující Kiery Allen se na tom podílejí stejně jako svižný scénář bez místa pro nudu nebo režie, která nepotřebuje opulentní záběry a z minima těží maximum třeba "jen" díky tomu, že nám ukáže důležitou věc o pár vteřin později než hlavní hrdince. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvodem musím znovu "pochválit" úžasný český překlad, který vám vyzradí zápletku filmu dříve, než film vůbec začne. Na druhou stranu ani ten anglický název není nejšikovnější. Taktéž netuším, kdo rozhodoval o zařazení filmu mezi horory a mysteriózní, není tu totiž ani náznak jednoho z nich. Tento snímek je naprosto čistokrevný thriller. Velmi divně působí i moment, ve který je divák vhozen do děje. 16 let vše klapalo jako po másle. Kdesi žila neúplná, leč takřka ideální rodina. Rázem je Chloe 17 a z ničeho nic si začne myslet, že s milující matkou roku je cosi v nepořádku. Působí to strašně divně. Taktéž je divné, že nikoho v okolí netrápí, že matka vychovává dceru, na kterou existuje úmrtní list. Úplně nejdivnější ze všeho je ovšem fakt, že v domě není wifi a sledujeme jedinou dceru v Americe, která nemá mobilní telefon, což se člověku na vozíku může kurevsky hodit. A vůbec těch scénaristických berliček,  nedomyšleností a nelogických zvratů je zde nesnesitelně moc. Naštěstí, do velké míry film zachraňuje fakt, že režisér umí pracovat s napětím. Napínavé scény jsou skutečně napínavé. Divák nikdy neví, kdy matka sáhne na kliku. Napětí ještě více umocňuje fakt, že dcerka zkrátka neuteče. Na druhou stranu, daří se mu to hlavně proto, že si nastavil divná a krajně nereálná pravidla hry. [70 %] ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Psychologická porucha, s ktorou by bola Diane (Sarah Paulson) diagnostikovaná, sa nazýva Fiktívna porucha uložená inému (FDIA), historicky známa ako Munchausenov syndróm v zastúpení (MSbP). (Arsenal83)
  • Když je Chloe (Kiera Allen) venku na filmu se svou matkou, jeden z obchodů se jmenuje „Carry“, což je odkaz na slavný román Stephena Kinga „Carrie“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama