Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Mám dojem že niekto neustrážil scenáristu, ktorému sa páčil Invisible man a Misery. Run má jednu zásadnú chybu. Nemá atmosféru, alebo inak "postrádá* mysteriózny nádych. Ten problém pramení v nešťastne zvolenom uvoľňovaní informácií. Kde vás na začiatku poteší, že film začína hneď a vy nemusíte v podstate moc dlho čakať, prepracuje sa od náznakov k faktom príliš rýchlo a vyplytvá tak všetky esá už v polovici stopáže. Tých "disturbing" scén tam je tým pádom žalostne málo. Predpokladám, že scenárista sa pozrel na svoju predlohu a zistil, že to čo napísal nestačí na celovečerný film a tak sa dámy a páni namiesto dôsledne budovanej a konzistentnej atmosféry dostávame k tuctovému a úplne zbytočnému zvratu. Ten bol pre mňa míľnikom, kedy ma prestal film zaujímať, postavy vo mne prestali vzbudzovať akékoľvek sympatie či odpor a v podstate to išlo už celé viac-menej do kopru až po úsmevný, no opäť absolútne tuctový záver ako z každého tretieho thrilleru. Škoda. Malo to potenciál a malo to ambíciu vrámci filmov s podobnou zápletkou rozobrať tému rodičovstva, práv a ochrany detí a tak podobne. Ale je to len napolifunkčnýpolotovar. Keď chcete vidieť fakt dobrý film tohoto rázu, pustite si Misery keď napadne sneh, alebo bude vonku fujavica. 3tiu hviezdičku dávam najmä z úcty k mladej herečke, ktorá je vážne ochrnutá a teda jej prekonávanie samej seba je na celom filme zrejme najpôsobivejšie. 2,5* P.S. Chaganty je omnoho schopnejší režisér, ako scenárista. Viď. Searching (forma víťazí nad obsahom) a tak isto aj tu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem někdy v první polovině roku viděl hezky sestříhaný trailer na nový film RUN, jehož děj sice působil povědomě a předvídatelně, ale byl pod ním podepsaný Aneesh Chaganty, rejža výborného a překvapivého Pátrání, věřil jsem a říkal jsem si: "Jo, on si tam určitě vymyslel nějakej šokující zvrat a bude to pecka, stejně jako jeho prvotina". No, a ono houby. Run je sice dobře natočený, takže dokáže napnout, dobře zahraný, takže dokáže vzbudit zájem o hlavní hrdinku, dobře napsaný, takže nad konáním postav divák nemusí zoufale kroutit hlavou, ale k čemu to všechno je, když se to všechno ubírá přesně tím směrem, který asi každý odtuší po přečtení sysnopse / zhlédnutí traileru. Hodnotit se musí palcem nahoru, protože je tu všechno tak nějak správně na svém místě. Ale to je tak všechno, a v tomto konkrétním případě - a vzhledem k celkové sumě talentu na placu - je to málo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $3,207,375▐ Režisér Aneesh Chaganty sa začína dobre profilovať, len tak ďalej. Začína mi pripomínať Shyamalana. Sarah Paulson zas začína byť riadnou "filmovou" mrchou. Výborne vygradovaný taký skoro komorný thriller. /75%/ ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po remeselnej stránke sa nedá veľa vytýkať, subjektívne mi však trochu prekáža šablónovitosť a celková predvídateľnosť zápletky (možno až na jeden moment tesne pred záverom a úplný koniec, ktorý dokáže prinútiť k istému zamysleniu). Už len vďaka skvelo hrajúcej dvojici herečiek v hlavných úlohách by som sa sa pritom nebránil opatrnému odporúčaniu, no hoci je Chaganty nepochybne zaujímavý tvorca, vrcholná tvorba Hitchcocka respektíve i Shymalanana, ku ktorým ho poniektorí prirovnávajú, bola niekde inde. 70% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Titul horor je sice zavádějící, ale s tímto thrillerem jsem nadmíru spokojený. A i když se závěr může zdát na první pohled trochu uspěchaný, nakonec to bylo na filmu to nejlepší. 75-80% PS: Nemyslím si však, že je možné takhle bez podezření vychovávat dceru. (ale to je jen drobný detail a film to nijak neznehodnocuje) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Psychologická porucha, s ktorou by bola Diane (Sarah Paulson) diagnostikovaná, sa nazýva Fiktívna porucha uložená inému (FDIA), historicky známa ako Munchausenov syndróm v zastúpení (MSbP). (Arsenal83)
  • Ve scéně, kde si Chloe (Kiera Allen) na YouTube přehrává video o univerzitě, na kterou se hlásí, je detailní záběr na jiné video s názvem „University of Washington Move-In Tips“. Na thumbnailu tohoto videa je vidět žena s krabicí v ruce. Je to herečka Erica Jenkins, která se objevila i v předešlém filmu režiséra V Zajetí, a to ve snímku Pátrání (2018). Tam ztvárnila reklamní modelku Hannah, která propůjčuje svou tvář propagaci nejrůznějších produktů. A stejnou roli (cameo) má i v tomto snímku. (Damarus)

Reklama

Reklama