Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (297)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Bez Tobina to už nie je ono. Najviac mi vadí že dej nijako nenadväzuje na predošlé časti, v tom bola silná stránka celej série a človek len žasol nad tým, aké prepojenie osudov postáv tvorcovia v ďalšej časti prinesú. Nič z toho tu nie je, zostalo pár tradičných pastí ale bez Tobinovho hlasu v nahrávkach už skrátka atmosféra nefunguje a Chris Rock možno zvláda komediálne úlohy ale zahrať vážnu rolu mu naozaj nejde. Miestami som mal pocit že sledujem paródiu z ranku Scary Movie a to u Saw vidieť fakt nechcem. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se jednalo spíše o průměrou detektivku, co si hraje na něco připomínající saw. Spokojený jsem však nebyl, jelikož vraždy byly zaměřené na čirou brutalitu, nebyly vůbec nápadité a oběti neměli šanci uniknout. Postupně si mě však bylo dílo schopné získat a Samuel L. Jackson, přestože zde měl jen miniroličku, stihl říci svoji MF frázi a když náš Samík pronese tato kouzelná slova, tak to nemůže být v žádném případě špatný film. Vzápětí se to potvrdilo a na závěr nás čekal klasický Saw mindblowing twist, kdy mi hlavou bleskly i čtyři hvězdy. Ve srovnání s ostatními díly (viděl jsem je všechny) jsem však rychle vystřízlivěl. Toto dílo, ač podhodnocené, je stále pouze průměrné. 55-60% ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Aha, tak on pan Rock je zde veden jako herec, to mě docela překvapilo. Já myslela, že to autoři pojali ve stylu "dejme šanci nehercům, protože tady už se nedá nic nového vymyslet". I přes dialogy vytvořené patrně scénáristou ze studia Asylum by to furt bylo celkem koukatelný, ale ten "herec" to prostě zabil. Teď mě napadlo, nemusí se v rámci povinných kvót obsazovat i neherci? Tak v tom případě toto dílo má Oskára vtipkára jistého. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Séria Saw ma vždy svojim spôsobom bavila. Hlavne prvé štyri diely. Zvyšok série sa ale tiež dal dopozerať. Najviac ma nebavil asi Spin-off Jigsaw, ktorý mi prišiel dosť nudný a úplne zbytočný. No táto séria je ako burina a zla zelina nevyhynie, takže po štyroch rokoch od Jingsaw tu máme ďalší voľné pokračovanie. Na režírsku stoličku sa vracia režisér Darren Lynn Bousman (Saw 2,3,4) a za chrbtom ma producentov, ktorý za týmto vraždami stoja od začiatku (Wan/ Wahnnell). Špirála má síce mizerné hodnotenie, ale ja som jej prišiel na chuť. Bavil Chris Rock v úlohe detektíva a bavil aj jeho tatko Samuel L. Jackson. No najviac ma zaujal príbeh a jeho rozuzlenie, ktoré je celkom dobré a s môjho pohľadu aj zaujímavé. Brutálne krvavé vraždy znova nechýbajú a tak labužníci, čo sa radi kúpu aspoň raz za týždeň vo vani napustenej krvou svojich obetí, si prídu na svoje. Na prvé diely sa tento určite nechytá, ale je lepší ako tri predošlé. 60% - 3* ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka, která toho moc nenabídne a spíše než zábavu čekejte otravu, jejíž zvraty a finální odhlení je vám jasné hned od prvních minut. Herecky nezajímavé a až amatérské, příběhově tragické a celá slavná Spirála postrádá cokoliv, co by dávalo argument proto film vidět. Těžce podprůměrný horor který bledne i ve srovnání s nejhorším dílem série na kterou navazuje. Tohle se prostě nepovedlo ani trochu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)
  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama