Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laurel a Hardy prichádzajú do malého mestečka na západe a hľadajú Mary Robertsovú. Majú jej doručiť vlastnícku listinu od zlatej bane. Majiteľ salónu - darebák Mickey Finn, u ktorého Mary pracuje, sa snaží listinu získať a nahovorí svoju ženu Lolu, aby predstierala, že ona je hľadanou dedičkou. (Turiec)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jedna z velmi příjemných ukázek toho, že groteska není nutně určená jen pro němý film, ale může fungovat i ve filmu mluveném. Je to sice pro Laurela a Hardyho méně tradiční, ale i když otevřou pusu, jsou pořád zábavní, protože dovedou svoje charaktery prodat i zvukově. Pořád ale vedou vizuální skeče. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Groteska ve zvukovém kabátě, pro našince navíc opepřená opravdu unikátním dabingem pánů Libíčka a Šaška. Technické kvality od filmu nečekejte, unikátnost tkví výhradně ve hlasech, podle kolegů na dabingforu namluvil pan Libíček všeho všudy jen dva snímky a pan Šašek asi šest. Z fyzických herců zaujme především starý známý Finlayson, vrhající ty své pověstné grimasy. Potok s dírou funguje poprvé, podruhé, potřetí. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skor satiricky western nez western komedia s legendarnou dvojkou Stan Laurel a Oliver Otuzily. Ono ti dvaja sa mne spajaju hlavne s komediami, a jak tak pozeram, zabrusili aj do westernu. Dej filmu sa odohrava v mestecku Bras - Wud Gulc. Jak spravne pise miestny konspiracny picus Karlos80, scena z puste je uz notoricky znama, a kto ju nepozna, je za ... dementa. Fajny film, ktory rozhodne treba poznat - povazujete sa za fandu kvalitneho filmu . 75 % ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Na Divokém západě je na dvojici L+H docela průměrný film, celkově nepříliš výrazný, ale s pár nezapomenutelnými scénami. Krásný je hned příchod dvojice na scénu, v klasickém oblečení a s mulou. Podařená jsou jejich taneční a pěvecká čísla, ke kterým je vede jakési neovladatelné vnitřní nutkání. Výborná je na hlavu převrácená „milostná“ scéna Stana s nepravou Mary Robertsovou, snažící se z pod jeho košile získat ukrytou listinu. Myslím, že francouzským surrealistům by se moc líbila. A samozřejmě Stan konzumující Oliverův klobouk, Stanův hořlavý palec a přetahovaná a trable s lanem a L+H ukrytí v piánu. ()

PELC 

všechny recenze uživatele

Je třeba zdůraznit, že Levné knihy vydaly úplně jiný film pod tímto názvem. Budiž. Mě tato záměna vyprovokovala, že jsem ve svém archivu hledal a našel televizní přepis s cz dabingem NA DIVOKÉM ZÁPADĚ. Osobně dabing nemusím,ale když dabéry byli Jan Líbíček a Jiří Šašek, písničky v originále a tech. kvalita o třídu lepší než co vydaly Levné knihy - byl jsem nadšen.Film uváděla cz. televize někdy začátkem 60. let. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama