Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobrodružném snímku Pevnost Alamo se setkává Oscarem oceněný Billy Bob Thornton (Nejlepší převzatý scénář, Smrtící bumerang, 1996) s Dennisem Quaidem (Traffic) a Jasonem Patricem (Spáči). V tomto impozantním výpravném snímku spolu tvoří skvělý tým. Na jaře roku 1836 se ze všech sil snaží po 13 dní bránit malou texaskou pevnost. Má však méně než 200 obyčejných mužů šanci proti neuvěřitelné převaze tisíců vojáků vedených mexickým diktátorem? Tento příběh, založený na skutečné události, líčí odvážné volání po nezávislosti a hrdinský boj za svobodu! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě místní nízké hodnocení, protože Pevnost Alamo je pro mě velmi dobrým válečným filmem, který vypráví o odvaze, hrdosti a cti navzdory okolnostem. To, že se jedná o inspiraci skutečnou událostí, je jen třešničkou na dortu. Jediná škoda je podle mého malinko amatérského vzhledu, jinak nemám jakékoli výhrady. 90% ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film. O americké historii toho vím pramálo, tak jeho věrohodnost nemohu příliš posuzovat. Bylo to snad jen příliš rozvleklé. Vím, že jsem to kdysi viděla ve starší verzi s Johnem Waynem, ale moc si to nepamatuji, a tak se na to hodlám podívat rovněž, ale až s nějakým odstupem, z podobného důvodu jako jsem bezprostředně po tomhle filmu zavrhla Thermopyly. Tohle by člověk měl stejně vědět, takže neprozradím nic, co by nemělo být zřejmé, prostě mi všichni mrtví do jednoho po statečném a hrdinném boji nedělají nejlíp na psychiku. Bohužel jsem měla část filmu, když se bavilo vojsko a zejména vojevůdci na poradách Santa Anny, ve španělštině a bez titulků, takže jsem jen pomocí základů latiny (vida, nač může být dobrá) odhadovala, o čem se baví a co řeší. Překvapilo mě (příjemně), že jsem se tam setkala s Emilly Deschanel (Sběratélé kostí), kterou mám moc ráda, byť se tam jen mihla jako zapuzená manželka jednoho z důstojníků. Ostatní herce jsem viděla poprvé, snad proto, že normálně koukám většinou jen na britské filmy. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Přes znepokojivé zprávy o problémech s natáčením, hereckým obsazením i postem režiséra nakonec výsledná podoba filmu není uměleckou prohrou. Pro ty, kteří nepřekousnou přímočaře politické zabarvení eposu Johna Wayna, je tahle „realističtější“ verze ideální možností, jak se seznámit s pro Američany zásadní kapitolou historie jejich národa. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takový propadák. Nejen výdělky, ale i filmově jde o velmi slabý film, který těží z Americké historie. Snaha vytvořit jakýkoliv vztah diváka k postavám dopadá špatně, stejně jako celý odtažitý a studený pocit z filmu, který vám někdo pouští a vy se jen díváte. Až ho pak někdo vypne, vy o nic nepřijdete. Herecké obsazení vypadá slušně, ale kromě Billyho Boba Thortona mě nikdo nepotěšil a takový Dennis Quaid je nejen nevyužitý, ale také zbytečně drsný. Nevím, co čekalo studio od filmu o známém historickém okamžiku bez pořádné hvězdy, v režii naprostého a slabého rutinéra Johna Lee Hancocka, vždyť tu není žádný komerční potenciál a ani kvalita! Autentičnost místa nebo zbraní a obleků je ve výsledku naprosto k ničemu, když snímek jen chladně opakuje známé události bez jediné špetky originality, invence nebo s trochou dobrého pocitu. Tento film je jako studená kostka ledu, v které je krásná historická zbraň plná dobových detailů. Bohužel led neroztál. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Novodobé Alamo je samozřejmě hodně slušně natočené a je vidět kam se za 40 let posunula technika. Jinak podobně jako v případě originálu, je zde velice pomalý a nudný začátek, než se začne něco skutečně dít. Druhá polovina filmu, která je jednou velkou bitvou a masakrem na jedné i na druhé straně je velice svižná a opravdu výborně natočená. Je to tak lehce nadprůměrný válečný snímek. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie filmu trvalo 7 mesiacov. (Smok)

Reklama

Reklama