Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobrodružném snímku Pevnost Alamo se setkává Oscarem oceněný Billy Bob Thornton (Nejlepší převzatý scénář, Smrtící bumerang, 1996) s Dennisem Quaidem (Traffic) a Jasonem Patricem (Spáči). V tomto impozantním výpravném snímku spolu tvoří skvělý tým. Na jaře roku 1836 se ze všech sil snaží po 13 dní bránit malou texaskou pevnost. Má však méně než 200 obyčejných mužů šanci proti neuvěřitelné převaze tisíců vojáků vedených mexickým diktátorem? Tento příběh, založený na skutečné události, líčí odvážné volání po nezávislosti a hrdinský boj za svobodu! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...JEDINÁ HODINA SLÁVY STOJÍ ZA CELÝ ŽIVOT V ÚSTRANÍ." __ Slávny príbeh o hŕstke mužov beznádejne a do posledného dychu brániacich niekoľko rozpadnutých múrov. I keď všetci padli, víťazmi bitky sa stali práve oni. Zvláštne, že sa ,,Alamo" stalo absolútnym prepadákom, pritom ako tu už odznelo, vôbec sa nejedná o vyslovene zlý film, len občas mohol byť umnejšie natočený. Čo by som ,,Alamu" vyčítal bol miestami trocha rozvláčnejší dej i keď o vyslovenú nudu sa nikdy nejednalo a potom záverečných 15 minút, ktoré by som však vedel prehliadnuť, pretože je jasné, že si ich Američania nemohli odpustiť (hádam by nenakrútili film o svojom absolútnom debakli) - víťazstvo dosiahli za 18 minút! Ten prekvapujúco vysoký rozpočet vo filme nie je ani veľmi vidieť a i keď sa to zrejme veľmi nehodí, stačí sa len pozrieť ako bombasticky vyzerá napr. taký jeden diel Pána prsteňov, ktorý nestál ani 100 miliónov $. Spomínať B. B. Thortona už ani nemá význam, ale zaujal ma aj Emilio Echevarría ako generál Santa Anna, ktorý sa bezpečne postará o to, že budete Mexičanov nenávidieť a Američanom všemožne držať palce i keď ich dni sú už zrátané. Predovšetkým finálny nočný útok je strhujúco, až vlastenecky nakrútený a v mnohých ohľadoch chytí za srdce. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj ja som si myslel, že toto herecké zloženie by kľudne utiahlo aj vojnovú drámu, no nakoniec zostali dobré len tie sekvencie z boja a B.B.Thornton. Ostatní akoby to točili pre charitu. Réžii to bolo asi tiež jedno a strih si dal pauzu už na začiatku. Jednoducho slušná akcia s nechápavo nanič pokusom o drámu s prežitím. Seriózna oddychovka na jedno použitie. 60%. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Navzdory své stopáži 131 minut se snímek bohužel omezil pouze na popisování vnějších událostí a rezignoval na větší vhled do jednotlivých postav, které jsou jen schematicky načrtnuty. Škoda. Tvůrci se až příliš upjali na vizuální stránku věci (hezká replika původního Alama), samotný příběh mnoho originality nenabízí. Ke cti mu ovšem slouží, že se až na některé výjimky dokázal vyhnout rozehrání struny amerického vlasteneckého patosu, k němuž filmy tohoto ražení vysloveně vyzývají. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Přes znepokojivé zprávy o problémech s natáčením, hereckým obsazením i postem režiséra nakonec výsledná podoba filmu není uměleckou prohrou. Pro ty, kteří nepřekousnou přímočaře politické zabarvení eposu Johna Wayna, je tahle „realističtější“ verze ideální možností, jak se seznámit s pro Američany zásadní kapitolou historie jejich národa. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Sice v leckterých ohledech věrnější historické skutečnosti než předchůdce z roku 1960, ale celkově nepříliš vydařené zpracování. Hodně se nepovedl scénář, skřípala režie a herecké obsazení se mi taky nezdálo ideální, takže povedené dobové kulisy už to nemohly zachránit. Crockettova věta: „Je úžasné, co dokáže hudba“ má něco do sebe, ale bohužel právě hudba se mi nelíbila, ve srovnání s hudbou Dimitri Tiomkina z verze Johna Wayna se jedná dokonce o propastný rozdíl. Některé dialogy byly vyloženě plytké, snaha o emoce a dojetí diváka občas až příliš násilná, vyvolalo to spíše můj odpor. Táboráková historka o pečených bramborách byla dost nechutná. :)) Jinak tohle byl spíše dobrodružný historický film, verze z roku 1960 je daleko blíže westernovému žánru. Sedělo mi to k tomu Texasu víc. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Z rozpočtu bolo nakoniec ešte ušetrených 82 000 $. (Smok)
  • Rola Williama Barett Travisa bola pôvodne ponúknutá Ethanovi Hawkovi, nakoniec z toho zišlo. (Smok)

Reklama

Reklama