Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobrodružném snímku Pevnost Alamo se setkává Oscarem oceněný Billy Bob Thornton (Nejlepší převzatý scénář, Smrtící bumerang, 1996) s Dennisem Quaidem (Traffic) a Jasonem Patricem (Spáči). V tomto impozantním výpravném snímku spolu tvoří skvělý tým. Na jaře roku 1836 se ze všech sil snaží po 13 dní bránit malou texaskou pevnost. Má však méně než 200 obyčejných mužů šanci proti neuvěřitelné převaze tisíců vojáků vedených mexickým diktátorem? Tento příběh, založený na skutečné události, líčí odvážné volání po nezávislosti a hrdinský boj za svobodu! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Navzdory své stopáži 131 minut se snímek bohužel omezil pouze na popisování vnějších událostí a rezignoval na větší vhled do jednotlivých postav, které jsou jen schematicky načrtnuty. Škoda. Tvůrci se až příliš upjali na vizuální stránku věci (hezká replika původního Alama), samotný příběh mnoho originality nenabízí. Ke cti mu ovšem slouží, že se až na některé výjimky dokázal vyhnout rozehrání struny amerického vlasteneckého patosu, k němuž filmy tohoto ražení vysloveně vyzývají. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě místní nízké hodnocení, protože Pevnost Alamo je pro mě velmi dobrým válečným filmem, který vypráví o odvaze, hrdosti a cti navzdory okolnostem. To, že se jedná o inspiraci skutečnou událostí, je jen třešničkou na dortu. Jediná škoda je podle mého malinko amatérského vzhledu, jinak nemám jakékoli výhrady. 90% ()

Reklama

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Neviděl sem původní waynovu verzi, o historii texasu sem se nikdy nezajímal a možná tam nějaký nesrovnalost sou, je mi i celkem jedno jestli snad hancockův film až uráží mexičany a i když taky nechápu proč tim film neskončil, tak zhruba půlhodina bitvy o pevnost Alamo je naprosto úžasná, kam se sere ten pan spílberg i se svym vyloděnim. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj ja som si myslel, že toto herecké zloženie by kľudne utiahlo aj vojnovú drámu, no nakoniec zostali dobré len tie sekvencie z boja a B.B.Thornton. Ostatní akoby to točili pre charitu. Réžii to bolo asi tiež jedno a strih si dal pauzu už na začiatku. Jednoducho slušná akcia s nechápavo nanič pokusom o drámu s prežitím. Seriózna oddychovka na jedno použitie. 60%. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tradične patetická obhliadka históriou amerických dejín a samotného utrpenia v nej (konkrétne pevnosti a okolia Alama v polovici 19. storočia). Človek by čakal, že v následujúcom shote príde na pásmo sprievodného rozprávača ako výzva k dokumentárnej kontinuite, ale režisér sa nám silou mocou snaží prerozprávať film príbehovou normou - dlhý, epický a ničím neprekvapujúci výpravný snímok, ktorého hocijaký vznešený presah skončil pri úvodných expozíciách. Samotná technická stránka (s pribúdajúcimi rokmi) už nie je založená na westernovom style, podobne ako v Poslednom mohykánovi dbá viac na osobnejšie a "zvojnovizované" zábery, lenže k niečomu bližšiemu to vôbec nevedie. Dobré miesta striedajú slabšie a keď už vnímate nepozlátkové dialógy o skutočnej pošramotenou minulosti niektorých jedincov, v následnej bitke (alebo motivačnom predslove) všetko (dôveryhodné, čo vo svojom charaktere formovali), pochovávajú. Wayneova verzia nebola žiadnou slávou (dokonca politicky zoscarovanou), ale bola kvalitnejšia a jej záver presvedčivejší (na prvotinu slušné remeslo). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • 9 rokov po páde Alama sa stal Texas 28. štátom USA. (Smok)
  • Disney pôvodne plánoval vydanie filmu na Vianoce 2003, ovšem ku dňu vydania musel verejnosti oznámiť, že režisér John Lee Hancock ešte stále na filme pracuje. (Smok)

Reklama

Reklama