Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (251)

necisty 

všechny recenze uživatele

Trojky jsou většinou zbytečné, product placement až příliš bije do očí a hlavní zápletka je neoriginální a předvídatelná. To vše ale strčí do kapsy opravdu sympatická a kvalitní herecká sebranka, krása Pálavy a rozumné vtipy. S rodinkou u televize klidně znovushlédnutelné. Jinak dobrý popis od Matty. ... GA Cinema ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když jsem si myšlenky z večera nechal trochu uležet, musím být projednou zase trochu přísnější. První dva díly Bobulí zažily svou největší slávu v době, kdy jsem jim ještě příliš nerozuměl, ale nikdy mě ani příliš nelákalo si je osvěžit. Na trojku jsem se spíš teda než kvůli vztahu k sérii mrknul zásluhou obsazení, kdy z ústřední trojky mám rád všechny zúčastněné. Z komediálního duchu první dvou částí nám ale bohužel Martin Kopp připravil místy až depresivní dohru tehdejšího velkého filmového úspěchu. Je mi jasné, že smutnější nota je nastavena jako rozloučení s panem Postráneckým, film jako celek nefunguje ale s žádným přesným žánrovým zařazením a to je jeho největší chyba. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nějak začínám tuši proč si na Moravě myslí o Pražácích, že jsou to blbci. Když se tam točí tohle, tak se není čemu divit. Scénář připomínal nějakou dětskou pohádku o tom jak hodný nakonec zvítězil a lump zaplakal... Osobně ctím ten názor, že když je něco komedie, měl by se u toho člověk smát. Žel, nepodařilo se. Průlety nad Pálavou byly hezké, ale to už jsme viděli i v předchozích Bobulích. Tereza mi přišla nějaká vyfluslá, Langmajer byl tradičně toporný a jediný kdo hrál na pohodu byl Kryštof Hádek. Z hlasu pana Postráneckého bylo slyšet, že v přesýpacích hodinách jeho života je už pramálo zrnek písku. A co měla být ta Lumíra - prapočice PČR či co to bylo, to už jsem vůbec nepochopil. Hlavně, že nám jí ukázali nahou s kolťákem před zrcadlem a ta zuřivá líbačka na konci... Eh... Dávám za dva Pražské sklepmistry. * * ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, jak se mohlo jevit z diváckých ohlasů. Největším problémem filmu je prostě těhotenství Voříškové, které bylo uměle našroubováno do scénáře a hlavní dějová linie kvůli tomu dost trpí. Ženská si během těhotenství přestane rozumět s manželem, tahá těžký přepravky s hrozny a je sváděna slovenským Noidem Bártou - je to tak hloupé, až to diváka mnohokrát vytrhne z dění. Jinak si myslím, že je to solidní film o přátelství a rodině, který je doprovázen krásnými záběry na Moravu a zakončen povedeným rozuzlením. Pokud však od filmu divák očekával humor, tak chápu jejich zklamání, protože ve filmu v podstatě není. Berte film jako rodinné drama, přimhuřte oči nad těhotenstvím Rambičky a dostanete fajn zábavu. . ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli předchozí dva filmy (třeba i několikrát, televizní reprízy jsou poměrně časté) a považovali jste je za letní nenáročnou oddychovku se sympatickými herci, určitě vás nezklame ani tenhle snímek. Rozhodně je lepší než nepovedená dvojka - námětem i hereckým obsazením (tedy bez pánů Krampola a Korna, jejichž kreace táhly předchozí díl ke dnu). Scénář ale není zrovna žádné veledílo, a tak vás může překvapit uspěchaný závěr, kdy se všechny problémy vyřeší během minutky a párují se spolu i postavy, které spolu během filmu prohodily sotva dvě věty. Prosluněná atmosféra, vzpomínka na pana Postráneckého a profesionální technické zpracování (které už bohužel není pro české filmy ani zdaleka samozřejmostí) mi ale nedovolí hodnotit špatně. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Když Jirka (Lukáš Langmajer) ujíždí se svým synem před policií, hraje při tom píseň „Freedom“ od české hudební skupiny MYDY. (rublik05)
  • Natáčelo se v Praze a poté na Pálavě, např. ve vinných sklepech v obci Bulhary, Moravské Nové Vsi, v okolí Zaječí a Klentnice. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama