Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

krokodlak odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmovému zobrazení stavby přehrady, ale tenhle toporný didaktismus mne opravdu dostal. Dialogy i situace neuvěřitelně šustí papírem a postavy by mohly vzájemně soutěžit o největšího mimoně. Nicméně, nechtěný humor je všudypřítomný, takže seriál mohu doporučit jako masochistickou zábavu. Největší úlet byla parta drsňáckých vyděračů v čele s Janem Krausem, která bez zjevného důvodu šikanovala vesnického dědka v podání Jiřího Holého. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tento normalizační seriál jsem nikdy dřív neviděl, teprve až nyní, ale tentokrát nebylo moc o co stát. Už ty zbytečně rozvláčné tříminutové rekapitulace na začátku dílu příšerně nudí. Seriál je v podstatě o tom, jak hned v prvním dílu hlavnímu hrdinovi zdrhne jeho žena, on si následně nabrnkne jinou i s dítětem a na konci posledního dílu mu zdrhne i ona s otcem své dcery, neboť on se po letech vrátil do jejího života. Co tím chtěl Dietl vlastně říci? Nikdy si nic nezačínejte s ženskou s dítětem, jehož otec je neznámý? Napravený trestanec ochotně pomáhá druhým, aby v posledním dílu utonul? No hlavně že pro děvkaře, který udělá milence děcko je všechno v cajku. Chtělo by to trochu optimističtější zakončení, takto zpracovaný Dietlovský seriál mě příliš nezaujal. 40% ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

"Dyť ta Krausová se pořád tváří jako prdel" - tak tohle je jedna z věcí, na které nikdy nezapomenu. Takhle komentovala seriál při premiérovém uvedení moje máma. Od té doby, vždycky když o seriálu slyším, vybavím si tuhle hlášku Celkem se to dá vidět, ale žádný zázrak to opravdu není. Snad ani jedna sympatická postava, celé trio Palyza - Palyzová - Sikita je špatné. Zajímavé prostředí. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si jako velký fanoušek přehrad, co má krásné vzpomínky na dovolené u nich, šetřil A dlouho se na něj jenom těšil. Mám rád seriály, které nám přiblíží nějaké specifické prostředí (Velké sedlo vodohospodáře, Dobrá voda koňáky, Druhý dech jezeďáky, Okres na severu okresní tajemníky, Plechová kavalerie kombajnéry) a tady jsem tedy očekával, že to bude přesná trefa pro mé divácké choutky. Jenže jsem se dočkal nudy tak nesnesitelné, že jsem to zabalil po druhém dílu. Tak si zkuste představit, jak velká nuda to musí být, když jsem pár týdnů předtím bez problémů zvládl seriál, který přes 10 dílů řešil to, že v prvním díle odvolal soudruha ředitele podniku a v dalších 9 se řešilo, jak ho instalovat zpátky). I přes hezké exteriéry a dobře natočené prostředí přiřazuji tuto vztahovou nudu převlečenou za tematický seriál svým hodnocením kamsi k papundeklovým seriálům současnosti. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Straslivej bizaaaar... odpad na druhou, cimz to ziskava urcity stupen nechtene zabavnosti. Ve sve dobe to asi sledoval kazdy, ale z dnesniho pohledu je to naprosto strasidelne napsany scenar s opravdu prisernyma postavama a ty dialogy... LOL :DDDD *brano ciste jako parodie, dam tomu snad i hvezdicku* :_) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Točilo se na přehradě Kružberk, v Budišově nad Budišovkou, Ostravě, Polance nad Odrou, Jánských Koupelích, v dole Michal v Ostravě, Kerharticích, nádrži Hrázka, na přehradě Žermanice, přehradě Morávka, přehradě Těrlicko a přehradě Šance. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Jedním z dramaturgů ostravského projektu byl Lubomír Zaorálek, později poslanec za ČSSD. (cariada)

Reklama

Reklama