Reklama

Reklama

Kreslený příběh na motivy známého fantasy románu J. R. R. Tolkiena. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

Seti 

všechny recenze uživatele

Na animovaném Hobitovi by mi ani tak nevadila obstarožní vizuální stránka s místy skutečně nepovedenou animací (především skřeti a elfové měli k mým představám hodně daleko), nebo dosti probraný a očesaný děj. Zdaleka největší problém jsem měl se stránkou zvukovou. Tak zoufalý dabing a hrozivě nepříjemný hudební doprovod jsem snad u žádného filmu ještě neslyšel. Je mi jasné, že tahle adaptace je poplatná své době a byla myšlena především jako pohádka pro děti, ovšem určitě se nejedná o amatérské dílo, proto nechápu, proč by se tak hudební a zvuková kulisa měla tvářit. Ne, vážně se mi ještě nestalo, že by mi zcela mimózní hudba naprosto rozbourala zážitek z filmu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Má to svoje momenty ( umocňuje to hlavne animácia, na ktorú si vlastne treba iba zvyknúť ), ale že pri zhruba hodinke štvrť dlhom animáku budem upadať do letargie, to som ozaj nečakal. Keby sa tu veľmi nepozeralo na mladých a keby sa vynechali všetky tie ´´sladko´´ znejúce piesne, mohlo ísť o dielo lepších proporcií. Tak ostala iba rarita. ()

Reklama

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Starý animovaný filmek, asi sem přehnal trochu hodnocení, je to jedíný zfilmovaný hobit, kterého sem viděl... Musim říct, že v tom všem ať už jde o zvuk, nebo animaci sem našel něco kouzelnýho. Ale viděl jsem ještě dlouho před pánem prstenů a to se takové filmy pojídali zcela jiným způsobem, než dnes po Jacksonovi ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Báječné zpracování mého srdcového příběhu s krásnými písněmi, které určitě neruší toto nádherné dobrodružství. Musím se trochu pousmát, že je věrnější a střízlivější než Peterův výpravný, avšak rozpustilý epos. Trochu škoda, že film postrádá některé dějové scény. Spolu s Pánem prstenů (1978) jde o další neznámé, ale zajímavé dílko z Tolkienovy tvorby. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Hobbit má jednu nespornú výhodu, totiž že si dokázal uchovať ducha predlohy. Keď má byť infantilný, tak je (Hobbit je ostatne detská knižka), keď má byť temný, tak sa mu to tiež uspokojivo darí. Zhustenie do hodiny a štvrť mi v takomto animovanom kabáte vôbec nevadí, príbeh aspoň rýchlo odsýpa. Doporučujem ako návnadu na Jacksonovu verziu, určite si pri sledovaní tohoto filmu budete predstavovať, aká veľkolepá bude bitka piatich armád v jeho podaní. Dúfam, že už bez tých pesničiek:). Hodnotím s prihliadnutím k veku filmu a jeho televíznemu pôvodu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V 60. letech připravoval animovanou verzi Hobbita Jiří Trnka, k realizaci však nedošlo (Přemek)

Reklama

Reklama