Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Veksl byl jeden ze způsobů obživy. Jakmile jste se jednou dostali do kolotoče dluhů, tak vám nezbývalo nic jiného. Martina Zounara moc zrovna nemusím. Film vychází z předlohy Pavla Frýborta. "Kde jsem udělal chybu? Nevím. Vím jen, že jsem nechtěl nic špatnýho. Chtěl jsem si žít dobře. Okolnosti byly proti mě." Ano, ano, okolnosti jsou i proti to mu to filmu. ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Opět nechápu zdejší hodnocení, je sice pravda že o porovnání s filmem Bony a klid nemůže být řeč ale těch veksláckejch filmů tady taky tolik nemáme. Je to sice vážnej film vykreslující dobu krátce před revolucí, ale vždy jsem ho bral částečně jako komedii, možná právě proto dávám tak vysoké hodnocení viz moje oblíbená Nahota na prodej. Herecky je film celkem v pohodě Zounar je jako vekslák dostačující, ale nejlepší je Labuda jako jeho cikánskej parťák, kterej ho v závěru pěkně vochčije no a ze zdejších dam rozhodně Lucie a Vendulka. Už jen kvůli nim půjdu proti většině a pod čtyři hvězdičky určitě ne. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dnes už to hodně ztratilo na aktuálnosti, ale i v době svého vzniku celkem průměrný film. Zounar v roli veksláka sice neoslnil, ale byl tehdy přijatelnější než dnes, Marián Labuda zaujme spolu s Lucií Benešovou, které role proradné mrchy skvěle sedla daleko víc. Režie Jana Prokopa nijak nepřevyšuje průměr, ale rozhodně se nedá tvrdit, že by tento film byl tak špatný, jak o něm vypovídá zdejší hodnocení. 60% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

To se nám zas protrh pytel s odpadem asi. Nevim, co špatnýho sežrali k večeři všichni ti, co z toho tady mají vosypky, ale já to dokoukala celkem v klidu až do konce, s ironickým úšklebkem, ale rozhodně né znechucená (neherce Zounara byla přece lekrace sledovat!). Už jen za kozy Benešové by pánská hetero část měla dát minimálně 2. (skoro bych ty 2,5* dala naschvál nahoru) ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi jako echt šunt nepřipadne, to říkám zcela na rovinu. Labuda je přesný, Lucce romantická scéna na schodišti sekla a její hlášky o skutečných chlapech v sauně jsem jí uvěřil do té míry, že musela do projevu dát něco jak se říká skutečně ze sebe. Řezník Tříska dobrej a Vendulka Křížová je krásná. A Martina nechme. S takovým kukučem mu nezbejvá, než jít na nápadníky zhurta. 50% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává ve druhé polovině 80. let, ale ve výčepu hospody, kde hospodský (Ladislav Potměšil) čepuje pivo, je na zdi plakát týmu AC Sparty Praha z roku 1993. (Mr.Hudson)
  • Tvůrci připravovali volné pokračování, ale z finančních důvodů z něj sešlo. (hippyman)

Reklama

Reklama