Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Je to totálně přihlouplé, je to filmařsky naprosto amatérské, ale je to tak odlehčené a místy Šmídmajer posílá prostřednictvím ústřední čtyřky do pléna tak bizarní vtípky, až se u tohoto počinu musí párkrát zasmát opravdu každý. Rozhodně tohle nezapadne mezi ty výjimky repertoáru Novy, které si každou reprízou v TV rád opakuju, rozhodně se ale také nejedná o takový provar jako Babovřesky a jim podobní. [viděno ve #vašekino 11.4.2020] ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Objektivně to asi na ty tři hvězdy nemá, ale potěšily mě ty vtípky v druhém plánu, které mám tak rád v již několikrát zmiňovaných Bláznivých střelách apod. David Novotný to ustál a ostatní dobře přihrávají. Jedním z nejlepších momentů je když svědkyně namaluje podezřelého v kubistickém stylu, to mě sejmulo. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tradičně česky dementní scénář do kterého někdo podvratně vpasoval cynické sebeparodické vložky. Nebožtík tak osciluje někde mezi Kameňákem a Bláznivou střelou, ale svou debilností překvapivě často dokáže rozesmát. Výprava, dramaturgie, i to pitomé osvětlení většiny scén je jako obvykle mizerné. Herci jsou si naštěstí vedomi co že to točí a s chutí přehrávají. Vágnerová si svůj podivný part vyloženě vychutnává. Rozporuplná blbost, která svou absurdností docela baví. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takový o Trošku lepší Kameňák. Princip děje vystaveného na jednotlivých fórcích byl mému srdci blízký. Tím spíše, když jsem podobný snímek snad od dob Kameňáku neviděl, tak mi to bylo vzácné. Dohánění situací ad absurdum a humor založený na různých jazykových hříčkách byl fajn. Bohužel se snímek neubránil velmi silné repetitivnosti a divák nejenže si začne všímat, že podobný fórek už v tomto filmu párkrát viděl, ale dokonce se to v určité fázi překlene úplně a dá se přesně odhadovat, co daná postava řekne a už to zkrátka trošku ztrácelo v této fázi své kouzlo. Nicméně, ve výsledku bych práci tvůrců spíše vyzvedl, neboť mě potěšilo, že se vydali poměrně odvážnou cestou, kde riskovali, že stvoří totální fiasko, což se nestalo. Věřím, že si snímek své cílové diváctvo tímto neotřelým podáním najde. Ideální oddechová záležitost na odpoledne po práci, u které můžete s velkou chutí přepnout hlavu do úsporného režimu. [80 %] ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Není to, a ani nemá být, komedie k zamyšlení. Je to prostě film, kde můžete vypnout mozek a nechat se bavit hláškami, které jsou ve filmu v podstatě v každém rozhovoru. Pravda je, že po chvíli už jsem byl z těch hlášek trošku unavený, pár hlášek bylo vykrádeni z otřepaných vtipů, ale pořád jich bylo dost nových a já se skvěle bavil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Poslední klapka padla v Olomouci dne 28. 7. 2019. (rakovnik)

Reklama

Reklama