Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

Jordan 

všechny recenze uživatele

ukrižovaný van damme! film používa polopatistickú naratívnu formu a primitívnu filmovú reč, i napriek dosť krátkej minutáži je na viacerých miestach umelo nadlžovaný a preto máte pocit, že sa tam deje málo. expozícia i celková charakteristika postáv je biedna až žiadna - čo najmä pri hlavnej dvojici (prípadn - ak rátame aj samotného cyborha pearl - trojici) veľmi nepostačujúce a chýbajúce. poteší však béčková postapokalyptická lacná výprava, najmä pasáž v kanáloch a pri záverečnej bitke v daždi musím uznať, že je Fender naozaj hrôzostrašný a démonický. synťáková zapamätateľná ústredná melódia, až romanticky poňatý hlavný hrdina v podaní mladého vandammeho s dvoma variantmi účesu a dvojstranový bezduchý scenár - to robí z tohto filmu šlabikárový príklad béčkového postapokalyptického karate sci-fi osemdesiatych rokov. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická fantasy, v ktorej nám autori v prevažnej miere ponúkajú Žánov kickboxerský kumšt, keď sa púšťa do boja proti skupine nemilosrdných pirátov futuristického sveta, zničeného morom.  Celý výtvor je síce ovenčený ubiedenými hereckými výkonmi, plytkými dialógmi, nezáživnými flashbackmi, zlým zvukom i kamerou, ale ukrýva v sebe aj vzácne klenoty. Paradoxne, aj napriek „hluchote“, je to atmosfericky hutné práve vďaka spomínanej tlupe pirátov, ktorí sú bez výnimky unikátni a nenapodobiteľní. Ich slow motion, sprevádzaný syntetizátorovu hudobnou skladbou, zanechal vo mne, v nostalgičke, silnejší dojem, ako trápna chôdza Willisa a jeho fellas v Armagedone. 😁 Kategoricky ale vyhlasujem, že ak by bola hudba tvorená gitarovým triom Fender, Gibson, Rickenbacker (mená hlavných  postáv vo filme) a prehnali to cez gitarový lampový zosilňovač Marshall (vo filme herec Alex Daniel), tak by to bol asi iný nářez. Každopádne - Pre ľudstvo stále existuje nádej..... ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako malej klučík jsem ze Cyborga měl respekt jako kráva! Vincent Klyn se svojí partičkou mě pěkně naháněli husinu po těle! Van Dammovi jsme tenkrát vůbec nezáviděl. Supr scénka byla v rozestavěný budově... Tam se mezi sloupama děly věci. Jean byl ve famózní formě, film bohužel nikoliv. Dnes bych to asi už nedal, nicméně cena za nostalgii je na místě! 50% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle ultra béčko v dnešní době je skoro k nezaplacení... Skvělé guilty pleasure s nečekaně hustou atmosférou, spoustou akce a absolutně výborným béčkovým záporákem. :) Krásných a naprosto spokojených 50 %, ale vidět to bez původního (geniálně špatného) českého dabingu, ve kterém figuruje jen pět dabérů (tři muži, dvě ženy), je to tak o 10 - 20 % míň... ;-) ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Van Damme, Sly i Arnie mají jak áčkové (nebo alespoň áčkově vypadající) filmy, tak béčkové braky (viz komenty Cobra, Running man...). Tohle už není ani to céčko. Hodně filmů v mých dětských očích vypadalo dobře a já procitnul až v dospělosti, ale Cyborg je příklad filmu, kdy i jako děcko jsem poznal, jak amatérsky je to celé natočené a sestříhané. Záběry během akce kolikrát na sebe vůbec nenavazují. Hudba je nejspíš braná z 8mi bitové konzole Sega Master System, ty samply už jsou fakt hodně low cost a z neustálého "dummmm luuu-luuuuu, dummm luuu-luuuuu, dumluululululuuuu...." už po čase skoro bolí hlava. Nevyrovnanost ratingu je až zvrácená, na jednu stranu máme na záběru mrtvolu ukřižované nahé ženy s pekáčem, hnedka vedle mrtvolu ukřižovaného nahého chlapa i s pytlíkem, ale podříznutí lidí je mimo záběr, jakoby to bylo cenzurováno na skopčáckých programech Pro7 či RTL. Jedna hvězda za Ralf Moellera, který s tou trvalou vypadá jako zpěvák z Rhapsody a za celkem stylového záporáka, ze kterého mělo jistě nejedno děcko noční můry. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Poslední počin filmového studia Cannon Records. (Chatterer)
  • Aby snímek získal rating "R", musely být výrazně zredukovány násilné scény. Odstraněny byly tak například záběry s řezáním krků během masakru ve vesnici. Odebrána byla také scéna, ve které Gibson Rickenbacker (Van Damme) zabije jednoho z protivníků, který pak v sestříhané verzi náhle zmizí. (Eldrick)
  • Jean-Claude Van Damme (Gibson Rickenbacker) bol počas natáčania filmu zažalovaný za úmyselné vypichnutie oka komparzistu pri súboji s mečom. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama