Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec ma najviac bavilo vysledovávanie nejakých tých paralel so Spidermanom vzhľadom na Raimiho filmovú reč. No a tá najsignifikantnejšia je asi naivita podania. Pri Darkmanovi to ale vzhľadom na jeho vek nie je ten najvhodnejší prístup k látke. Príbeh je jedno obrovské klisé a dialógy sú občas príšerné. Ale má to to Raimiho kúzlo, predierajúce sa cez všetky nedostatky na povrch. Dnes je to už ale skôr rarita a študijná ukážka, ako sa točili komiksové adaptácie dekáu pred jej veľkým boomom. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Z filmu jde krásně cítit rok vzniku. A to jak v tom dobrém tak občas horším. Atmosféra je fajn. Jistě klidně by to sneslo i "přitemnit" , ale celkově vám z ní není do zpěvu. Jak člověk prochází dějem, zamyslí se, jaké by to bylo, kdyby byl tak blízko vysvobození z muk a přeci tak daleko. Ono ne že by se to občas nestávalo. Snímek je klasickou cestou za pomstou a je fajn, že si člověk odpočine o překombinovanosti děje, jak to dneska bývá. Zde skutečně zvrat nestřídá zvrat a to mě baví. Snímek taky nekončí klasickým happy endem čehož si u podobně laděných filmů vážím. Z dnešního pohledu jiná komiksovka za 70 procent. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Obstojná zábava, v níž Raimi opět dokazuje, že akci rozhodně umí (ovšem nečekejte akční jízdu!), Liam Neeson a Frances McDormand podávají v rámci žánru velmi slušné výkony, Elfmanova hudba je sázka na jistotu (i když určitě není jeho nejlepší), bohužel scénář je na tak dobrý námět příliš tuctový a ani ta stylizace není zdaleka tak výtečná jako ve filmech o tom "lehce" zmutovaném chlapci s pavoukem ve znaku. Ale při vzpomínce na výbornou scénu s vrtulníkem a lahodné cameo Bruce Campbella prostě nemůžu jít pod 4*! ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Možná si ty 4 hvězdičky film nezaslouží, protože balancuje na hraně béčka a céčka. Ano, všechno je tam dost přehnané, honička s vrtulníkem je prostě snímana klasicky před plátnem a Liam mi tam zpočátku neseděl, ale příběh s nepokaženým koncem to zachraňuje, stejně jako práce maskéra. S ohledem na dobu vzniku filmu, to mohlo být lepší, ale vznosný hudební podkres v kombinaci s příběhem (přistoupíme-li na tento comicsově laděný žánr) si prostě ty 4 * zaslouží, protože jsem se u filmu bavil a to i po letech... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Vždycky byl můj idol Spider-man či Hulk. Ale od teď je můj hrdnina no. 1 Darkman. Bohužel jsem viděl jen tento první díl, ale údajně ostatní za moc nestojí. Raimi natočil naprostou pecku. Už jen ta jeho stylizace a několik odkazů na Evil dead je skvělá. A navíc mě nejvíc dostala úplně konečná scéna s Bohem jménem Campbell. Liam Neeson byl fajn ale až od doby kdy se z něj stal Darkman, předtím mě nějak neoslovil. Atmosféra snímku umě rozhodně podnítila hodnocení, taková potemnělá komiksovna. Nápady které ve filmu byly jsou naprosto famozní, už jen ten úvod s "dřevěnou nohou". Prostě bomba Raimi nemá snad slabou chvilku a asi jí mít nebude. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • Darkman (Liam Neeson) je schopný rozprávať normálne aj keď nemá pery, avšak bez pier nie je možné vysloviť hlásky ako 'b', 'f', 'm', 'p' či 'v'. (beso74)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama