Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (686)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu - první třetina je fakt slabá. Raimi pojal dvojku jako jakési nepřímé pokračování jedničky, přičemž si z prvního dílu bere spoustu námětů, které jako by ho už ale nebavily točit znovu. Ash a jeho přítelkyně jsou vhozeni na chatu, je probuzena kletba, Ash odkrágluje svoji holku a chvíli se špičkuje s lesnímy duchy. Všechno je takové nemastné neslané a chvílemi to vypadá, že režisér opravdu znuděně vaří z vody. Jakmile ale přestane šílená "oneman show" silně přehrávajícího Bruce Campbella a na scéně se objeví další "oběti", začne se konečně Evil Dead pořádně rozhýbávat a my jsme svědky pořádně krvavé jízdy vrcholící zrodem jednoho z nejkultovnějších hrdinů filmového plátna - Ashe s motorovkou místo pravé ruky a upilovanou brokovnicí. Řekněte, našli byste ve filmu víc "cool" hrdinu? ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

To jsem z toho jelen...... Takový bláznivější upgrade/soft-reboot prvního 'Evil Dead', který je sice zábavnější, grotesknější a ztřeštěnější než svůj předchůdce, ale výrazně postrádá jak moment překvapení, tak nápaditej gorefest jak z jedničky. Milovníci švankmajerovsky surrealistickýho bizáru si však přijdou na své. Bruce Campbell je groovy, Sam Raimi je mešuge. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Je to remake? Není to remake?" říkal jsem si na začátku Evil Dead II. Po pár minutách už to bylo jedno. Sam Raimi se (jelikož na to měl více peněz) utrhl ze řetězu ještě šíleněji než v prvním dílu a stvořil one.man show Bruce Campbella, který se s ničím nepáře, ať už je člověk, nebo ho právě na chvíli posednou mocnosti pekelné. Zápas s rukou je senzační podívaná, scény, jako chechtající se vybavení chajdy, nemají chybu... A pak přijde ta motorovopilová protéza. Nářez. Doslova.__P.S. O hlavě ve svěráku, tančící zombii, letícím oku a dalších parádách se ani rozepisovat nebudu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je vidět, že na tohle už Raimi nějaký ty prachy měl a na tomhle pokračování se fakt vyřádil. Děj prvního filmu se tu odehraje asi tak během 15 minut a pak se rozjede linie totálních šíleností. Smějící se jelen. Ruka posedlá ďáblem, motorovka, brokovnice, hektolitry krve rozličných barev a mezi tím vším naprosto ultimátní borec Bruce Campbell alias Ash! Hej sežeru tvou duši, sežeru tvou duši! Sežer tohle!!! 100% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se zbláznil a svrhl s sebou i Bruce Campbella:) Vítejte v pokračování legendy žánru, kde na Bruce Campbella útočí jeho vlastní ruka, prožívá hysterický záchvat smíchu s neživými předměty a krve se zde objeví snad více, než kolik se jí valilo z výtahových dveří v Osvícení. Evil Dead 2 přináší naprosto bláznivou, ujetou frašku, kde hrabe snad naprosto všem:) Evil Dead 2 je zřejmě asi jediné béčko, z něhož dokáže jeho stvořitel vytvořit áčko:) "Jsem v pohodě." - "Ani se mi nezdá. Právě jsme rozřezali naši dívku řetězovou pilou, to se ti zdá v pohodě?" :) ()

Galerie (545)

Zajímavosti (45)

  • Prvního rytíře, který vytasí meč na konci filmu, si zahrál režisér Sam Raimi. (Chatterer)
  • První díl se točil na převážně reálných místech, pro druhý díl už převážně vznikaly kulisy. (Karlos80)
  • I zde se objeví auto Oldsmobile Delta 88, jakožto převážně ve všech filmech Sama Raimiho. (Karlos80)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama