Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (686)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu - první třetina je fakt slabá. Raimi pojal dvojku jako jakési nepřímé pokračování jedničky, přičemž si z prvního dílu bere spoustu námětů, které jako by ho už ale nebavily točit znovu. Ash a jeho přítelkyně jsou vhozeni na chatu, je probuzena kletba, Ash odkrágluje svoji holku a chvíli se špičkuje s lesnímy duchy. Všechno je takové nemastné neslané a chvílemi to vypadá, že režisér opravdu znuděně vaří z vody. Jakmile ale přestane šílená "oneman show" silně přehrávajícího Bruce Campbella a na scéně se objeví další "oběti", začne se konečně Evil Dead pořádně rozhýbávat a my jsme svědky pořádně krvavé jízdy vrcholící zrodem jednoho z nejkultovnějších hrdinů filmového plátna - Ashe s motorovkou místo pravé ruky a upilovanou brokovnicí. Řekněte, našli byste ve filmu víc "cool" hrdinu? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Výrazné zlepšení oproti jedničce. Všechno se mnohem více orientuje i na humornou stránku, což je v konečném součtu hodně znát a u většiny situací, které v prvním dílu vyvolávaly jen znechucení, se nyní divák hlasitě zasměje a pobaví. Raimi tady poprvé naplno ukázal, co v něm vězí, a byť je příběh naprosto stupidní a vůbec nedává smysl, dokázal z něj díky své fantazii vyždímat asi maximum. Hodně mu pomáhá i sympaťák Cambell, který se pro tuhle roli narodil a jeho Ash je ten nejsympatičtější duchobijec, jaký nám byl dosud představen. Žádná sláva to tedy opět není, ale už jen za rvačku s vlastní rukou musím hvězdičku přihodit.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Kultovní komediální horor. Né, že by jste se někdo třeba nelekl, ale humor (samozřejmě že černej) z tohoto dílka jen čiší. Už vás někdy napadla vaše vlastní ruka, až jste si ji museli uříznout motorovou pilou? Smál se vám váš nábytek včetně vycpané hlavy jelena? A krve, že by se ani Q.Tarantino nestyděl! Láká vás to? Pokud vám nevadí, že film vznikl v roce 1987, tak směle dotoho!!!! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mě váže silné pouto a to ze dvou důvodů. První je, že jsem tímto filmem v Bluray verzi křtil nový 22' LCD:) a druhý, že jsem si za mlada díky němu užil spousty bezesných nocí. Když takový film vidíte v nějakých cca 11 letech zanechá to na Vás trvalé následky:) ještě teď si pamatuji jak jsem se budil s panickou hrůzou. Film má uplně bombastickou atmosféru, nervy drásající. Po celý film jsem byl napnutý jak tětiva luku, i když jsem zhruba vědel co přijde(několikrát jsem ho viděl), tak jsem se pěkně lekl. Dneska už tento film vypadá tak trochu komicky. Ale ve své době to byl brutální krvák. Obrovské potoky krve, chodící mrtvoly, useknuté ruce. Raimi opravdu horory umí. Strach z toho co se skrývá v lese, brutální nájezdy kamery, nervy drásající zvuky nesoucí se okolo našich uší. Takto se filmy stávají nesmrtelnými klasikami svého žánru a legendy. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím film přehodnotit na maximální počet hvězdiček. Zatímco jednička působila, jako by Raimi nevěděl jestli chce bavit nabeo strašit, tak zde má jasno.Jde o jiný žánr o čistokrevnou komedii, ale místy je dokonce i tento film napínavý. To, že se celý film odehrává opět v jedinné chatě uprotsřed lesa, směřuje film k parodii na předešlý díl. A Bruce Campbell zde předvídé něco, co bych se nebál nazvat hereckým koncertem. ()

Galerie (545)

Zajímavosti (45)

  • V jednej scéne sa motorová píla objaví v Ashovej inej ruke ako počas celého filmu. (rador)
  • Film se měl původně jmenovat Book Of The Dead, neboli Kniha Smrti. (Valenta28)
  • První díl se točil na převážně reálných místech, pro druhý díl už převážně vznikaly kulisy. (Karlos80)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama