Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celý můj zážitek i hodnocení bylo ovlivněno účastí otravné 3,14če Hilary Swank. Stačí mi uvidět tuhle otravnou ženu s tím nejvíce odpudivým ksichtem na světě a můj adrenalin stoupá do nepříjemných výšin. Člověk se snad ani nemůže divit, že její choť nejde daleko pro ránu. Její ksicht o ránu přímo žadoní. Hilary byla naštěstí pouze vedlejší herečkou a více bylo vidět, v té době stále půvabnou, Cate Blanchett, která si zahrála místní čarodějnici. Strašně mě v tomto snímku iritovalo, že snad všechny pokusy o obrovské dějové zvraty a šokování diváka, byly předesílány s neskutečně obrovským předstihem a poté se hodinu chodilo kolem horké kaše než na ně konečně opravdu došlo. Tento fakt významně sráží divácký zážitek a svědčí o nedokonale zvládnuté režii a střihu. Když se nad tím zamyslíte, tak příběh jako takový je v pořádku. Jen byl opravdu nesmírně nešikovně naservírován, a tak například závěrečná scénka, od které si divák vždy žádá pořádně dramatickou nálož, vyšuměla totálně do ztracena. Je to škoda. I přes tento zásadní nedostatek nebyl film vyloženě špatný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Sam Raimi natočil takmer dokonalý film. Napínavý mysteriozný thriller s prvkami duchárskeho horroru. Vdova Annie Wilson dokáže pomocou špeciálnych kariet predpovedať budúcnosť, ale aj vidieť veci, ktoré sa už stali. S využitím tohto zvláštneho nadania pomôže polícii odjasniť vraždu mladej, promiskuitnej ženy. Odhalí tak vraha, ktorý spáchal "Takmer dokonalý zločin". **** ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno mě to nijak výrazně nechytlo a nebavilo. Standardní mysteriózní thriller, jenž chce na závěr překvapit, no u mne se mu to hrubě nepovedlo. Vždyť to bylo jasný už jakou dobu před samotným tím odhalením, jak to vlastně bylo! Špatný film to rozhodně není, na to má moc dobré obsazení a režiséra, ale myslím si, že se z toho dalo vymáčknout mnohem víc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvej polhodinke som si myslel, že to naozaj vypnem. Samé nezohrané nudné príbehy postáv, navyše trošku klišéovito rozobrané, no potom sa začali diať veci! Perfektný bol najmä Keanu, ktorému záporák sadol ako doteraz hádam žiadna rola nie a ostatní boli tiež k upozeraniu. Perfektná kombinácia thrilleru, hororu so štipkou mysterióznosti lahodí, záver s Kinnearom trošku máličko predvídateľný, no inak to bolo fakt fajn. 80%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Gift (česky přeloženo "Téměř dokonalý zločin") je určitě hodně dobrý film. Největší podíl na tom má ovšem Cate Blanchett, kdyby tam nebyla, tak nevím, nevím. Sam natočil napínavý duchařský thriller, skvělé jsou zejména snové sekvence, v neposlední řadě výkon Giovanniho Ribisi, kterému polohy vyšinutých koktů sedí a mrcha Katie Holmes, na kterou je radost pohledět:) Jedna z mých oblíbených duchařin s dobrou hudbou a příběhem. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V čase 1:35:20 poté, co začne Annie Wilson (Cate Blanchett) téct krev těsně u oka a přes rty, není po krvi ani náznak. O pár vteřin později má pak krev v jiné části obličeje. (Pavlínka9)
  • Keď Annie (Cate Blanchett) hovorí s prokurátorom o opätovnom otvorení prípadu, v okne sa odráža člen filmového štábu. (Arsenal83)
  • Keanu Reeves a jeho filmová manželka Hilary Swank navštívili miestnych poradcov pre manželské zneužívanie, aby pochopili, prečo muži najčastejšie týrali svoje manželky a prečo manželky zostali napriek tomu s nimi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama