Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

aniiicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi můj nejoblíbenější Poirot...jako vždy brilantní Suchet a skvělí jsou i další herci, zejména hlavní pár milenců - můj veleoblíbený JJ Feild, kterého mám v různých dobových filmech nesmírně ráda a výborná Emma Griffiths Malin. Tento Poirot má spolu s některými jinými zvláštní smutný nádech, což alespoň pro mě není na škodu a umocňuje to sílu příběhu. Agatha Christie to opět vymyslela geniálně komplikovaně a závěrečnou odkrývačku si tak pokaždé užívám. Vždy se ráda podívám (i na verzi s Ustinovem), přestože znám rozuzlení :) ... Poirotův smutný závěr...''Vždycky to není jednoduché.''...je perfektní. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší film se Suchetem jako Poirotem a vlastně nejlepší film s Herculem Poirotem vůbec, poněvadž lepšího Poirota než Davida Sucheta zkrátka není. Původní verze s Ustinovem z roku 1978 mi příjde podstatně slabší, zejména kvůli úpravám příběhům a postav. Zde se autoři nesnažili trapně upravit příběh, aby byl "napínavější" a drželi se knihy. Vytvořili tím pádem po všech směrech dokonalou adaptaci. ()

Reklama

baruss 

všechny recenze uživatele

Oveľa slabšie ako verzia s Petrom Ustinovom. Pokiaľ ste ani jednu nevideli, učite si pozrite radšej verziu z roku 1978.. Lebo týmto filmom si pokazíte chuť s parádnej krminálky.. Samozrejme zápletka je rovnaká len herecké výkony sú ohromne slabé.. Pokiaľ ste už verziu z roku 1978 videli, potom tiež nemáte dôvod pozerať tento film... Príde vám to podobne ako mne veľká nuda.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prelome tisícročí sa novodobé poirotovky u mňa stretli s rozpačitými reakciami, táto časť však dokonale zachraňuje ich renomé. Jedna z najsvižnejších častí so skvelou, vymazlenou zápletkou, takmer od začiatku sa má divák na čo pozerať, napínavá a odvážna krimi ruleta a záverečné odhalenie s tragickými následkami. Skvelé Suchetove stvárnenie Poirota neskazí ani príšerný (tentokrát) slovenský dabing. 85%. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalší diel zo slávnej poirotovskej série v podaní Davida Sucheta dopadol podľa mňa veľmi dobre. V niektorých pasážach bolo síce vidieť jemne televízny feeling a oproti snímku s Ustinovom to bolo menej akčné a priamočiare, ale malo to lepšiu atmosféru a podľa mňa lepšie herecké výkony. Navyše bolo zaujímavé sledovať počiatky slávnej kariéry Emily Blunt. Rozuzlenie celkom originálne, takže určite spokojnosť. 75 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama