Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka a rozuzlenie je výborné, ale príbeh je tak notoricky známy, že som si film nedokázal užiť. Naviac prvá trištvrtehodina je len oboznamovanie s postavami a vzájomné ohováranie, čo je naozaj príliš dlho, kým k niečomu vôbec dôjde. –––– Netrapte se, vy tu záhadu stejně rozluštíte. – Já vím. ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé....páčilo sa mi rovnako ako staršie spracovanie s Ustinovom.(až na to samozrejme,že Suchet je v roli Poirota tak výborny,až máte pocit, že sa na tú rolu narodil).Obidve verzie si rada pozrem vždy,ked ich v telke dávaju. Tá zápletka a rozuzlenie ma snáď nikdy neomrzia. Agatha Christie bola genialna... ()

Reklama

Wooke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môj prvý Poirot, ktorého som videl a na ktorého nedám dopustiť. Videl som ho mnoho krát( túto časť), no stále žasnem nad jeho genialitou. Taktiež znova treba pochváliť kostými a všetko, čo sa obdobia týka, pretože to je skvelé. Samotný Poirot nestráca trpezlivosť a chladnú hlavu, čo sa mi na ňom najviac páči. Čo viac dodať, zadržme dych a nemo sledujme, ako pán pracuje. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší film se Suchetem jako Poirotem a vlastně nejlepší film s Herculem Poirotem vůbec, poněvadž lepšího Poirota než Davida Sucheta zkrátka není. Původní verze s Ustinovem z roku 1978 mi příjde podstatně slabší, zejména kvůli úpravám příběhům a postav. Zde se autoři nesnažili trapně upravit příběh, aby byl "napínavější" a drželi se knihy. Vytvořili tím pádem po všech směrech dokonalou adaptaci. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak narovinu Smrt na na nilu s Ustinovem mám o parník raději , herecky a celkově výpravou, avšak Suchet jako Poirot není špatný když se odprostím od původního zpracování a budu to hodnotit jako samostaný kousek tak dám 4 hvězdičky . milovníkům detektivek vřele doporučuji koukatelné a rozhodně to pro fandy nebude ztráta času. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama