Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Žlutý iris (S05E03)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Hercule Poirot má vzácnou příležitost vyřešit případ, jehož vyšetřování mu bylo v minulosti znemožněno. Při návštěvě Buenos Aires večeřel Poirot v luxusní restauraci. Iris Russellová, členka společnosti u jednoho z vedlejších stolů, náhle během večeře zemřela, poté co se napila vína vylepšeného kapkou cyankáli. Oficiální verze, že spáchala sebevraždu, slavného detektiva neuspokojila. Než ale mohl začít s vyšetřováním, došlo v Argentině k vojenskému převratu a Poirot byl ze země vyhoštěn. Dva roky nato otvírá majitel oné restaurace pobočku v Londýně. Při této příležitosti se v podniku scházejí všichni, kdo byli svědky smrti mladé ženy. A historie se opakuje s děsivou přesností. Po doušku vína se hroutí Irisina sestra. Klíčem k tomuto zločinu je nepochybně první vražda. Všichni přítomní z ní totiž mohli mít finanční prospěch. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (44)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E03. Zajimavy dil v jakemsi "deja vu" stylu, kdy se nejdrive dozvime o Poirotem nevyresene vrazde kdysi v Argentine behem vojenskeho prevratu. Za stejnych okolnosti (v podobne restauraci a se stejnymi lidmi u stolu) se pak ma konat schuzka v Londyne k vyroci umrti Iris Russellove a Poirotovi nekdo posila zluty kosatec. Minulost se tedy vraci vpodstate ve stejne podobe a Poirot ma mozna druhou a posledni sanci tentokrat vraha odhalit. Podle me hezky dil okoreneny tim, ze se cast odehrava v cizine, a rekl bych i sikovne udelany, i kdyz bystremu divakovi mozna ta hlavni blamaz neunikne a pak muze odhalit vraha velmi zahy. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesmírně bohatý kratší díl Poirota. Zažijeme s ním události vojenského převratu v Argentině, falešné obvinění, vyhoštění ze země a nedořešený případ vraždy. O dva roky později však Poirot dostane šanci znovu přijít na zákeřného vraha a napravit tak svou reputaci. Vynikající díl, který šlape jako Poirotovy hodinky. Additional Music & Lyrics: Neil Richardson, Music: Christopher Gunning ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tě prsk - Hercule Poirot má výpravu, jež přesáhne přes hranici toho Lamanče, Brity volaného Ingliš Čenl! Je evidentní, že léto se neúprosně blíží - Hercule nebaští, Hercule zobe jak kosák ptačí zob. Inu, nedivte se - tento obrýlený mrož chce zapůsobit na žemlbáby na koupáku! Ani povzbuzování očima nedotlačilo Hercula k intenzivnějšímu potlesku - takhle může tleskat jedině vetchá Alžběta ty jeden nádivo! (jen tak dál a můžeš zamířit do svatostánku příbramského fotbalu, kde je vskutku komorní atmosféra) Ale to nejlepší nakonec - Don Perignot z Misery s příměsí kyanidu draselného! Hercule tenhle francouzský ležák koštne a využije své znalosti nabyté studiem oboru Department of Chemical Engineering and Biotechnology na Princetonu, New Yersey. 81% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi výpravná epizoda. Příběh je ale komplikovaný takovým literárním způsobem, který mi nesedl, byl až příliš překombinovaný. Což je u Poirotových příběhů sice zcela běžné, Agatha Christie takhle prostě píše, ale tady už to prostě bylo až moc přehnané. Stejně jako třeba v "Hercule Poirot: Smrt v oblacích." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se mi strašně líbila forma, jakou je příběh vyprávěn. Nejprve Hercule Poirot odhaluje minulou událost, která se mu stala a která očividně bude mít důsledky v jeho současnosti. Jeden detektivní případ z Poirotovi minulosti, který prostě musí vyřešit, i když se mu to zatím nepodařilo. A samozřejmě, že jej vyřeší. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama