Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Brilantní seriál, brilantní hlavní herec a téměř vždy brilantní zápletka. Tento seriál táhne především Hercule Poirot (David Suchet) a aby také ne, když se vše točí pouze kolem jeho výborně zakřiveném knírku a jeho mozkovně. Ze začátku se mi seriál jevil jako nabubřelý, neměl jsem rád Poirotův humor neměl jsem rád jeho zjev, prostě jsem ho neměl rád celého. Teprve s příchodem rozumu si plně uvědomuji, jak je tento seriál skvostný. Téměř v každém díle je výborná zápletka, dialogy, sympatiční herci a happy end. David Suchet je jednoznačně nejlepší Poirot co tu kdy byl. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série v podání Davida Sucheta byla naprosto famózní. On se prostě pro tuto roli narodil. Navíc když jsem se dočetl, jak on sám roli studoval a trénoval, kolik času tomu věnoval, byl jsem úplně v šoku. V šoku spíše ale z toho, že se někdo tak může vnořit do role. Ale je to jenom dobře, protože ve většině dílů byl naprosto skvělý. ()

Reklama

Mauric 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje srdeční záležitost.Ano,znám lepší detektivky(není jich mnoho),ale rozhodně mými nejoblíbenějšími zůstanou ty s Herculem Poirotem,kterého výborně nadaboval Petr Kostka (ten druhej mi moc neseděl,ale stále jsem měl Hercula rád:) ).U "Poirotovek" opravdu objektivní být nemohu (a ani nechci) a jako syn frankofilních rodičů,kteří nechyběli u jediného dílu, těch 5* dávám,už jen proto,že ani já jsem nevynechal jediný díl toho arogantního Belgičana :). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z těch několika dílů, co jsem viděl chápu, že si seriál našel své stoupence. Je dobový, je to stylová detektivka a má charismatického hrdinu. Nic, čím by slušný divák opovrhoval. Problém seriálu je jednak v samotné postavě, která mi prostě není sympatická, i kdyby byla sebevtipnější a sebechytřejší. Za to ale asi nemohou tvůrci seriálu nebo nedejbože sám David Suchet. Za druhé v příbězích a za to může také Agátha Christie! Na pranýř s ní! Ona totiž příhoda, kdy si detektiv shromáždí všechny postavy z okolí do jedné místnosti a tam začne propírat jejich "špinavé prádlo" je sice fajn, ale po padesáté osmé už to trochu nudí. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taká celkom zaujímavá kriminálka, nič tak šialene prešpekulovaného, ale zas ani zábavného, či poučného. Keď som bol na základnej škole a napísal som menšiu kriminálku, tak mi učiteľka povedala, že to bolo lepšie než od Agáty Christie, aby ma posmelila a niekedy mám dojem, že som mal niečo aj poriadne napísať, lebo pre mňa je to toto a aj mnohé moderné dosť slabé. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • David Suchet (Hercule Poirot) nebyl spokojený s předchozími adaptacemi Hercula Poirota. Proto si pro jeho ztvárnění připravil 93 klíčových poznámek vytažených z knih Agathy Christie. Právě díky nim byl věrný předloze, což mu také zajistilo slávu ve více než 100 zemích světa. (P. J. D.)
  • Poirot (David Suchet) opustil belgickou policii v roce 1904, ve věku kolem 60 let. Kdyby stárl stejně rychle jako obyčejní smrtelníci, vyšetřoval by ve skutečnosti svůj poslední případ Opona (2013) ve věku 130 let. (avonetka)
  • Tato epizoda se dnes již nevysílá v plné verzi. Pár krátkých scén bylo vystřiženo. Kupříkladu hned poté, co se Poirot (David Suchet) dozvídá, že byla slečna Nicky (Polly Walker) otrávena, je střih a vidíme záběr na bonbony a vysvětlení, čím tedy byla otrávena. V plné verzi však po tomto střihu následovala scéna, kde Poirot sleduje operaci a rozčiluje se nad tím, jak mohla slečna Nicky bonbony sníst. Původní verze epizody je dostupná pouze na starém vydání seriálu na DVD nosičích. (mnaucz)

Reklama

Reklama