Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

Joges 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný, důvtipný a vždy inteligentní Hercule Poirot. Více než poněkud úsměvná postava mě zajímají příběhy Agathy Christie. Jsou zárukou dokonalého napětí. Nehodnotím, zda některý z dílů Hercule Poirota je výborný či slabší. Všechny díly jsou si podobné a zároveň výborné. No jo, Suchet hraje Poirota skutečně přesvědčivě. ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agatha Christie - mistr v oboru detektivních příběhů. Hercule - mistr detektiv. Nejlepší ztvárnění knižní podoby, kterou obdivuji už i pro její rozsáhlost několika serií. Detektivní příběhy mi nikdy nic neříkali, ale s příchodem Poirota obracím svojí víru. Dnes už bez šedé kůry mozkové nechodím ven. **** a půl. Oblíbený díl a jeden z nejvtipnějších 02x05 ()

Reklama

corona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

seriál nedosahuje úroveň novších a dlhších TV filmov, pár krát som dokonca vraha odhalila skôr ako Poirot /pri TV filmoch sa mi to nepodarilo nikdy/, Poirot klasicky srší sebavedomím, kapitán Hastings sa zmôže akurát na citové vzplanutie k hlavnej podozrivej a dobrý inšpektor Japp vždy neomylne vedie vyšetrovanie nesprávnym smerom a ešte chcem vyzdvihnúť slov. dabing Jána Kožucha ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Brilantní seriál, brilantní hlavní herec a téměř vždy brilantní zápletka. Tento seriál táhne především Hercule Poirot (David Suchet) a aby také ne, když se vše točí pouze kolem jeho výborně zakřiveném knírku a jeho mozkovně. Ze začátku se mi seriál jevil jako nabubřelý, neměl jsem rád Poirotův humor neměl jsem rád jeho zjev, prostě jsem ho neměl rád celého. Teprve s příchodem rozumu si plně uvědomuji, jak je tento seriál skvostný. Téměř v každém díle je výborná zápletka, dialogy, sympatiční herci a happy end. David Suchet je jednoznačně nejlepší Poirot co tu kdy byl. ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet se nám narodil k tomu, aby byl Herculem. Věřím, že přesně takhle to Agatha myslela. A kapitán Hastings je taky drahoušek, škoda jen, že z Jappa se místy dělá trouba, každopádně díl za dílem vytváří stylový výlet do krásných fantazií o vrazích v funkcionalistických baráčcích a to já můžu. ♥♥♥ ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • "Záhada na zámku Styles" je vôbec prvým románom, ktorý vydala Agatha Christie v roku 1920 a aj prvým románom, v ktorom sa objavil Hercule Poirot (David Suchet). (fugyx)
  • Zábery z kancelárie boli poriadené v londýnskej lokalite Florin Court, Charterhouse Square. (dyfur)
  • Burgh Island Hotel, v ktorom sa natáčala táto epizóda, patrí k najvzácnejším európskym architektonickým príkladom štýlu Art Deco. Zaujímavosťou je, že Agathu Christie inšpiroval pobyt v tomto luxusnom hoteli hneď k dvom knihám: okrem knihy "Zlo pod slnkom" tu vzniklo aj jedno z jej najdramatickejších diel "A neostal ani jeden". (lemonova)

Reklama

Reklama