Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

jasiska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako decko som Poirota milovala. Keď som v nedeľu poobede započula tú notorickú zvučku už aj som štartovala do obývačky. Prvé série boli geniálne, hoci fakt, že niektoré diely boli podľa knižiek niekedy znamenal, že som vopred vedela, kto bude vrah. David Suchet je jednoznačne najlepší Poirot. Kostýmy a kulisy sú parádne. Pri neskorších sériách sa mi seriál trochu objedol, ale stále na úrovni. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni ostatní představitelé Poirota, s Branaghem v čele, se můžou jít klouzat, Hercule Poirot je pouze jeden a to David Suchet. Ten postavu belgického detektiva zahrál s takovou grácií, že všechny další adaptace jsou už vlastně úplně zbytečné. Seriál samotný je pak přesně ta dávka anglického suchého humoru a jakési elegance (zazní v této sérii vůbec nějaké sprosté slovo? Třeba 'kurva'?), která člověka vždycky potěší. Protože i když se v něm řeší mordy, krádeže a další radovánky, je jednomu při jeho sledování tak nějak dobře po těle. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepsi detektivni serial vsech dob!!! David suchet tu exceluje co by belgicky detektiv, ktery ve Velke Britanii resi radu zahadnych pripadu, na ktere je i slavny Scotland Yard kratky. Ze serialu uplne cisi atmosfera 30 let 20. stoleti a vse je perfektni - kostymy, automobily, budovy, chovani lidi proste vsechno. Natocit film s takovou atmosferou je tezke, ale aby si ji zachoval serial, to uz je umeni mistru. Charismatickeho Poirota si zamilujete i pres jeho nevrle chovani, ironii, lehkou aroganci a namyslenost. Ale take ostatni postavy - Inspektor Japp, ktery je pro kazdou srandu jak se zda, nebo porucika Hastingse ktery je sice trochu slabomyslny, no nekdy vas jeho chovani opravdu prekvapi a v neposledni rade take Madmoiselle Lemon ktera je Herculovou pravou rukou a i kdyz nedostava tolik prostoru jako ostatni, dokaze i to malo znamenite vyuzit. Ja tento serial povazuji za vubec jeden z nejlepsich a tak mi ted dochazi ze uz ho dlouho nedavali, coz by meli urychlene napravit :) ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Pro Hercule Poirota dávám 5* natotata. Malý Suchet - velký duchem, poradí si se zloduchem. Komu se to nelíbí, ať si ... pustí Ustinova! David Suchet jako nejpoirovatější Poirot. Jedinečný perfekcionista, malý velký muž, který mě svým způsobem mluvy, chování, svým neopakovateným humorem a vzezřením naprosto ohromil a dostal. Přesně to je Hercule Poirot z knížek Agathy Christie. Když se řekne Poirot, vybaví se mi okamžitě David Suchet a ne třeba Peter Ustinov. A to je jeho kouzlo, kouzlo belgického detektiva s grácií anglického gentlemana. Pro mě 95% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z těch několika dílů, co jsem viděl chápu, že si seriál našel své stoupence. Je dobový, je to stylová detektivka a má charismatického hrdinu. Nic, čím by slušný divák opovrhoval. Problém seriálu je jednak v samotné postavě, která mi prostě není sympatická, i kdyby byla sebevtipnější a sebechytřejší. Za to ale asi nemohou tvůrci seriálu nebo nedejbože sám David Suchet. Za druhé v příbězích a za to může také Agátha Christie! Na pranýř s ní! Ona totiž příhoda, kdy si detektiv shromáždí všechny postavy z okolí do jedné místnosti a tam začne propírat jejich "špinavé prádlo" je sice fajn, ale po padesáté osmé už to trochu nudí. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Napriek tomu, že vznikli nové knižné pokračovania od britskej spisovateľky Sophie Hannah, nové diely seriálu nevzniknú. David Suchet (Hercule Poirot) ich totiž odmietol sfilmovať. (Hank_Scorpio)
  • Tato epizoda se dnes již nevysílá v plné verzi. Pár krátkých scén bylo vystřiženo. Kupříkladu hned poté, co se Poirot (David Suchet) dozvídá, že byla slečna Nicky (Polly Walker) otrávena, je střih a vidíme záběr na bonbony a vysvětlení, čím tedy byla otrávena. V plné verzi však po tomto střihu následovala scéna, kde Poirot sleduje operaci a rozčiluje se nad tím, jak mohla slečna Nicky bonbony sníst. Původní verze epizody je dostupná pouze na starém vydání seriálu na DVD nosičích. (mnaucz)
  • David Suchet (Hercule Poirot) v souvislosti s 13. řadou uvedl: "Jsem více než potěšen, že si mohu zopakovat roli Poirota. Je to moje celoživotní ambice dovést tento úžasný soubor děl až do konce. Poirot je brilantní a hluboce komplikovaná postava a vždy mě bavilo ji hrát." (v.indruchova)

Reklama

Reklama