Reklama

Reklama

Čističi vesmíru

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři outsideři, co se v roce 2092 honí za vesmírným odpadem a sny o budoucnosti, objeví androidku, která by jim mohla hodit balík. Kdyby neskrývala nebezpečné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Hyperzábavná blbina, která si na nic nehraje. Máme tady ty dobré a toho zlého Armitage, spousta nanobotů, jedna holka a výpravu, která vypadá, jakoby vypadla z předražené hollywoodské produkce za minimálně 200 mega. Korejci to natočili za desetinu. Tohle jsem si plnou palbou extrémně užil. Bejt to v kině, tak se tam radostí rozteču na podlahu. Netflix palec hore. 75% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec to nešlo presne podľa plánu, aj kvôli únave ale aj kvôli herným povinnostiam. S najväčším filmovým fanúšikom sme plánovali tento film pozrieť v rovnakom čase aby sme si tak vynahradili naďalej zatvorené kiná. Čističi vesmíru sú síce hlavne pre mladšie publikum ale zároveň tento milo naivný príbeh poteší aj oko staršieho diváka, určite však nesadne každému. Kórejská odpoveď na Star Wars je možno predzvesťou veľkej ázijskej ságy, pravdepodobne sa to bude odvíjať od toho aký (ne)úspech zožne táto prvá časť. Nakoniec som sa priklonil k vyššiemu hodnoteniu, ako spomínal dlhoročný filmový fanúšik film balansuje medzi 3 a 4*, možno aj vďaka očakávanému happy endu nakoniec za 4*. V piatok si už hádam dáme film v rovnakom čase aj s k tomu patriacemu domácim kombom. ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Dost rozporuplné scifi, které má solidní triky, scénář tak nějak funkční, ale je rozkročeno mezi filmem pro děti a filmem pro dospělé. Asie to tak občas má, ale tady je to hodně znát, např. skákání robota mezi vesmírnými loděmi za pomoci harpuny bez ohledu na nulovou gravitaci vs useknutá ruka. Vesmírná honička na začátku a střílečka na konci jsou fajn, ale opět se tu tak moc porušují fyzikální zákony, že to prostě člověka tlačí do očí. Také škoda přestřelené stopáže. Lepší 2 hvězdy. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já mám z Čističů pocit, že si jimi Korejci vyšlapávají novou cestičku. Trochu nejistě, opatrně, možná s příslibem velkých věcí do budoucna. Sahají po ověřených charakterech postav i zápletce a riskují jen občas, jen trochu. Nejsem vyloženě cílovka, a nebýt film korejský, tak mě nejspíš mine, ale nakonec se mi na to dívalo docela hezky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vizuální laskomina, která sice trochu dojíždí na svou žánrovou dvojjakost, ale baví. Na vážnou sci-fi plnou mrtvol a o obětování nejbližších jako by někdo narouboval humor Strážců galaxie. Dojemné scény o umírající holčičce se tak klidně střídají s robotem harpunujícím vesmírné lodě. Akce v prostředí připomínající Blookampovo Elysium je ovšem super, nic proti Netflixu ale tohle chtělo kino. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je považovaný za první korejský vesmírný blockbuster. (Martrix)
  • Jo Sung-hee začal psát příběh 10 let před uvedením filmu poté, co se od kamaráda dozvěděl, jak nebezpečný je vesmírný odpad. Že velmi narůstá množství těchto rychle se pohybujících fragmentů kosmických trosek, takže mohou vést ke kolizím. Začalo to myšlenkou, že by posádka kosmické lodi sbírala vesmírné haraburdí. Začal tedy psát scénář a přemýšlel, jak by se k tomuto problému postavili Korejci, kteří mají houževnatou mentalitu. (Martrix)
  • Poté, co byl film kvůli pandemii covid-19 dvakrát odložen (červen a následně srpen 2020), byl film exkluzivně uveden 5. února na Netlixu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama