Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

petero 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=ca63PIpoRQI Búchajúca hojdačka o stenu chaty, šialený nájazd kamery za zvuku nervydrásajúceho doprovodu, odrezanie ruky. Už tu je to všetko. Amatérske ale pritom perfekcionistické. Toto natočiť s kamarátmi za tri dni? Jasný dôkaz že Raimi je geniálny filmár. Tie zvuky sú úžasné. Práve tu duch lesa ovládol Bruca naplno – to je na tom najlepšie. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní prototyp kultovního Evil Dead, který Raimi natočil jako ukázku pro budoucí investory. Stejnou taktiku zvolili o pár let i Raimiho přátelé bratři Coenové před natáčením svého debutu Blood Simple (i v jejich ukázce hrál hlavní roli Bruce Campbell). Within the Woods je extrémně nízkorozpočtový snímek natočený na 8mm, který je k sehnání pouze v otřesném, téměř nekoukatelném VHS přepisu, ale i tak potěší fanoušky, kteří rádi uvidí zárodky Raimiho kinetického režijního rukopisu, včetně jeho trademarkových poletujících „shaky-kam“ POV záběrů. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Neboj se, budeš prokletá jenom když znesvětíš hroby mrtvých........... První Evil Dead u nás kolovala pod názvem Kořeny, tento prequel má podnázev V lese. Mám velice špatnou kvalitu, film je sice nahrán na dvd, ale je značně poškozen. Kdysi byl na VHS a ta už byla tak zničená, že se z tím nedá nic dělat. CITÁT - Přidej se k nám........... 30 minut totálního řevu, krve a masakru. Cesta do sklepa je nejklidnější část příběhu. CITÁT - Půjdem na piknik, Bruci ?........... ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Within the Woods je pěkný a povedený krátký snímek, který by se měl považovat (a také se považuje) za předchůdce Evil Dead. Hektolitry krve, násilí, brutalita a solidně trefená kamera. Dle mého názoru pěkná jednohubka, hlavně pokud se teprve chystáte podívat se na prvního Lesního Ducha. Za mě super. 4/5 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelnej masakr, kterej právě díky krátké stopáži vnese diváka do totálního strachu, napětí, teroru a hrůzy raz-dva. Film vyniká klasickými šílenými zvyky známými z pozdějších Evil Dead dílů, kamerovými nájezdy a záběry atd. Je to takový Evil Dead naopak, Bruce Campbela něco posedne v lese, změní se v něco jako je zombák a vyvraždí chalupu plnou přátel. Řev, brutalita, hnus, napětí, skřeky, vše z filmu srší stejně asi jako nadšení do jeho tvorby. Opravdová paráda, byl sem vyloženě překvapen, párkrát doslova šokován. Tohle jsem opravdu nečekal... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)
  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)
  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)

Reklama

Reklama