Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Jedna z Raimiových prvotinek. Nice... Bruce jako nemrtvý zabiják? Cool! Kamera je naprosto šílená a zároveň stylová a specifická i pro pozdější Samovi filmy. Na tak krátký projek je extrémně povedená atmosféra. Zvukové efekty asi dělají brutální většinu. Soundtrack je prostě nervy-drásající a koule-drající směť zvuků a ruchů, která udělá za každou cenu své. No, jako takový nástup na pozdější, plnohodnotnější The Evil Dead je to fajn. Within the Woods, no more to say. A myslím, že campbellovi namaskovanému na "Join us!" zombie to fakt celkem sekne. ;) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pár let předtím, než Raimi vypustil do světa své Smrtelné zlo, natočil tuto režijní (skoro) prvotinu, jíž to vlastně všechno začalo. Within the Woods jsem sice viděla v otřesné kvalitě a počáteční amatérismus je znát, ale i tak, nezaměnitelný styl a počátky zrodu kultovní hororové série jsou zřetelné, i přes ten "horrible picture.":) ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že existuje tento, jakýsi nultý, díl k mé oblíbené sérii Evil Dead, musel jsem ho mít. Dlouho se nedařilo, ale nakonec, i když v opravdu velmi špatné kvalitě, kterou si jistě někteří z vás taktéž mohli užít:-), to vyšlo. Kdybych neznal další filmy, možná by mi to tak nepřišlo, ale takhle to bylo prostě jak pohlazení na duši. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell v pro něj dost netradiční roli podává velmi slibný výkon, který ještě více uplatnil v následující trilogii. Já jsem si však tenhle kraťas zas až tolik neužil vinou otřesné kvality obrazu, kdy jsem musel chvílemi luštit cože to je vlastně na obrazovce. I tak jde ovšem o nadprůměrnou záležitost. Doprovodné zvuky a hudební doprovod jsou prostě luxus! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je rešpektovaný a uznávaný režisér, ktorý dokáže natočiť zaručený kinohit. Dôkazom toho je popkornová komiksová séria "Spiderman". Ja si ho však vážim skôr kvôli jeho staršej, horrorovej tvorbe. Jeho snímok "Evil Dead" je kultová záležitosť. Je to jeden z nosných pilierov americkej horrorovej filmovej školy. V roku 1979, vo veku dvadsať rokov, natočil Raimi krátkometrážny film "Within the Woods". Tento titul možno považovať za nenápadnú predzvesť, hrubý náčrtok či strohý koncept ku geniálnemu "Lesnému duchovi". *** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)

Reklama

Reklama