Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podařené,místy až psychologické drama,jehož největší devizou je práce s postavami.Myslím,že kdokoliv kdo by se dostal do podobné situace,kdy by jeho vlastní dítě mělo být obviněno z vraždy si (ne)dovede představit to dilema mezi důvěrou a pochybami.Nemluvě o reakcích okolí atd.Tady se navíc Tyldum nebojí jít úplně standardní cestou,což dokazuje ne zrovna běžný závěr,který vlastně - spoiler - nedá uspokojivé rozhřešení,stejně tak jako by ho dost možná nedal reálný život...80% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zpracovaný seriál z dílny Apple TV+, u kterého však všechno to pozlátko přebíjí nečekaná chuť všednosti. Dějově se celý seriál téměř až do samotného konce nese na vlně podivného beználadí, ve kterém se nás tvůrci snaží přesvědčit, že vědí co dělají. Bohužel to však celé osciluje někde mezi procedurální kriminálkou a sociologickým dramatem, přičemž v obou žánrech to pluje hlavně po povrchu. Tuhle bezradnost naplno odkrývá závěrečná epizoda, která se od zbylého děje značně odtrhává. Celá totiž slouží jen k tomu, aby na diváka mohla zdvihnout pomyslný ukazováček a s vykřičníkem a otevřeností mohla celý seriál zakončit. S pozdvihnutým obočím je pak třeba upozornosti na fakt, že dle seriálu jednoznačně morálně nesprávné postavy (třeba pedofil) nejdou hodny toho používat výrobky Apple. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedno jediné slovo ma napadá v súvislosti s týmto seriálom, a síce - neistota. Tá začala už od prvých minút, kde si divák musí klásť stále tú istú otázku: spravil to, alebo nie? A tak stále dokola. Aj samotné vyšetrovanie prípadu malo čo ponúknuť, pričom pekne postupne začali vychádzať najavo rôzne skryté tajomstvá, samozrejme hlavne tie toho hlavného podozrivého. Záver by sa mi viac páčil, keby som si už tam nemusel klásť tú otázku, a nie, že tu divák zostane ďalej v neistote. Je to vlastne pat, a to u tohto typu seriálov či filmov nemám rád. Silný nadpriemer. 85/100 ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Výborný kriminální seriál ve kterém herecky excelují Chris Ewans, Michelle Dockery a Jarder Martell a kde samotný brutální zločin není hlavní prioritou. V popředí zájmu je výborně vykreslená atmosféra a dopad podezření ze spáchání vraždy syna z dobré rodiny. Bylo před a bude potom… jak žít zase jako rodina normálně po osvobozujícím rozsudku? Je to vůbec možné když zůstaly pochyby a ne zcela zodpovězené otázky? Jaká je cena pravdy? Mnohé zůstalo nezodpovězeno a obestřeno tajemstvím což je parádním tahem na branku. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Výborný, dechberoucí, atmosfericky hutný až mrazivý seriál z produkce Apple TV, který beru všemi deseti. Syn významného právního zástupce je obviněn z chladnokrevné vraždy spolužáka v přilehlém parku a od té doby začíná dusná jízda plná odhalení, zvratů, nově vytasených důkazů na obou stranách a vnitřního psychického teroru všech zúčastněných. Skvělé herecké výkony hlavních představitelů, které nemusím ani zmiňovat, protože kvalitních jmen je zde spousta, solidně vyladěný scénář a prokreslení postav, které se v průběhu seriálu vyvíjejí až na jejich psychickou hranici rozpadu a nekompromisně šokující sedmý díl soudního procesu, kdy to celé vygraduje na maximum. Po dlouhé době emoční, dusivá ždímačka připomínající atmosférou nedávný When They See Us, která opět trefuje do černého a přináší sedmihodinovou jízdu, kterou jen těžko pauznete. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama