Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (415)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Rozhovor s velkým-malým basketbalistou: "Jdeš do toho na 110 procent. Chceš hrát dobře, hraješ dobře, seš rád, žes hrál dobře" Fakt super, je vidět, že přestávkové rozhovory mají všude na světě zhruba stejnou úroveň.... .... .... .... ..... ........ .... .... .... ..... .......... .... .... .... ..... ..... Film není žádné veledílo, ale Fraser mně v tomhle ve všech podobách, ďáblem mu přidělených, bavil. A vtipnost některých scén je naprosto pekelná...... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Elizabeth Hurlely ako satanáš?! Oh yeah, baby! Ak je to skutočne tak, tak sa len potvrdilo motto, ktoré mal môj maturitný ročník na table: "V nebi je síce lepší vzduch, ale v pekle je lepšia spoločnosť." A čo sa filmu týka, nie je to práve najoriginálnejšia komédia, ale čert (alebo čertica?) to ber - nudiť sa počas jeho sledovania určite nebudete, povinný happy-end vás presvedčí o tom, že úprimná láska hory prenáša, a navyše sa aj zasmejete. To však nič nemení na fakte, že (po)hlavnou rozkošou je práve diabolsky krásna Elizabeth - vďaka bohu za ňu! ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná taškařice, která ovšem v závěru při hrdinově prozření postrádá na začátku vybudované tempo. Ovšem pasáž s columbijským dealerem je vynikající ;) Škoda také, že se nakonec do filmu nedostalo alternativní 6. přání, kde se z Elliota místo prezidenta stala rocková hvězda. Už jen kvůli této desetiminutové pasáži, která musela být přetočena z důvodu přístupnosti, stojí za to půjčit si DVD. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Zaprodal bych nejen svou duši, ale cokoliv a kohokoliv, kdyby mě sváděl ďábel v tak neuvěřitelně sladkém balení, jakým je (hlavně v některých scénách, jako v té ve škole) nadpozemsky svůdná, božská Elizabeth Hurleyové... Ach jo.... Jinak film spíš průměrný až lehce podprůměrný, ale z Elizabeth, která si svou roli viditělně užívá se prostě nedají spustit oči... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Elliot Richards je nenápadný, naivní, pracovitý dobrák. Celé dny sedí ve své kanceláři u počítače a trpělivě snáší posměšky svých kolegů a jen v noci usíná a pláče nad svým životem. Tajně miluje kolegyni Allison, ale protože je chorobně stydlivý, troufl si s ní doposud prohodit jen pár vět. A jednoho dne Elliota navštíví sexy žena, vyslankyně pekla, která mu nabídne obchod: ty mně dáš duši a já na oplátku splním sedm přání a budeš mít Allison a budeš všemi oblíbený. Elliota napadne, na co je mně duše, když nemám Allison a Ďáblici dá svoji duši. Objednané reinkarnace sice odpovídají zadaným parametrům Elliotových přání, ale vychytralá Ďáblice si dá záležet na tom, aby ani jedno vyplněné přání a převtělení, nebylo dokonalé. Když si Elliot zvolí být bohatým a vlivným, promění ho na kolumbijského drogového magnáta a připraví mu horké chvilky, když chce být americkým prezidentem, tak ho promění v Abrahama Lincolna v den jeho smrti, a když Elliot vyčerpá všechny svoje přání, tak je čas splatit je vlastní duší. Elliot chce ale Ďáblici převézt. Je to zábavná komedie. Brendan Fraser je zábavný ve svých proměnách. Nepřehlédnutelná je sexy Elizabeth Hurley. Ovšem mohlo to být v závěru nápaditější, ale jinak to bylo fajn. 80% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Kromě reklamního plakátu s polonahou kráskou a sloganem "In your dreams ... ", kolem kterého procházejí Elliot (Brendan Fraser) s Ďáblem, mefistofelské téma pokoušení a plnění přání dokreslují dva obrazy na zdech ďáblovy kanceláře. Jeden z nich zobrazuje Adama a Evu u stromu poznání dobra a zla, druhým je obraz Hieronyma Bosche "Sv. Jan Křtitel rozjímající" (St. John the Baptist in the Wilderness. (Aelita)
  • Podle producenta Trevora Alberta patřila školní uniforma, ve které se objeví Ďábel, skutečně Elizabeth Hurleyové. (Terva)
  • V úvode filmu je na Elliotovom (Brendan Fraser) stole pripnutý znak fiktívneho basketbalového klubu "Diablos", v ktorom neskôr aj pôsobí. (DJW)

Reklama

Reklama