Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (415)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Opojení a oslnění svými přáními a sny jsme všichni, když vidíme jen lákadla života a zapomínáme na to, že tento svět je rozdělený, nerovnoměrný a nevyvážený. Nic není stoprocentně kompletní a dokonalé. Mužům chybí ženy a naopak, s rájem sousedí peklo, radost střídá zklamání, sladký šťavnatý plod v sobě skrývá červa ... Bůh a Ďábel ruka v ruce plní svůj plán záchrany lidstva vlastním dosti poťouchlým způsobem. Pohled na to, jak se pokusní lidičky proplétají jejich labyrintem k malému kousku sýra, je evidentně baví, jinak proč by to dělali. Stejné je to i s tímto filmem, kde se tragické téma vypráví komediálními prostředky, tradiční Bůh a Ďábel jsou pojati netradičním způsobem, promyšlený humor občas vypadá jako lidový trapas a ve všech směrech skvělá ďáblice Elizabeth Hurley plní přání přehrávajícího a jednoduchého již se samotné role Brendana Frasera. Samozřejmě se filmu dá vytknout to či ono, podstatné je však to, že mne bavil, v čemž shledávám poťouchlou zákeřnost Boha s Ďáblem, v jejichž nabídce vždy chybí to nejdůležitější, bez čehož skutečnost pozbývá smyslu a její prožití dokonalé spokojenosti, ale přes to všechno se jim daří oslňovat lidi a činit je spokojenými i s nedokonalým, náhradním a pomíjivým. Tomu říkám bedazzle-art nebo eye-wash nebo hocus-pocus. ____ Zajímavosti: Kromě reklamního plakátu s polonahou kráskou a sloganem "In your dreams ... ", kolem kterého procházejí Elliot (Brendan Fraser) s Ďáblem, mefistofelské téma pokoušení a plnění přání dokreslují dva obrazy na zdech ďáblovy kanceláře. Jeden z nich zobrazuje Adama a Evu u stromu poznání dobra a zla, druhým je obraz Hieronyma Bosche "Sv. Jan Křtitel rozjímající" (St. John the Baptist in the Wilderness - viz http://www.abcgallery.com/B/bosch/bosch63.html). ___ Matematický úkol "Xn + Yn = Zn , kde n > 2 a X, Y, Z ≠ 0", který Ďábel stírá z tabule, nemá řešení v oblasti přirozených čísel. Je to Velká Fermatova věta, pro kterou přes 300 let hledali důkaz matematici celého světa. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne natočená komédia o siedmich splnených prianí, ktorá zas neboli tak dokonalé, ako si ich majiteľ prial. Je to celkom sranda a nuda tu určite nieje. Dosť sa mi páčil Brendan Fraser v hlavnej úlohe a samozrejme Elizabeth Hurley v najlepších rokoch. Zahviezdil aj Paul Adelstein. Túto komédiu radím veľmi vysoko a zaručujem veľkú zábavu. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie se střeštěným Fraserem a pekelně neodolatelnou E. Hurleyovou. Těch několik přání, které si Elliot prožije, nemají chybu. Každý příběh je něčím jiným, plný nápadů a to dělá smlouvu s ďáblem sakra nevýhodnou, za to zábavnou. Takových komedií je málo a to je fakt! 75% ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Až na ten slabší závěr je to velmi dobrá zábava plná výborných převleků , nesporného komediálního talentu Brendana Frasera a jeho skvělých gagů a sexy ďáblice Elizabeth Hurley. Z velmi zajímavého námětu se ovšem dalo určitě vytěžit více , ale i tak se jedná o lehce romantickou komedii , která neurazí , pobaví a oko mužského diváka si taky přijde na své. ;-) Film: 71% ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je vlastně celkem zajímavý. První půlka je i celkem zábavná, ale jak se říká "opakovaný vtip není vtipem", a tak v druhé půlce celkem ztrácí na šťávě a závěr stojí už naprosto za nic. Možná, kdyby do hlavní role postavili nějakého "pořádného chlapa", mohlo to dopadnout jinak, takhle je to jen za 3*. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu má Elizabeth Hurley nad zadečkem vytetováno "666". (DruidKarel)
  • Pri prestrelke v továrni na narkotiká sa objavia dve zbrane československého pôvodu. Elliot (Brendan Fraser) má v ruke špeciálne niklovo-zlatú úpravu pištole ČZ85 a jeden z ruských gangstrov strieľa z mini samopalu Vz. 61 Škorpión. (DJW)
  • V úvode filmu je na Elliotovom (Brendan Fraser) stole pripnutý znak fiktívneho basketbalového klubu "Diablos", v ktorom neskôr aj pôsobí. (DJW)

Reklama

Reklama