Reklama

Reklama

Šestici přátel se o halloweenské noci po párty ještě nechce domů a rozhodnou se, že navštíví některý ze strašidelných domů v okolí. Když při cestě na jeden narazí, berou to jako znamení a rozhodnou se vstoupit dovnitř. Brzy ale zjistí, že se nejedná o hru a že je čeká boj o přežití v domě plném nástrah, kde jsou právě oni terčem krutých halloweenských zabijáků v maskách. (Tejkina)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tenhle "cirkusový" horor jsem viděla měsíc před Halloweenem, ale na zmíněný svátek by se parádně hodil. Ze začátku si sice říkáte, že asi víte, kam tohle bude mířit a ono vlastně i jo, ale na druhou stranu má tahle jednohubka schopnost překvapit a vcucnout diváka do slušné atmosféry. Postavy jsou docela OK a chovají se vesměs rozumně a na chuť si z určité části přijdou i vyhledávači gore. Stoprocentně lepší než kdejaký Hell Fest nebo Blood Fest nebo co se to teď všechno urodilo. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úniková hra (2019) dostala svoju halloweenskú a drsnejšiu verziu. V kategórií nenáročných filmov s rozumnou minutážou si tento boj o život splní svoje poslanie. Ano, sú tu nič moc herci a bohužiaľ nevyhnutné klišé, ale hra je rozohraná dostatočne zaujímavo. Miestnosti nehýria kreativitou, ale majú ten správny halloweenský štýl. A čo sa týka tvorcov/správcov "zábavného parku", tak tí predstavujú hlavný klad celého filmu. Fajn záležitosť, ktorá však súboj s už spomínanou Únikovkou prehráva. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Asi takto nejako mal vyzerať Hell Fest od Blumhousu, ktorý bol rok pred týmto v kinách. Hra v horror house ktorá sa zvrhla, atmosféra, solídni záporáci s creepy maskami, v rámci normy logické správanie postáv, slušné gore a vo výsledku z toho máme poctivý krvavý slasher. Jednoduchá, funkčná žánrovka a pre mňa jeden z naj hororov roku 2019. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušnější kus z řad Halloweenských vyvražďovaček. Premisa byla fajn, gore hodně dobrý, násilí, masky, to všechno bylo cool. Ale co mě vyložene do očí sralo byla debilita postav. Jasně, k horroru nějaká ta debilita prasat na porážku patří, ale tady to bylo přímo do očí bijící. Konec byl taky ze slabšího soudku, na to jak všichni byli blbí, tak se celkem nepochopitelně pochlapili a udělali větší jatka jak samotní magoři. Ale ve výsledku fajn horror, kterej se mohl stát Halloweenskou klasikou (rozhodně víc než přeceňovanej Trick’r’Treat). 4* a.k.a 70% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

V poslední době se slasherům vůbec nedaří, vlastně vyjma nedávného Child's Play nic pořádného nevyšlo, takže je Haunt velice vítaná novinka, která obstála téměř ve všech faktorech. V první řadě je potřeba říct, že se jedná o suverénně nejlepší horor z prostředí ,,Fun/Haunted Houses," kde je na místě srovnávání s loňským Hell Festem, který se však na tento ani trochu nechytá. Tyhle dva, námětově podobné, horory, jsou názorným příkladem toho, co znamená slovo mainstream. Zatímco Hell Fest jel podle zaběhlých žánrových pravidel, jaké známe ze všech slasherů a byl viditelně cílený na teen publikum, které na tyhle PG-13 filmy půjdou vždycky, tak ,,erkové" Haunt se kinům úplně vyhnulo, ačkoliv je to kvalitami úplně jinde. Teď k věci. Je tu překvapivě dobré herecké obsazení, kde nikdo ze zúčastněných necuchá divákovi nervy svým chováním, ale některé jejich řešení situací bylo hloupé. Interiéry strašidelného domu jsou obrovské a kvalitní, nicméně nic z ,,atrakcí" nedokázalo vyděsit. Naopak děsivé jsou masky záporáků, i když je to jen slabý odvar toho, co skrývají pod nimi. Za tenhle nápad, u mě mají, tvůrci velké plus. Finální scéna by měla, vzhledem k průběhu děje, uspokojit většinu diváků. A co se gore týče, tak to nebylo nejhorší, jen ho bylo malé množství. To je také hlavní důvod, proč tomu strhávám jednu hvězdu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečná píseň, která zní během závěrečných titulků, je akustická coververze hitu Dragula (1998) muzikanta Roba Zombieho, který je sám fanouškem hororu a tvůrcem několika filmů. (jenovef)
  • Scott Beck a Bryan Woods psali scénář pro Haunt současně se scénářem pro A Quiet Place (2018) bez očekávání, že by se kterýkoli film někdy v budoucnu natáčel. (ČSFD)

Reklama

Reklama