Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

oli.G 

všechny recenze uživatele

Perfektná atmosféra v prvej polovici ("I'm in hell. Help me!") sľubovala film o triedu lepší než skvelý, no predsalen komorný a low-budget prvý diel - vyzeralo to na podobný upgrade, ako PHANTASM 2 versus originál. Pekelne temný horror sa ale v druhej polke mení na fantasy naháňačku v zadymených kulisách s debilnými trikmi. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Hellraiser II aneb záhada hlavolamu se vrací a s ní i staří známí cenobité v čele s úchvatným Pinheadem o jehož minulosti se zde dozvíme trochu více. Dvojka nabízí ještě krvavější dobrodružství než díl první, cenobité jsou zde děsivější a Kirsty ještě více sexy. Film se odehrává v areálu psychiatrické léčebny - ideální místo pro spojení se samotným peklem. Všudypřítomní vřeštící blázni jen dotvářejí onu ponurou a nepříjemnou atmosféru filmu, kdy ke konci nevíte co je horší, jestli peklo a nebo realita. Clive Barker má skutečně hodně bujnou fantazii a opravdu bych nechtěl prožít některý z jeho snů. Ovšem své představy umí brilantně přenést na plátno a to se cení. A pokud někdy narazím na zakrvácenou matraci s řetězi, nebudu si myslet, že zde došlo k brutálním sexuálním orgiím a radši se jí zdaleka vyhnu ;) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

První polovina je solidní a v bizarnosti jde možná dále, než díl první. Scéna, když doktor líbá Julii bez kůže mne odrovnala v tom dobrém slova smyslu. S příchodem Cenobitů se ale z filmu stává ULTIMÁTNÍ blbost. Na tyto postavy a vůbec takhle ujetý námět je prostě potřeba Clivea Barkera, nikdo jiný to asi nedokáže podat bez trapnosti. Jakmile se hrdinové dostanou do pekla, veškerá tísnivá atmosféra mizí a dostavuje se dokonce humor, v podání šíleného létajícího chirurga, který hláškuje o stošest. Navíc ta nešťastná degradace Cenobitů na pouhé bývalé lidi mne opravdu zklamala. Nuda to sice není, ale rozhodně to nevidím jako důstojného nástupce geniální jedničky. Bojím se dalších sequelů, opravdu se moc bojím. 50% ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Výborné nadviazanie dejovej línie, teraz ale s lepším scenárom! Príbeh je skvelý, vízia pekla výborná, takisto herci hrajú svoje úlohy veľmi presvedčivo. Hellbound si berie všetko z jednotky, v plnej miere to využíva a rozvíja svoj potenciál. Vizuálna stránka opäť zvládnutá na 100%! Réžiu už síce nerobil C.Barker, ale to vôbec nebolo na škodu. Hudba výborná pekelne pompézna! Je to skovst! ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborné pokračování prvního dílu o kostce otevírající brány do pekla. Možná bych si troufl říct, že je o něco perverznější i brutálnější a mnohých ohledech výtvarnou stránkou překonává první díl. Konec je však bohužel opravdu příliš zapletený a sráží předchozí vlnu mrazivého napětí, které tak krásně graduje po celý průběh filmu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)
  • V roce 1989 byl film v australském státě Queensland zakázán. V následujících letech byl zákaz zrušen a film byl v tomto státě k vidění na VHS, DVD a Bluray. (ČSFD)
  • Kvůli poranění krku nosil Kenneth Cranham make-up Cenobita po jeden den. Po zbytek natáčení hrál Cenobita Channarda kaskadér Bronco McLoughlin. (HellFire)

Reklama

Reklama