Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

dwi 

všechny recenze uživatele

Tajemná kostka opět ožívá a s ní i nejbizarnější představy. Přítomnost Cliva Barkera je tu silně cítit, což se silně projevuje na výtvarné stránce děje. Jednička za dvojkou příliš nezaostává, ačkoli se v příběhu dají najít jeho slabší stránky (hlavně překombinovaný konec). Nečekejte žádné lekací momenty, protože se jich tu nachází opravdu minimum. Na atmosféře to ale nic neubírá. Zbytnělá fantazie rozvětvená do kořínků (některé momenty připomínají obrazy MC. Eshera), výpravné kulisy, nekonečně moc krve a pompézní Pinhead. To jsou asi největší devíza tohoto hororu. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

První polovina, jasných 5* ... po příchodu do pekla film ztrácí napětí a stává se z toho spíše zplácanina. Konec je pak už celkem směšný a úplný závěr je naopak zase výborný. Opět se povedlo natočit povedený horor, kterému nechybí napětí podpíranou skvělou hudbou, mystickým Pinheadem, brutálním gore a papundeklovými efekty. Reálných je tak 60%, ale za tu první polovinu musím dát prostě 4*!!! ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

když pominu naprosto horrorově dementní chování všech postav(někdy mi jednání a činnosti připadaly jak z hloupé parodie),tak musím vyzdvihnout první půlku filmu,která má opravdu děsivou a nepříjemě nervozní atmosféru....ALE....v druhé půlce se vše zcela otočí a z děsivého snímku se stává retardovaná a nuuuuudnáááá kopa sraček......z démonických cenobitů v čele s pineheadem se stávají usmrkánci,kteří nejsou schopni bojovat s ničím co je jen trochu tvrdší než člověk,, démonečci jejichž srdce hned změkne, když se dozví a rázem rozpomenou na svou lidskou minulost.......Brrr, každý fanda cenobitů a pineheada musel u tohodle dílu srát ježky vztekem......první půlka- krása,,druhá půlka-odpad!!!!!! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

V druhém Hellraiserovi přibylo zajímavých speciálních efektů, úžasných masek a zajímavých pekelných panoramat. Vizuální stránka je asi tím nejlepším co film nabízí. Marný není ani příběh, který vcelku minimalistickou zápletku z předešlého filmu odehrávající se převážně na zápraží pekla rozšiřuje a přenáší jí až do pekla samotného. Tvůrci se tedy nezastavili na místě, ale rozhodli se jít dál. Dá se říct, že úspěšně. Bohužel není film tak napínavý jako ten první a to je přeci jen to o co by mělo v hororech jít. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Hellraiser II: Svázaný s peklem“ je dobrým pokračováním prvního filmu, ale pokračováním, které mě nějak zásadně nenadchlo. Je to dobré, má to pořád tu dobrou atmosféru, která vás může hodit do hodně silné deprese, ale je vidět, že je zde snaha jít trochu zpátky a nezachytit úplné dno děsu, které by zde mohlo být prezentováno. Je ale fakt, že pokud by do tohohle tvůrci šly, snímek by byl velmi těžko koukatelný. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Zvuk sirény, který neustále vydává Leviatan v Labyrintu, je Morseův kód pro „BŮH“. (TroiMae)
  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)
  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)

Reklama

Reklama