Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil primo navazuje na ten prvni a pokracuje vicemene tam, kde prvni skoncil, coz je fajn. Co uz tak fajn neni, je Randel, kterej si sice taky libuje ve vsemoznejch nechutarnach, ale proste nema koule jako Barker, takze to nepusobi tak strasidelne a obcas to je spis smesny. Navic film neni zas tak uplne horor, protoze dobra pulka se odehrava v jakmysi labyrintu a spis to spada trochu do fantasy, i kdyz samozrejme i tady radi Cenobiti ve velkym a dojde na spoustu trhani tel. Jsem spokojenej, ale prvni dil mel mrazivejsi atmosferu. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Musim uznat, že pokračování kultovního Hellraisera je sám o sobě brutální nářez. Fanatismů, goru a bizarností je tu dvakrát tolik, ale logicky je to všechno postaveno na míň konzistentním příběhu a ještě daleko víc béčkovém ději, kde se na rozdíl od prvního dílu dějí vyslovené stupidity a nelogičnosti. Holt klasický syndrom přeplácanosti sequelů. Hodně mě mrzel taky trestuhodně nevyužitý úžasný potenciál Pinheada a jeho partičky, kde zejména jejich závěrečná scéna mě vysloveně zklamala. Tohle je ale celkem solidně vyváženo představením skvostného nového Cenobita, pana doktora! Celkově mě film ale bavil minimálně stejně, jako díl první a u některých zvlášť vypečených bizardností jsem si přímo mlaskal blahem. _ "Your suffering will be legendary, even in hell !!!" ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování už není tak konzistentní, jako byla jednička, ale nápaditost a atmosféru mu v žádném případě nelze upřít. Některé scény byly ještě působivější než v prvním díle, takže nechám přes některé slabší momenty druhé poloviny filmu 75 % celkového dojmu stejně jako u jedničky. Je to opět už starší, ale klasická hororová podívaná. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Tony Randel se do toho oprel teda paradne. Styklovani pekelne atmosfery pomoci ruznych zanrovych prostredku certifikovanych svym predchudcem funguje, da se rici, bezchybne. Ikdyz na muj vkus se zbytecne v nekterych fazich Hellbounda Rendel urputne drzi ciste surrealistickeho vypraveni, nakonec vydava veledilko, nad nimz uznale tleskam. Je jen dobre, ze se nesnazi nekompromisne protlacit sve inovativni napady tykajici se brutality a okazale akce , ke ktere maji tvurci "dvojek" sklony, ale sympaticky navazuje na Barkeruv zaklad vypraveni (fantaskni podobu pekla a postavu letajiciho serdžna si ale klidne mohl odpustit)... O minimum slabsi nez jednicka, avsak stale elitni horror, jehoz pribeh exponencialne graduje a konzument se ani sekundu nenudi. 9/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kirsty ( Ashley Laurence ) sice přežila " turisty " z pekla v čele s Pinheadem ( Doug Bradley ) ale její noční můra ještě nekončí. Film se zdá akčnější než jednička, ale stále je krvavý a má pěkný hudební doprovod. Masky jsou na stejné úrovni. Pomocníci Pinheada jsou : Female cenobite - Barbie Wilde, Butterball - Simon Bamford, Chatterer - Nicholas Vince. CITÁT : PINHEAD - Máme celou věčnost nato, abychom poznali tvé maso..... Druhý díl Hellraisera získal cenu za hudbu od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films . ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)
  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)

Reklama

Reklama