Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud měly být první dva díly dle diváckého hodnocení z celé série tím nejlepším, tak už další díl vidět nepotřebuji. Nepříliš zajímavá přehlídka pokusů o nechutňačiny, které bohužel s odstupem času působí výhradně směšně. Příběh rovněž nebyl něčím, co by mě zásadně nadchlo. Parta homosexuálních démonů zaručeně rozesměje dokonce i nejmenší diváky. Jako horor to tedy nefunguje takřka vůbec. Dovedu si představit, že ve své době to mohlo být terno. Přeci jen se ovšem na snímku vyřádil čas. Velmi slabé dvě hvězdy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Stačí jen pár kapek životodárné tekutiny na zkrvavené matraci a peklo může opět otevřít svou náruč. Tentokrát se místo Franka vrací do našeho světa jeho milenka Julie, ta vypočítavá děvka z předchozího dílu. A díky šílenému psychiatrovi Channardovi nám je odhalený svět uvnitř Lemarchandovy kostky: rozsáhlý labyrint plný hrůzy, bolesti a samozřejmě krvežíznivých Cenobitů... Aby bylo jasno, dvojka je posledním zářezem v sérii, která se ještě drží Barkerem načatého konceptu a hodně temné atmosféry. Neúprosný čas se tu podepsal především na některých efektech, jenže všechno ostatní, ať už skvělé masky nebo Youngova hudba, hezky dozrálo a tvoří výjimečný, fantastický horor. A těch pár matoucích nesmyslů (vyhořelý dům z jedničky opět stojí a ona matrace je plameny nedotčena) jsou pouhým detailem. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý sequel. Bohužel paradoxně v momentě, kdy má asi film dosahovat vrcholu - v té pekelné říši -, tak naopak ztrácí tempo a poctivě budovaná atmosféra je ta tam. Možná kdysi spolíhali hlavně na efekty, které už dneska rozhodně nepříjdou nijak vyjímečné (ale rozhodně nejsou špatné!)... V každým případě přibližně v druhé polovině se spíš jen střídají skvělé a průměrné scény - a to i v závěru filmu. Dobrá zpráva nakonec - Film si pořád drží svojí temnou atmosféru a je zde mnohem víc gore scén než v jedničce :) (8/10) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že jsem dostal přesne to co jsem chtěl a na co jsem se podle komentářů těšil. O mnohem lepší než první díl, i když pár věcí mě zklamalo ohledně konce a těch zbrklých momentů.. (nebudu spoilovat) musím řict, že mě celej film nehorázně bavil, jak vizuál tak děj, nečekané momenty (až na ty zbrklé), cenobity jsem si dost oblibil. Na to z jaký je to doby, tak je to libově propracovaný co se týče masek. Pekelná pecička. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Musim uznat, že pokračování kultovního Hellraisera je sám o sobě brutální nářez. Fanatismů, goru a bizarností je tu dvakrát tolik, ale logicky je to všechno postaveno na míň konzistentním příběhu a ještě daleko víc béčkovém ději, kde se na rozdíl od prvního dílu dějí vyslovené stupidity a nelogičnosti. Holt klasický syndrom přeplácanosti sequelů. Hodně mě mrzel taky trestuhodně nevyužitý úžasný potenciál Pinheada a jeho partičky, kde zejména jejich závěrečná scéna mě vysloveně zklamala. Tohle je ale celkem solidně vyváženo představením skvostného nového Cenobita, pana doktora! Celkově mě film ale bavil minimálně stejně, jako díl první a u některých zvlášť vypečených bizardností jsem si přímo mlaskal blahem. _ "Your suffering will be legendary, even in hell !!!" ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Vůbec první slovo malé řešitelky hlavolamů Stephanie je "Oh, shit". (Scorn_)
  • Zvuk sirény, který neustále vydává Leviatan v Labyrintu, je Morseův kód pro „BŮH“. (TroiMae)
  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)

Reklama

Reklama