Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Němcovi ustáli velkou manželskou krizi a život v maloměstských Domažlicích je spojuje. Píše se rok 1847. Josef se stal příkladným uznávaným finančním komisařem a Božena (A. Geislerová) obávanou „zpravodajkou“ z českého venkova do Havlíčkových novin. Oba manželé žijí politikou a nadějí, že císař konečně uzná práva Čechů. Mají stejné cíle, jsou silný pár. Dokud do jejich životů a snů nezasáhne revoluce a nerozmetá je na kusy. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

sharka.68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Božena nám konečně dospěla. Aňa mi tam nevadí. Přijde mi to i lepší. Kvůli věku. Vzpomeňte si,jak vypadal blbě sklář Jakub Cirkl , když ho celou dobu hrál jeden herec - Luděk Munzar. Byla to ženská,žádná puťka a dokázala se prosadit. Co jí budeme vyčítat? Postel? Hodíme kamenem, vážně? Vyrostli jsme na jí sepsaných a převyprávěných pohádkách a příbězích. Co nás tak popouzí ? Že žila a bylo jí dobře v pánské společnosti? Že neseděla 24h denně u stolu a nepsala a měla služku? Že neuměla vyjít s prachama? Že nežila jako v těch pohádkách? A měnili byste? ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ASI takhle: ŠKODA . Mělo to velmi dobré první dva díly . A pak to nějak šlo dolů . Všichni herci z původních dílů zůstali , tedy ti hlavní , a jen Boženu nahradila jiná , Divné . Začínám být poněkud alergický na Geislerovou . Tady se vůbec nehodí . Jsem poněkud zklamán . No co už . Tak jěště poslední díl a dozvíme se , jak to vše dopadne . Nicméně pravdou je , že Kameníková dala latˇku dost vysoko . Na ni Anˇa , asi nemá . Nic proti ní , ovšem zde holky , tedy režie a scénář, šláply vedle . ()

Reklama

eileen 

všechny recenze uživatele

Možná by si lidé, kteří tady kritizují "zálety" Boženy měli najít, že všichni tam jmenovaní milenci jsou opravdu i skutečně uváděni jako milenci Boženy Němcové. Takže nevím, s čím mají diváci tady problém. Rozhodně to byla určitě kontroverzní osoba, ale její význam pro českou kulturu je nesporný a mně se moc líbí, jak to televize pojala. Má to spád, je tam i dost řečeno o době, v které B. N. žila, skvělé kostýmy a celá výprava a kouzelná a dramatická hudba, která vše skvěle dobarvuje. Na televizní počin neskutečně kvalitní zpracování  a když to srovnám s televizním Brabcovým filmem o A. Dvořákovi, tak je to nesrovnatelné, to byl paskvil a pomluva Dvořáka. ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem apriori proti ženám ale spojení 2 scénáristek a jedné režisérky není dobrý nápad. Podle toho to také tak dopadlo. Osobně si myslím, že předkládaný obraz Boženy asi úplně nesedí ale kdoví. Nicméně snažit se udělat z historické postavy thriller je na pováženou. Obecně mám velké výhrady k tomu, že si někdo vůbec dovolí napsat něco o někom koho nezná, nikdy ho neviděl a ví o něm jen z nějakých dobových materiálů. Myslím, že to není fér a už několikrát se podobné nastavení stalo předmětem soudních žalob, čemuž se nelze divit. Takže suma sumárum - tohle je výstřel mimo a když vezmu kolik to muselo stát peněz... Neodpustím si rovněž zmínit výkony obou protagonistek. Kameníková skvělá. Geislerová, ač jí mám moc rád a považuji za jednu z nejlepších hereček současnosti tentokrát vůbec nezapadla. Tohle nebyla role pro ní. Ostatně ten obrovský herecký kontrast mezi prvními dvěma díly a třetím je na pováženou a rozhodně dílu body nepřidal. Tohle holky taky nevymyslely dobře... ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím dál horší. Přeobsadit výraznou Kameníkovou za nevýraznou a unylou Geislerovou, byl opravdu špatný nápad. Ta tam je živelnost a rozervanost Němcové, zbyl jen unavený pohled a monotónní hlas herečky, která v posledních deset let hraje všechno stejně. Jako řekněte mi třeba rozdíl mezi Boženou Němcovou Ani Geislerové a její maminkou v Občanském průkazu? Bez ohledu na herečku ovšem i zchudnul děj, byla to hodinu a půl dlouhá nuda bez konfliktů a zápletky (jediná událost se stala v úplném závěru). 1*. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Když v čase 17:20 policejní úředník zakládá spis na Josefa Němce (Jan Hájek) a zapisuje jeho jméno a povolání na kartu, napíše tam německé slovo „komisař“ pouze s jedním „s“. Správně se ale píše „Kommissar“. (Pimburger)

Reklama

Reklama