Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o romantickú drámu s veľmi pomalým tempom je tento film ozaj pekelne dlhý. Takmer tri hodiny sa pozerať na skupinku výborne hrajúcich hercov a na okolitú krásnu prírodu však občas bolo veľmi príjemné. Nemôžem poprieť, že Robert Redford ten citlivý príbeh zrežíroval na úrovni, aj keď poriadne to zostrihať by vôbec nebolo na škodu. Podľa môjho názoru je Zaklínač koní záležitosťou na jedno pozretie, pretože mňa prvýkrát čímsi očaril a nedostatky takmer úplne zastrel svojou atmosférou, no druhýkrát ma už nudil a po hodine som ho vypol. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Nepatrím medzi ľudí, čo majú radi kone, dlhé filmy musia byť pre mňa výnimočné, inak ma otrávia a neobsedím, Kristin Scott Thomas nie je najkrajšia herečka, Scarlett Johansson nie je najkrajšie dievčatko, jej postava nie je najznesiteľnejšia, no tento film je kúzelný. Má síce skoro tri hodiny, no vyžaduje od vás, aby ste boli v pohode a nechali sa unášať a užívali si ho. Robert Redford je príjemný chlapík a postavou, ktorú hral mi zabrnkal po duši. Nech si myslíte, že je to presladené, nech si o tom myslíte čokoľvek, ja som si to užil a to prostredie a kamera, no fantázia. Film pre mňa gradoval, kresťanské posolstvo v sebe tiež nesie, vzťah k zvieratám, to bolo tiež úžasné, hudba tiež, no proste jeden z filmov roku 1998. Aj keď nemám rád smutné konce, bol správny, škoda želal som si, aby sa stalo niečo a boli všetci šťastní, no je to skôr realistický film, ale aj tak je to romantická lahôdka, snáď pravé šťastie a šťastný bude pre ľudí v realite, keď už nie tu. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Pozvolna vyprávěný dramatický příběh o neštěstí dívky Grace (hraje ji třináctiletá Scarlett Johansson) při vyjížďce na koních se svou kamarádkou a následném vypořádáváním se s traumaty (jak dívky, tak koně). A pomoci může jedině Robert Redford, který však zamotá hlavu matce Grace (Kristin Scott Thomas), čímž se žánr drama pozvolna přesune do romantické roviny. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho léčil Redfordův kovboj nemocné duše žáby, koně a ženy... Líčil mi krásy montanské přírody, sepětí kovbojů se zvířaty, idylu mimoměstského života, který je naplněn harmonií natankovanou z nekonečné zeleně... Lidé si tam povídají tak nějak upřímně, přírozeně a přece moudře, vznešeně a bez povyšování. Či spíše uměle, podezřele, nedůvěryhodně, plytce... Hlavně, že si povídají o životě a objevují "pravdy", které každý pochopí. Spějí od ničeho k ničemu, ale aspoň ty rány na duši se jim zacelují. Zacelují se, mimo jiné, i časem. Asi proto je ten film tak nesnesitelně dlouhý. A být já cynik, tak něco řeknu... A k čertu, vždyť já jsem cynik, tak to řeknu: "Zaříkavač koní vypráví o tom, jak je fixace na jednu jedinou kamarádku a koně nebezpečná, aniž by o tom věděl." Slabé ***. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

To milostné vzplanutí tam bylo navíc a bylo možná to jediné co rušilo, i když scéna tance byla natočena pocitově úžasně. Člověk před obrazovkou prožíval a cítil každý jejich dotyk, každý jejich pohyb, každý jejich pocit.. ale jinak by se mi mnohem víc líbilo, kdyby to byl jen příběh o zraněné dívce a zraněném koni, o muži, který daleko od civilizace léčil laskvavostí a moudrostí a také o supermoderní emancipovcané matce, která konečně měla příležitost pochopit, že život je o něčem jiném.. celkově to působilo jako Elektrický jezdec s příchutí Madisonských mostů a to si tedy dám oba zmíněné filmy raději zvlášť a v originále.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Robert (Sam Neill) prichádza na ranč do Montany autom z požičovne. Pri svojom odchode na letisko však musí využiť "odvoz" od domácich. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kde matka Grace vyhledává informace o koních, aby mohla pomoci Pilgrimovi, můžeme vidět fotografii od světoznámého českého fotografa Josefa Koudelky. (theSaint)
  • Lucas Black nepřijal roli ve filmu kvůli požadavkům režie na změnu svého přízvuku. (D3VIL)

Reklama

Reklama