Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

villon17 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh, ač tak tragicky začíná a pro Scarlett i pokračuje. Ale na farmě se naštěstí s jednou nohou naučila žít. Docela nefér mi přišlo, jak máma se pro ní nejdříve obětovala, ale pak si našla Roberta a všechno se motalo kolem ní. Kdo u toho nebrečel nebo mu to nepřišlo alespoň dojemné a smutné, je z kamene. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

A jééje. Já nevím na čem jsem. Rozdělím film na dvě základní poloviny. První polovina se bude jmenovat "Dívka a kůň". Ta mě dvakrát dohnala k slzám a i za těchto podmínek mi přijde lehce nedotažená. I přesto, že Scarlett se snaží, scénář jí podtrhává hůlku kde může a v mnohých pasážích mi její postava přijde dost necitelná. Taková radost, když se konečně projede a pak odejde a ani se za koněm neotočí? Znám koňáky, ségra má ve stáji dva koně a sám jsem se o koně pár let staral. Každej by toho koně ještě půl hodiny objímal a při odchodu by z něj nespustil oči. Nene to není správné ...Ta druhá polovina je romantická, bude se jmenovat "Sympatický koňák a nesympatická paní". Tato polovina má s koněm společného asi jako kráva a pták a je maximálně rušivá. Rozhodila mi všechno dobré, co mi dala ta první půlka. Prostě špatně. Takže "Dívka a kůň" za ****, "Sympatický koňák a nesympatická paní" za **. Celkem má tenhle film u mě za *** a to i přesto, že ve mě zanechal hezký pocit a jak už jsem řekl, dvakrát jsem zaplakal. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Na takomto banálnom príbehu by som povedal, že sa ani nedá natočiť kvalitný film, a to už vôbec nie so stopážou 170minút. Veľmi pekne vyzretý poc citovej, hudobne aj režisérskej stránke. Síce trošku rozvlečený, no zase na druhej strane, keby bol o hodinu kratší, nemalo by to zmysel. Redford si svoju rolu zreteľne užíval a vtedy ešte len vychádzajúca hviezdička Scarlett bola skvelá. Bál som sa, že bude len ďalšou detskou tváričkou do filmu, no vyzrela z nej slečna herečka. 80%. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

170´ uteklo tak rychle, Redford zanechává po sobě tak nádherné filmy na které se mohu podívat kdykoli, není sám frajerů je mnoho jen si umět vybrat koho a kdy no coment deda :-) PS jak čtu tak jsou výhrady ke Kristin Scott Thomas, otázka proč si ji vybral Redford jako hlavní hérečku k sobě , je skvělá začínám ji milovat deda :-) „Žiadne objatia, prosím. Som Britka. City prejavujem len psom a koňom.“ Skoda že v knize se Kristin narodí chlapeček a Redford zahyne pod kopyty mustangů 22.1.2o21 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zaříkavač koní je citlivý film s krásnou přirodou a áčkovými herci, ale tam kde člověk čeká vyhrocenější drama, dostane jen romantickou zápletku, která mi tady od začátku přišla nějak over the top. A i když 3-hodinová stopáž nenudí, tak se v určitém bodě už začne táhnout. Pořád to jsou ale tři hodiny, kterých určitě nelituju. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Grace (Scarlett Johansson) sleduje video ze závodů s Pilgrimem, je na videu jasně zřetelná silná lysina na jeho hlavě. Filmový Pilgrim ale nemá lysinu, pouze malou bílou skvrnu ve tvaru hvězdy. (Prochy38)

Reklama

Reklama